J.nr. DEP-249-0001

Ref. asnie

Den 24. april 2007

 

 

 

 

NOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

 

Forslag til Kommissionens beslutning om ændring af bilag VII til forordning 2037/2000 om stoffer, der nedbryder ozonlaget med hensyn til anvendelse af halon 2402 i Bulgarien.

 

Formålet med Kommissionens forslag er at lovliggøre en meget begrænset anvendelse af halon 2402 i Bulgarien på linie med den anvendelse, der er lovlig i de tidligere optagne EU medlemmer.

 

Forordning 2037/2000 om stoffer, der nedbryder ozonlaget indeholder i bilag VII en liste over lovlige såkaldte ”kritiske anvendelser ” af haloner til brandslukning. Listen omfatter anvendelser, hvor der ikke findes anvendelige ikke-ozonlagsnedbrydende alternativer. Da denne type af halon traditionelt ikke har været anvendt i de gamle ”vestlige” EU medlemsstater, og derfor ikke optræder på det oprindelige bilag VII, er det nødvendigt at ændre bilag VII ved optagelse af nye medlemsstater, hvor dette stof har været anvendt, således at stoffet og landet optræder på bilaget.

 

Forslaget har ingen lovgivningsmæssige eller økonomiske og administrative konsekvenser for Danmark.

Forslaget har ingen indvirkning på beskyttelsen af ozonlaget i Danmark.

En forkastelse af forslaget vil altså kunne medføre at man i Bulgarien vil være tvunget til at anvende et mere ozonskadeligt stof

Regeringen agter at stemme for forslaget i forvaltningskomitéen for forordning 2037/2000 om stoffer, der nedbryder ozonlaget den 2. maj 2007.

 

 

 

 

 

  

 

Â