MILJØMINISTERIET                                                                     18. juni 2007
EU-koordinationen, Internationalt område                                              SCA                                                          j.nr. DEP-243-00013

 

 

NOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

 

Kommissionens forslag til forordning om den anden fase af det tiårs arbejdsprogram, der er omhandlet i artikel 16, stk. 2, i direktiv 98/8/EF af 16. februar 1998 om markedsføring af biocidholdige produkter.

 

Kommissionen har sendt udkast til ovennævnte forslag til medlemslandene. Der skal stemmes om forslaget den 21. juni 2007 ved komitéprocedure (forskriftsprocedure).

 

Forslaget indebærer en ny opdateret revurderingsforordning under biociddirektivet til erstatning for den eksisterende 2. revurderingsforordning. Forslaget skal omstrukturere og forenkle især bilagsdelen af 2. revurderingsforordning med det formål at skabe større overskuelighed for programmets interessenter, dvs. først og fremmest firmaer og myndigheder.

 

Forslaget vurderes ikke at påvirke beskyttelsesniveauet i Danmark eller i EU. Forslaget forventes ikke at have væsentlige økonomiske eller administrative konsekvenser i Danmark.

 

Danmark er generelt enig i forslaget og finder ligesom Kommissionen at en omstrukturering og forenkling af især bilagsdelen af revurderingsforordningen er tiltrængt.

 

Regeringen agter at støtte Kommissionens forslag, idet regeringen

-        lægger særlig vægt pÃ¥, at Kommissionen pÃ¥tager sig opgaven at ajourføre og løbende offentliggøre pÃ¥ internettet en samlet liste over eksisterende aktivstoffer, som er anmeldt til undersøgelsesprogrammet

-        arbejder for at der i forslaget indføres en differentieret frist for ophør af henholdsvis salg og brug i forbindelse med udfasning af biocidprodukter med ikke-anmeldte aktivstoffer.