Europaudvalget 2000-01
EUU Alm.del Bilag 866
Offentligt
1463696_0001.png
Modtaget via elektronisk post. Der tages forbehold for evt. fejl
Europaudvalget
(Alm. del - bilag 866)
landbrugsministerråd
(Offentligt)
Medlemmerne af Folketingets Europaudvalg
og deres stedfortrædere
Bilag
1
Journalnummer
400.C.2-0
Kontor
EU-sekr.
7. marts 2001
Til underretning for Folketingets Europaudvalg vedlægges Fødevareministeriets grundnotat om forslag til
Kommissionens direktiv om ændring af bilagene til Rådets direktiv 86/362/EEC og 90/642/EEC om
fastsættelse af maksimalgrænseværdier for indholdet af pesticidrester i og på korn og på og i visse produkter af
vegetabilsk oprindelse, herunder frugt og grøntsager.
Grundnotat til Folketingets Europaudvalg
om forslag til Kommissionens direktiv om ændring af bilagene til Rådets direktiv 86/362/EEC og 90/642/EEC om
fastsættelse af maksimalgrænseværdier for indholdet af pesticidrester i og på korn og på og i visse produkter af vegetabilsk
oprindelse, herunder frugt og grøntsager.
Dokument Sanco/454/01
Resumé
I forbindelse med gennemførelsen af EU{{PU2}}s pesticidprogram fastsættes løbende maksimalgrænseværdier for
pesticidrester i konkrete produkter. Grænseværdierne fastsættes på baggrund af dels en vurdering af det
sundhedsmæssigt acceptable og dels en vurdering af den mængde pesticid, der er nødvendig for at opnå den ønskede
virkning. Den mest begrænsende af disse to faktorer be r grænseværdien.
Der fastsættes således maksimalgrænseværdier for restindholdet af azoxystrobin i havre, i auberginer, i humle, i friske ærter uden bælg og i tørrede
ærter samt af kresoximmethyl i asparges, i jordbær og i andre bær og småfrugter.
En vedtagelse af forslaget vurderes at give et beskyttelsesniveau, der fortsat vil ligge med betydelig margen til rammerne for det sundhedsmæssigt
acceptable, selv om restindholdet fra de nye anvendelser skønnes at kunne give en mindre forøgelse af indtaget af de to stoffer.
PDF to HTML - Convert PDF files to HTML files
1463696_0002.png
Baggrund
Kommissionen har ved SANCO/454/01 af 26. januar 2001 fremsendt forslag til fastsættelse af midlertidige EU-
maksimalgrænseværdier for pesticidresterne azoxystrobin og kresoxim-methyl.
Forslaget er fremsat med hjemmel i:
• Artikel 10 i Rådets direktiv 86/362/EØF om fastsættelse af maksimalgrænseværdier for indholdet af pesticidrester
i og på korn,
• artikel 7 i Rådets direktiv 90/642/EØF om fastsættelse af maksimalgrænseværdier for pesticidrester på og i visse
produkter af vegetabilsk oprindelse, herunder frugt og grøntsager samt
• artikel 4(1)f i Rådets direktiv 91/414/EØF om markedsføring af plantebeskyttelsesmidler
Forslaget om midlertidige grænseværdier behandles i en III a-procedure i Den Stående Komité for Plantesundhed. Hvis
der er kvalificeret flertal, udsteder Kommissionen direktivet. Opnås der ikke kvalificeret flertal, forelægger
Kommissionen sagen for Rådet, der kan vedtage forslaget uændret med kvalificeret flertal eller ændre det med
enstemmighed. Handler Rådet ikke inden en frist på højst tre måneder, kan Kom missionen udstede direktivet.
Nærheds- og proportionalitetsprincippet
Kommissionen oplyser, at harmoniserede grænseværdier for indhold af pesticidrester i fødevarer fastsættes af hensyn til
samhandlen i Fællesskabet. Forsigtighedsprincippet må bringes i anvendelse ved fastsættelse af grænseværdier for
restindhold, når der ikke findes godkendte anvendelser af pesticiderne i marken.
Formål og indhold
Forslaget er en del af EU{{PU2}}s pesticidprogram, der om nogle år skal munde ud i en fuldstændig regulering af
samtlige pesticider i Fællesskabet.
EU{{PU2}}s pesticidprogram indebærer, at alle pesticider med tiden vil blive sundheds- og miljømæssigt vurderet efter
kriterier fastlagt i direktiv 91/414 om markedsføring af plantebeskyttelsesmidler, ligesom der i alle medlemslande vil
gælde fælles grænseværdier for restindholdet af hvert enkelt pesticid i fødevarerne. Der skal udarbejdes en positivliste
over de aktivstoffer, der må indgå i plantebeskyttelsesmidler. N&a arbejdet med den sundheds- og miljømæssige
vurdering af pesticiderne er afsluttet, må medlemslandene kun tillade anvendelse af aktivstoffer på positivlisten.
Miljøstyrelsen repræsenterer Danmark i disse forhandlinger om optagelse af aktivstoffer på positivlisten.
Medlemslandene kan på baggrund af positivlisten over aktivstofferne tillade national anvendelse af pesticider med
indhold af aktivstofferne til navngivne produkter inden for kategorierne frugt og grønt, korn og kornprodukter samt
animalske produkter. Når medlemsstaterne godkender nye anvendelser af midlerne, skal de nationale midlertidige
maksimalgrænseværdier notificeres til Kommissionen. Kommissionen fremsætter efterfølgende forslag til deres
optagelse i bilagene til følgende direktiver:
• Rådets direktiv 90/642 {{SPA}} vegetabilske produkter, herunder frugt og grøntsager
• Rådets direktiv 86/362 {{SPA}} korn og kornprodukter
• Rådets direktiv 86/363 {{SPA}} animalske produkter (restindhold fra fodermidler)
De to aktivstoffer, azoxystrobin og kresoximmethyl, er som konsekvens af tidligere fællesskabsbeslutninger optaget på
positivlisten. Der er endvidere tidligere fastsat harmoniserede maksimalgrænseværdier for restindhold af disse to stoffer i
visse navngivne produkter. Man har eksempelvis tidligere fastsat grænseværdier for indholdet af azoxystrobin i bananer,
tomater og græskar.
I det nærværende direktivforslag lægges op til en harmonisering af en række nationale midlertidige
maksimalgrænseværdier i yderligere fem navngivne produkter, for azoxystrobin og fire navngivne produkter for
kresoximmethyl. Harmoniseringen sker på baggrund af nationale grænseværdier, som er notificeret til Kommissionen af
medlemsstaterne i forbindelse med nationale godkendelser. Medlemslandenes nationale tilladelser til anvendelse af a
ktivstofferne azoxystrobin og kresoximmethyl er givet i henhold til de fælles krav i direktiv 91/414.
Forslaget fastsætter således nye midlertidige grænseværdier for restindhold af azoxystrobin og kresoximmethyl i korn,
frugt og grønt.
PDF to HTML - Convert PDF files to HTML files
1463696_0003.png
• Der fastsættes i forbindelse med nye anvendelser, midlertidige fælles maksimalgrænseværdier for restindholdet af
azoxystrobin i havre, i auberginer, i humle, i friske ærter uden bælg og i tørrede ærter.
• Der fastsættes i forbindelse med nye anvendelser, midlertidige fælles grænseværdier for restindholdet af
kresoximmethyl i asparges, i jordbær og i andre bær og småfrugter.
For begge stoffernes vedkommende gælder, at grænseværdierne følger af en anvendelse af stoffet i henhold til god
landbrugsmæssig praksis (GAP) og den sundhedsmæssige vurdering, som er udtrykt i det acceptable daglige indtag
(ADI). Se nedenfor for mere om GAP og ADI.
Kommissionen vurderer, at de foreslåede grænseværdier for det maksimale restindhold er sundhedsmæssigt acceptable.
EU{{PU2}}s sundhedsmæssige vurdering følger de retningslinier, som er fastlagt af Verdenssundhedsorganisationen
WHO.
Forslaget kodificerer tillige tidligere fastsatte maksimalgrænseværdier for anvendelse af azoxystrobin og
kresoximmethyl i andre produkter.
For at beskytte forbrugerne mod restindhold fra anvendelser, der ikke er godkendt af myndighederne i EU, er der for de
resterende produktgrupper fastsat en midlertidig maksimalgrænseværdi for restindholdet svarende til det laveste målbare
niveau for en given analysemetode (LOD- lower limit of analytical determination).
Der vil således for restindholdet af aktivstofferne i de ovenfor navngivne produkter være tale om en forhøjelse af
grænseværdien fra LOD til en grænseværdi baseret dels på den sundhedsmæssige vurdering implicit i fastlæggelsen af
det acceptable daglige indtag (ADI) og dels på vurderingen af den mængde pesticid, der er nødvendig for at opnå den
ønskede virkning implicit i fastlæggelsen af &qu ot;Good Agricultural Practice" (GAP).
De midlertidige maksimalgrænseværdier i forslaget vil blive permanente efter en periode, der skønnes tilstrækkelig til at
godkende nye anvendelser, som medlemslandene i overensstemmelse med direktiv 91/414/EØF kan notificere til
Kommissionen. Danmark forventer således inden for kort tid og på baggrund af en ansøgning fra erhvervet at notificere
en anvendelse af kresoximmethyl på jordbær på basis af det behov, der f&oslas h;lger af en dansk GAP. Dette vil føre til
en ny harmoniseringsrunde med en højere maksimalgrænseværdi på jordbær til følge.
Generel teknisk orientering
Det kan til orientering oplyses, at EU{{PU2}}s optagelse af et pesticid på bilag I til direktiv 91/414 indebærer en streng
vurdering af stoffet i forhold til menneskers og dyrs sundhed. Den sundhedsmæssige vurdering fører til fastlæggelsen af
stoffets faregrænse NOAEL (No Adverse Effect Level). Dette niveau udtrykker det højeste indhold af pesticid, der netop
ikke har skadelig effekt på sundheden.
Ud fra NOAEL fastsætter man et acceptabelt dagligt indtag for stoffet, ADI. ADI er den mængde af stoffet, som et
menneske kan spise hver dag uden sundhedsmæssige betænkeligheder. Da man ønsker en stor sikkerhedsfaktor, bliver ADI
{{PU2}}en typisk sat til at være en 100-del af faregrænsen. Faktoren afhænger af, hvor godt den sundhedsmæssige vurdering
er dokumenteret i forhold til menneskelig påvirkning.
Fødevaredirektoratets undersøgelser viser, at befolkningens faktiske indtag af pesticider er væsentligt lavere end
modelberegningernes overslag. Der gælder generelt, at det reelle restindhold af pesticider i færdige fødevarer ligger betydeligt
under de fastsatte grænseværdier.
En grænseværdi for restindhold af pesticid vil kun blive godkendt, hvis den fører til et indtag af pesticidet, som ligger under
det acceptable daglige indtag.
Det kan til orientering oplyses, at GAP (Good Agricultural Practice) er et internationalt anerkendt princip for
landbrugsproduktion, hvorefter man kun må anvende netop den mængde pesticid, der er nødvendig for at opnå den ønskede
virkning i produktionen. Da landbrugsproduktion i høj grad er afhængig af klimatiske forhold og forekomsten af diverse
plantesygdomme, vil den mængde pesticid, der er nødvendig for at opnå den &oslas h;nskede virkning i produktionen,
variere naturligt mellem EU{{PU2}}s medlemslande.
GAP fastsættes i Danmark af Miljøstyrelsen ud fra en vurdering af mængden af pesticid, som er nødvendig for at opnå det
ønskede formål (bekæmpelse af plantesygdomme og lignende), anvendelseshyppighed og sprøjtefrist før høst. For nogle
kombinationer af pesticider og produkter har Danmark en GAP, der ligger højt sammenlignet med andre EU-lande, for
andre kombinationer har Danmark en lav GAP.
PDF to HTML - Convert PDF files to HTML files
1463696_0004.png
EU{{PU2}}s fastlagte procedure for harmonisering af grænseværdier for restindhold af pesticider tager hensyn til det land,
som har den højeste GAP og dermed det højeste restindhold af et givent pesticid. Det er således de højeste værdier af
restindhold af pesticider, som bliver ophøjet til harmoniseret EU-maksimalgrænseværdier. Det er selvfølgelig under
betingelse af, at stoffet opfylder de fastlagte miljø- og s smæssige kriterier for godkendelse af pesticider, og at restindhold,
som følger af en anvendelse i henhold til højeste GAP, ikke fører til en overskridelse af det acceptable daglige indtag for det
pågældende pesticid. Fastsættelsen af GAP har således som formål om muligt at begrænse anvendelsen yderligere i forhold til
den sundhedsmæssige vurdering implicit i ADI{{PU2}}en.
Det bemærkes, at dansk landbrug skal følge den nationalt fastsatte GAP i anvendelse af pesticider, uanset at EU{{PU2}}s
grænseværdier for restindhold af pesticider i de færdige produkter måtte give mulighed for en større anvendelse af pesticider i
produktionen.
Endelig kan det til orientering oplyses, at pesticider kun må indgå i landbrugsproduktionen, hvis deres specifikke anvendelse
er godkendt. Godkendelse til anvendelse på en afgrøde medfører således ikke ret til anvendelse på andre afgrøder. For de
anvendelser, som et pesticid er forbudt til eller endnu ikke godkendt til, bliver maksimalgrænseværdien for restindhold af det
pågældende pesticid sat til LOD (lower limit of analytical determination). LOD er udtryk for det lavest målbare niveau med
en given analysemetode. Grænseværdien bliver ikke sat til et absolut nul, da dette i en analytisk og kontrolmæssig
sammenhæng ikke giver mening, hvis målemetoden ikke kan påvise helt ned til det absolutte nul.
Udtalelser
Europa-Parlamentet skal ikke udtale sig om forslaget.
Gældende dansk ret
Der er i pesticidbekendtgørelsen fastsat EU maksimalgrænseværdier for stoffet azoxystrobin og et direktiv med EU
maksimalgrænseværdier for kresoximmethyl er under implementering i en ny bekendtgørelse.
Konsekvenser
Vedtages forslaget, kan det implementeres ved ændring af pesticidbekendtgørelsen. Forslaget har ingen statsfinansielle
eller samfundsøkonomiske konsekvenser.
En vedtagelse af forslaget vurderes at give et beskyttelsesniveau, der fortsat vil ligge med betydelig margen til rammerne
for det sundhedsmæssigt acceptable, selvom restindholdet fra de nye anvendelser skønnes at kunne give en mindre
forøgelse af indtaget af de to stoffer.
Høring
Forslaget er sendt i høring i en række organisationer i henhold til fødevarelovens § 6 samt i § 2-udvalget (landbrug) og
Det Rådgivende Fødevareudvalg.
Tidligere forelæggelse for Folketingets Europaudvalg
Forslaget har ikke tidligere været forelagt Folketingets Europaudvalg.
EN
SANCO/454/2001
COMMISSION OF THE EUROPEAN COMMUNITIES
PDF to HTML - Convert PDF files to HTML files
1463696_0005.png
Brussels, 26.1.2001
SANCO/454/2001
COMMISSION DIRECTIVE 2001/{{NEL}}/EC
Of ../../2001
amending the Annexes to Council Directives 86/362/EEC and 90/642/EEC on the fixing of maximum levels for
pesticide residues in and on cereals and certain products of plant origin, including fruit and vegetables
respectively
EN
COMMISSION DIRECTIVE 2001/{{NEL}}/EC
of ../../2001
amending the Annexes to Council Directives 86/362/EEC and 90/642/EEC on the fixing of maximum levels for
pesticide residues in and on cereals and certain products of plant origin, including fruit and vegetables
respectively
THE COMMISSION OF THE EUROPEAN COMMUNITIES,
Having regard to the Treaty establishing the European Community,
Having regard to Council Directive 86/362/EEC of 24 July 1986 on the fixing of maximum levels for pesticide residues in
and on cereals, as last amended by Directive 2000/82/EC, and in particular Article 10 thereof,
Having regard to Council Directive 90/642/EEC of 27 November1990 on the fixing of maximum levels for pesticide
residues in and on certain products of plant origin including fruit and vegetables , as last amended by Directive 2000/82/EC,
and in particular Article 7 thereof,
Having regard to Council Directive 91/414/EEC of 15 July 1991 on the placing of plant protection products on the market,
as last amended by Directive 2000/80/EC, and in particular Article 4(1)(f) thereof,
Whereas:
• The new active substances, azoxystrobin and kresoxim methyl, were included in Annex I to Directive 91/414/EEC by
Commission Directive 98/47/EC and 1999/1/EC, respectively for use as fungicides only, without specifying particular
conditions having an impact on crops which may be treated with plant protection products containing these active
ingredients.
• Maximum residue levels in and on all commodities covered by Directives 86/362/EEC and 90/642/EEC were fixed
by Commission Directive 1999/71/EC and 2000/48/EC for azoxystrobin residues, and by Commission Directive
2000/58/EC for kresoxim methyl residues.
• In fixing the said maximum levels residues, it was recognised that these levels should be kept under review and
should be changed to take account of new information and data. Directive 1999/71/EC, 2000/48/EC and 2000/58/EC
acknowledged that national provisional maximum residue levels for other cereals and fruit and vegetables should be
fixed by Member States as a part of their authorisation of plant protection products containing azoxystrobin or kresoxim
methyl and should be notified to the Commission under the requirements of Article 4(1)(f) to Directive 91/414/EEC. To
facilitate this eventuality, some of the levels set in Directive 1999/71/EC and 2000/48/EC and all of the levels set in
Directive 2000/58/EC were fixed on a provisional basis, enabling Member States to grant further authorisations for new
uses and to notify the Commission under the procedure described by the said article. This article provides that where a
provisional Community maximum residue level exists and where the new authorised use would lead to higher levels, the
authorising Member State shall establish a national provisional maximum residue level in accordance with Article 4(1)(f)
of Directive 91/414/EEC before the authorisation may be granted.
PDF to HTML - Convert PDF files to HTML files
1463696_0006.png
• To ensure that the consumer is adequately protected from exposure to residues in or on products for which no
authorisations have been granted, it was considered prudent, in adopting Directive 1999/71/EC, 2000/48/EC and
2000/58/EC, to set provisional maximum residue levels at the lower level of analytical determination for such products.
The setting at Community level of such provisional maximum residue levels is without prejudice to the granting of
provisional authorisations by the Me mber States for uses of azoxystrobin and/or kresoxim methyl on such products in
accordance with Article 4(1)(f) of Directive 91/414/EEC.
• In order to authorise a plant protection product, Member States must apply the uniform principles provided for in
Annex VI to Directive 91/414/EEC in evaluating, in particular, a dossier conforming to the requirements of Annex III to
Directive 91/414/EEC, submitted by the applicant for authorisation. Annex III, Part A, section 8 of Directive
91/414/EEC requires applicants to submit certain information including proposed maximum residue levels together with
full justification and estim ations of the potential and actual exposure through diet and other means. Annex VI, Part B,
section 2.4.2. and Part C, section 2.5. of Directive 91/414/EEC Member States to evaluate the information submitted
concerning impact on human or animal health arising from residues and the impact on the environment and to take
decisions on authorisations which ensure that residues occurring reflect the minimum quantities of the plant protection
product necessary to achieve adequate control corresponding to good agri cultural practice, applied in such a manner that
the residues at harvest, slaughter or after storage, as appropriate, are reduced to a minimum.
• New data has been provided for uses of azoxystrobin on aubergine, oats, hops, dried and fresh peas and for uses of
kresoxim methyl on asparagus, strawberries and other small fruits and berries. This new data has been evaluated and it is
considered appropriate to revise the provisional maximum residue levels fixed for these products in Directive
1999/71/EC, 2000/48/EC and 2000/58/EC.
• At the inclusion in Annex I to Directive 91/414/EEC the technical and scientific evaluation of azoxystrobin has been
finalised on 22 April 1998 in the format of the Commission review report for azoxystrobin. In this review report the
Acceptable Daily Intake (ADI) for azoxystrobin was set at 0.1 mg/kg bw/day. At the inclusion in Annex I to Directive
91/414/EEC the technical and scientific evaluation of kresoxim methyl has been finalised on 16 October 1998 in the
format of the Commissio n review report for kresoxim methyl In this review report the Acceptable Daily Intake (ADI)
for kresoxim methyl was set at 0.4 mg/kg bw/day. The lifetime exposure of consumers of food products treated with
azoxystrobin or kresoxim methyl has been assessed and evaluated in accordance with the procedures and practices used
within the European Community, taking account of guidelines published by the World Health Organisation and it has
been calculated that the maximum residue levels fixed in this Directive do not give rise to an exceedence of these ADIs.
• Acute toxic effects requiring the setting of an Acute Reference Dose were not noted during the evaluation and
discussion that preceded the inclusion of azoxystrobin and kresoxim methyl in Annex I to Directive 91/414/EEC.
• The Community{{PU2}}s trading partners have been consulted about the levels set out in this Directive through the
World Trade Organisation and their comments on these levels have been considered. The possibility of fixing import
tolerance maximum residue levels for specific pesticide/crop combinations will be examined by the Commission on the
basis of the submission of acceptable data.
• The advice and recommendations of the Scientific Committee for Plants, in particular concerning the protection of
consumers of food products treated with pesticides, have been taken into account.
• The measures provided for in this Directive are in accordance with the opinion of the Standing Committee on Plant
Health;
HAS ADOPTED THIS DIRECTIVE:
Article 1
In part A of Annex II to Directive 86/362/EEC the following row is added:
Pesticide residue
"
AZOXYSTROBIN
0.3 (p) Oats
Maximum level in mg/kg
PDF to HTML - Convert PDF files to HTML files
1463696_0007.png
(p) Indicates provisional maximum residue level established in accordance with Directive 91/414/EC article 4 (1) (f): all
provisional maximum residue levels for these pesticide residues will be treated as definitive in accordance with article 10 of
the Directive with effect from 1 January 2005. "
Article 2
In Annex II to Directive 90/642/EEC the columns headed "azoxystrobin", and "kresoxim methyl" are replaced by those set
out in the Annex to this Directive.
Article 3
1. This Directive shall enter into force on the twentieth day following that of its publication in the
Official Journal of the
European Communities.
2. Member States shall adopt and publish the legislative, regulatory or administrative measures to comply with this Directive
by 1 January 2002 at the latest. They shall forthwith inform the Commission thereof.
3. They shall apply these measures as from 1 January 2002.
4. When Member States adopt those provisions, they shall contain a reference to this Directive or be accompanied by such a
reference on the occasion of their official publication. Member States shall determine how such reference is to be made.
Article 4
This Directive is addressed to the Member States.
Done at Brussels,
[{{NEL}}]
For the Commission
[{{NEL}}]
Member of the Commission
ANNEX
Groups and examples of individual products to
which the MRLs apply
Pesticide residues and
maximum residue levels
(mg/kg)
" Azoxystrobin
1. Fruit, fresh, dried or uncooked, preserved by
freezing, not containing added sugar; nuts
(i) CITRUS FRUIT
Grapefruit
Lemons
Limes
Mandarins (including clementines and other hybrids)
Oranges
Pomelos
Others
(ii) TREE NUTS (shelled or unshelled)
Almonds
Brazil nuts
Cashew nuts
0.1 (p) (*)
0.1 (p) (*)
0.05 (p) (*)
0.05 (p) (*)
Kresoxim
methyl
PDF to HTML - Convert PDF files to HTML files
1463696_0008.png
Chestnuts
Coconuts
Hazelnuts
Macadamia
Pecans
Pine nuts
Pistachios
Walnuts
Others
(iii) POME FRUIT
Apples
Pears
Quinces
Others
(iv) STONE FRUIT
Apricots
Cherries
Peaches (including nectarines and similar hybrids)
Plums
Others
(v) BERRIES AND SMALL FRUIT
(a) Table and wine grapes
Table grapes
Wine grapes
(b) Strawberries (other than wild)
(c) Cane fruit (other than wild)
Blackberries
Dewberries
Loganberries
Raspberries
Others
(d) Other small fruit and berries (other than wild)
Bilberries
Cranberries
Currants (red, black and white)
Gooseberries
Others
(e) Wild berries and wild fruit
(vi) MISCELLANEOUS
Avocados
Bananas
Dates
Figs
2
0.05(p) (*)
1 (p)
1 (p)
0,05 (p)(*)
0.05 (p) (*)
0.05(p) (*)
0.05(p) (*)
0.05(p) (*)
0.05(p) (*)
0.05(p) (*)
2
1(p)
0.05 (p) (*)
0.05 (p) (*)
0.05 (p) (*)
0.2(p)
PDF to HTML - Convert PDF files to HTML files
1463696_0009.png
Kiwi
Kumquats
Litchis
Mangoes
Olives
Passion fruit
Pineapples
Pomegranate
Others
2. Vegetables, fresh or uncooked, frozen or dry
(i) ROOT AND TUBER VEGETABLES
Beetroot
Carrots
Celeriac
Horseradish
Jerusalem artichokes
Parsnips
Parsley root
Radishes
Salsify
Sweet potatoes
Swedes
Turnips
Yam
Others
(ii) BULB VEGETABLES
Garlic
Onions
Shallots
Spring onions
Others
(iii) FRUITING VEGETABLES
(a) Solanacea
Tomatoes
Peppers
Aubergines
Others
(b) Cucurbits - edible peel
Cucumbers
Gherkins
Courgettes
Others
(c) Cucurbits - inedible peel
0.5 (p)
0.2 (p)
2 (p)
2 (p)
2 (p)
0.05 (p) (*)
1 (p)
0.5 (p)
1 (p)
0.5 (p)
0.05 (p) (*)
0.05 (p) (*)
0.05 (p) (*)
0.05 (p) (*)
0.05 (p) (*)
0.05 (p) (*)
0.05(p) (*)
0.05 (p) (*)
0.2(p)
PDF to HTML - Convert PDF files to HTML files
1463696_0010.png
Melons
Squashes
Watermelons
Others
(d) Sweet corn
(iv) BRASSICA VEGETABLES
(a) Flowering brassica
Broccoli
Cauliflower
Others
(b) Head brassica
Brussels sprouts
Head cabbage
Others
(c) Leafy brassica
Chinese cabbage
Kale
Others
(d) Kohlrabi
(v) LEAF VEGETABLES AND FRESH HERBS
(a) Lettuce & similar
Cress
Lamb's lettuce
Lettuce
Scarole
Others
(b) Spinach & similar
Spinach
Beet leaves (chard)
Others
(c) Water cress
(d) Witloof
(e) Herbs
Chervil
Chives
Parsley
Celery leaves
Others
(vi) LEGUME VEGETABLES (fresh)
Beans (with pods)
Beans (without pods)
Peas (with pods)
Peas (without pods)
0,2
0,5
0.05 (p) (*)
0.05 (p) (*)
0.05 (p) (*)
0.05 (p) (*)
0.05 (p) (*)
0.05 (p) (*)
0.05 (p) (*)
PDF to HTML - Convert PDF files to HTML files
1463696_0011.png
Others
(vii) STEM VEGETABLES (fresh)
Asparagus
Cardoons
Celery
Fennel
Globe artichokes
Leek
Rhubarb
Others
(viii) FUNGI
(a) Cultivated mushrooms
(b) Wild mushrooms
3. PULSES
Beans
Lentils
Peas
Others
4. OIL SEEDS
Linseed
Peanuts
Poppy seeds
Sesame seeds
Sunflower seed
Rape seed
Soya bean
Mustard seed
Cotton seed
Others
5. POTATOES
Early potatoes
Ware potatoes
6. TEA (leaves and stems, dried, fermented or
otherwise, from the leaves of
Camellia sinensis
sinensis)
7. HOPS (dried), including hop pellets and
unconcentrated powder
(*) Indicates lower limit of analytical determination
0.05 (p) (*)
0.05 (p) (*)
0.05 (p) (*)
0.05(p) (*)
0.05 (p) (*)
0.05 (p) (*)
0.1 (p)
0.05(p) (*)
0.05 (p) (*)
0.1 (p) (*)
0.05 (p) (*)
0.05 (p) (*)
0.1 (p) (*)
20 (p) (*)
0.1 (p) (*)
0.1 (p)(*)
(p) Indicates provisional maximum residue level established in accordance with Directive 91/414/EC article 4 (1) (f): all provisional maximum residue
levels for these pesticide residues will be treated as definitive in accordance with article 10 of the Directive with effect from 1 January 2005. "