Dato               . september 2006

J. nr.          

 

 

Regeringens besvarelse af Kommissionens begrundede udtalelse vedrørende anvendelsen af Rådets forordning (EØF) nr. 3577/92 af 7. december 1992 om anvendelse af princippet om fri udveksling af tjenesteydelser inden for søtransport i medlemsstaterne (cabotagesejlads)

 

Kommissionen har i brev af 4. juli 2006 sendt en begrundet udtalelse til Danmark. Kommissionen har heri anført, at Danmark efter Kommissionens opfattelse mangelfuldt har anvendt Rådets forordning (EØF) nr. 3577/92 om anvendelse af princippet om fri udveksling af tjenesteydelser inden for søtransport i medlemsstaterne (cabotagesejlads).

 

Den danske regering har bemærket, at EU-forordninger og den fortolkning, der knytter sig hertil, som bekendt er direkte gældende i Danmark med forrang for national ret, hvorfor cabotageforordningen naturligvis vil skulle anvendes forud for bestemmelserne i færgeloven, i det omfang færgelovens bestemmelser måtte give anledning til tvivl.

 

Med henblik på at undgå usikkerhed vedrørende retsgrundlaget er den danske regering dog indstillet på i den kommende folketingssamling at foreslå enkelte justeringer af færgeloven, således at hverken færgeloven eller bemærkningerne hertil giver anledning til misforståelser eller tvivl.

 

Den danske regering har derfor anmodet Kommissionen om et møde med henblik på at finde en forligsmæssig løsning på de af Kommissionen i den begrundede udtalelse fremhævede forhold med henblik på ændringer af færgeloven.

 

Regeringen har besvaret Kommissionens begrundede udtalelse i overensstemmelse med det ovenfor anførte.