Medlemmerne af Folketingets Europaudvalg

og deres stedfortrædere

 

Bilag

Journalnummer

Kontor

 

1

400.C.2-0

EUK

30. juni 2006

 

 

 

 

 

KOMITÉSAG

 

Til underretning for Folketingets Europaudvalg vedlægges Fødevareministeriets notat samt grundnotat om  Kommissionens forventede indførelse af restitutionssatser differentieret efter destination for varer uden for bilag I (sammensatte varer) og Kommissionens udkast til forordning om ændring af Kommissionens forordning (EF) nr. 1043/2005 om gennemførelse af Rådets forordning (EF) nr. 3448/93 for så vidt angår eksportrestitutionsordningen for visse landbrugsprodukter, der udføres i form af varer, der ikke er omfattet af bilag I til traktaten (sammensatte varer) og kriterierne for fastsættelse af restitutionsbeløbet med henblik på indførelse af differentieret eksportrestitution efter destination for varer uden for bilag I.

 

Forslaget forventes sat til afstemning på forvaltningskomitémødet den 7. juli 2006.

Danmark kan tilslutte sig udkastet til ændringsforordning om eksportrestitutioner på sammensatte varer, da udkastet indebærer administrative lempelser, idet man dog vil arbejde for, at der indføres yderligere lempelser, som ikke fører til forøgelse af de administrative byrder for eksportører og myndighe-der.
 
Regeringen agter dog at udtrykke sin modstand mod indførelsen af differentierede restitutioner efter destination pÃ¥ sammensatte varer, idet man vil arbejde for, at der i stedet for differentierede restitutioner efter destinationer generelt indføres lavere og mere ensartede restitutioner.