UDENRIGSMINISTERIET                                                      

 

Europaudvalgets spørgsmål 26 ad EUU alm. del af den 7. marts 2007

 

Spørgsmål:

 

»Hvis udenrigsministeren fastholder, at der er tale om nye beslutninger på de halvårlige møder i Rådet (almindelige anliggender og eksterne forbindelser) om EU's terrorlister, hvordan mener udenrigsministeren så, at det nogensinde vil være muligt at anfægte en sådan afgørelse, henset til, at EF-Domstolens sagsbehandling altid tager mere end 6 måneder?«

 

 

Svar:

 

I den konkrete afgørelse, som Retten i 1. Instans afsagde i sag T-228/02 (OMPI/MKO mod Rådet) af 12. december 2006, tog Retten alene stilling til, hvorvidt der var proceduremæssige mangler ved Rådets afgørelse 2005/930 af 21. december 2005. Retten tog ikke stilling til, hvorvidt MKO var eller ikke var en terrororganisation.

 

Rådet er som bekendt i færd med at træffe foranstaltninger for at efterleve Rettens afgørelse om yderligere retssikkerhedsgarantier i forhold til alle personer og enheder, som er opført på EU’s terrorlister, jf. besvarelsen af spørgsmål 32 fra Europaudvalget. Hermed vil der blive etableret et bedre grundlag for en mere effektiv domstolsprøvelse af Rådets afgørelser om opførsel af personer og organisationer på EU’s terrorlister.