J.nr. 243-00011

Ref.

Den 4. september 2006

 

 

 

 

 

 

 

Notat til Folketingets Europaudvalg om Kommissionens forslag til forordning om ændring af forordning 2032/2003/EF om den anden fase af det tiårs arbejdsprogram der er omhandlet i artikel 16 stk. 2 i direktiv 98/8/EF om markedsføring af biocidholdige produkter.

 

 

Kommissionen fremsendte den 27. juli ovennævnte forslag til medlemslandene.

 

Komiteen skal stemme om forslaget den 8. september (forskriftsprocedure).

 

Forslaget indfører en bestemmelse i forordningen, hvorefter der gælder en 12 måneders udfasning for markedsføring af biocidprodukter, som indeholder aktivstoffer hvorom der efter 1. september 2006 besluttes at de ikke skal optages på direktivets positivlister.

 

Forslaget indeholder endvidere bestemmelse om at den medlemsstat der er ansvarlig for vurderingen af et aktivstof udover den oprindelige rapport om et aktivstof skal udarbejde en opdateret rapport som samler alle oplysninger fremkommet under evalueringsprocessen.

 

Endelig foreslår Kommissionen, at forordningens bilag II, III, V og VII (bilag over anmeldte, identificerede og senere identificerede aktivstoffer samt den tilhørende oversigt over dossierfrister og rapportørmedlemsstater) opdateres.

 

Forslaget påvirker ikke beskyttelsesniveauet.

 

Regeringen agter at støtte Kommissionens forslag, idet Danmark dog lægger afgørende vægt på, at rapportørlandet for et aktivstof ikke forpligtes til at være ansvarlig for opdatering af vurderingsrapporten, da en sådan forpligtelse dels skønnes at være byrdefuld for medlemsstaterne og dels sorterer under Kommissionen.