Europaudvalget 2005-06
2733 - Beskæftigelse m.v. Bilag 3
Offentligt
280787_0001.png
Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggender
Den 16. maj 2006
SAMLENOTAT
Rådsmøde (beskæftigelse, socialpolitik, sundhed og forbrugerbeskyttelse)
1.-2. juni 2006 - fødevarepunkt
12.
Forslag til ændring af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv (EF) nr. 95/2
om andre tilsætningsstoffer til levnedsmidler end farvestoffer og sødestoffer
KOM (2004) 650
Vedtagelse
side 2
1
PDF to HTML - Convert PDF files to HTML files
280787_0002.png
Forslag til ændring af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv (EF) nr. 95/2 om andre
tilsætningsstoffer til levnedsmidler end farvestoffer og sødestoffer.
KOM (2004) 650
Genoptryk af samlenotat af 14. juni 2005. Ændringer er markeret i margin.
Baggrund
Kommissionen har ved KOM(2004) 650 den 11. oktober 2004 fremsendt forslag til Europa-
Parlamentets og Rådets direktiv om ændring af direktiv 95/2/EF om andre tilsætningsstoffer til lev-
nedsmidler end farvestoffer og sødestoffer (det såkaldte diversedirektiv) og direktiv 94/34/EF om
sødestoffer til brug i levnedsmidler.
Forslaget er oversendt til Rådet den 12. oktober 2004. Forslaget blev fremsendt på dansk den 12.
november 2004.
Forslaget er fremsat med hjemmel i TEF artikel 95. Forslaget skal behandles efter proceduren for
fælles beslutningstagen i TEF artikel 251.
Nærhedsprincippet
Det er Regeringens opfattelse, at fælles regler for tilsætningsstoffer og herunder sødestoffer er nød-
vendige for at opnå et højt niveau af forbrugerbeskyttelse, forbedre varernes frie bevægelighed og
for at sikre en fair konkurrence på fødevareområdet. Forslaget vurderes derfor at være i overens-
stemmelse med nærhedsprincippet.
Desuden er der tale om gennemførelsesbestemmelser til allerede vedtagne retsakter.
Formål og indhold
Forslaget indeholder i det væsentlige ændringer med hensyn til anvendelsesbetingelserne for tilsæt-
ningsstoffer. Disse ændres som følger:
- Mængdebegrænsningen for anvendelse af nitrit
1
og nitrat
2
i kødprodukter
reguleres nu gene-
relt ud fra tilsat mængde og ikke som i det nuværende direktiv ud fra restmængde. Da nitrit og nitrat
omdannes under fremstillingsprocessen og opbevaringen, er der væsentlig forskel på tilsatte mæng-
der og restmængder.
Nitrit foreslås tilladt i en mængde på 100 eller 150 mg/kg beregnet som tilsat mængde. Dog foreslås
i nogle produkter, nærmere betegnet
Wiltshire cured bacon and ham
(Wiltshire saltet bacon og -
skinke),
Dry cured bacon and ham
(tørsaltet bacon og -skinke) og
Cured tongue, jellied veal, bri-
sket
(saltet tunge, kalv i gele og spidsbryst), stadig restmængder - 10 og 175 mg/kg. Disse produkt-
typer er traditionelt fremstillede produkter, som er anført i kursiv og på engelsk i direktivforslagets
bilag I. Under forhandlingerne er der blevet tilføjet yderligere en række traditionelt fremstillede
1
E 249 Kaliumnitrit
og
E 250 N atriumnitrit
2
E 251 N atriumnitrat
og
E 252 Kaliumnitrat
2
PDF to HTML - Convert PDF files to HTML files
280787_0003.png
produkter, for hvilke der også er reguleret på restmængder og som ligeledes alene betegnes på
hjemlandets sprog.
Nitrat foreslås tilladt i en mængde på 150 mg/kg beregnet som tilsat mængde. Dog foreslås det, at
der for en del af de ovenfor anførte traditionelt fremstillede produkter stadig reguleres ud fra rest-
mængde - 10 og 250 mg/kg.
Nitrit og nitrat tilsættes kødprodukter med det formål at hæmme bakterievæksten, herunder af for-
dærvelsesfloraen og i visse produkter også til hæmning af
Clostridium botulinum,
der kan forårsage
pølseforgiftning.
Nitrat har dog ikke en direkte beskyttende effekt mod
Clostridium botulinum,
men stoffet kan fun-
gere som et reservoir for nitrit, idet nitrat kan omdannes til nitrit.
SCF (The Scientific Committee on Food) og EFSA (European Food Safety Authority) udtaler bl.a. i
deres vurderinger:
· At den tilsatte mængde nitrit - og ikke restmængden af nitrit i det færdige kødprodukt - er afgø-
rende for den mikrobiologiske sikkerhed og for dannelsen af kræftfremkaldende nitrosaminer.
· At jo større mængde nitrit, der tilsættes kødprodukter, jo større er risikoen for dannelsen af
kræftfremkaldende nitrosaminer i de færdige produkter.
· At den nødvendige tilsatte mængde, især i kødprodukter med lavt saltindhold og/eller i produk-
ter, som skal have særlig lang holdbarhed, ligger mellem 50 og 150 mg/kg for at hindre vækst af
Clostridium botulinum.
· At restmængden af nitrit i det færdige kødprodukt er yderst variabel og kan nærme sig detekti-
onsgrænsen, og at der ikke kendes nogen sammenhæng mellem tilsat mængde og restmængde
nitrit.
-
Fire nye tilsætningsstoffer tillades.
Det drejer sig om
E 426, sojabønnehemicellulose,
der bl.a.
kan anvendes som emulgator eller fortykningsmiddel, og hvor stoffet bliver tilladt til en nærmere
angiven række fødevarer,
E 462, ethylcellulose,
der bl.a. kan anvendes som fortykningsmiddel eller
stabilisator,
E 586, 4-hexylresorcinol,
der tillades til krebsdyr for at forhindre, at der dannes mela-
nose (sorte pletter) på skallen kort tid efter fangst, og
E 968, erythritol,
der bl.a. kan anvendes som
konsistensmiddel, og hvor stoffet tillades i lighed med de øvrige såkaldte polyoler (sukkeralkoho-
ler). Stoffet vil desuden – også i lighed med de øvrige polyoler – blive tilladt som sødestof. SCF -
nu EFSA - har vurderet, at anvendelsen af de pågældende stoffer er sundhedsmæssigt acceptabel.
Under forhandlingerne er der efter ønske fra Europa-Parlamentet blevet tilføjet yderligere
tre nye
tilsætningsstoffer.
Det drejer sig om
E 319, tertiær butylhydroquinon,
der anvendes som anti-
oxidant,
E 1204, pullulan,
der tillades til bl.a. kosttilskud og
E 1452, stivelsesaluminiumocte-
nylsuccinat,
der tillades til vitaminpræparater, som indgår i kosttilskud.
- To stoffer udelades,
nemlig E 216 og E 217, propyl-p-hydroxybenzoat og natriumsaltet heraf,
idet EFSA ikke finder, at stofferne fortsat kan omfattes af de øvrige p-hydroxybenzoaters gruppe-
værdi for ADI (acceptabel daglig indtagelse). Ifølge EFSA’s tilsætningsstofpanel er der dog enig-
hed om, at der ikke er nogen umiddelbar eller langsigtet sundhedsmæssig risiko ved tilstedeværel-
sen af stofferne i maden på grund af det forholdsvis begrænsede anvendelsesområde, hvortil de i
øjeblikket er tilladt.
3
PDF to HTML - Convert PDF files to HTML files
280787_0004.png
- For enkelte af de
allerede tilladte stoffer
sker der en
udvidet anvendelse
i nogle specifikke føde-
varer. Her kan bl.a. nævnes anvendelse af
stoffer i nogle traditionelle ungarske produkter
og
tilladelse til anvendelse af konserveringsstoffet
benzoesyre til alle kogte krebsdyr,
fx krebsehaler,
i lighed med til kogte rejer. Herudover
indskrænkes
anvendelsen af
E 214, E 215, E 218 og E 219,
methyl- og ethyl-p-hydroxybenzoaterne og deres natriumsalte, idet stofferne udelades til
kosttil-
skud.
Udtalelser
Europa-Parlamentet har på plenarforsamlingen 26. oktober 2005 tilsluttet sig den kompromistekst,
som er udarbejdet efter trilogforhandlinger mellem det britiske formandskab (andet halvår 2005),
Kommissionen og Europa-Parlamentet. Kompromisforslaget indebærer i det væsentligste tilladelse
til anvendelse af 3 nye tilsætningsstoffer og tilføjelse af en række traditionelt fremstillede fødevarer,
som må tilsættes nitrit og nitrat reguleret på restmængde.
Gældende dansk ret
Bestemmelser om tilsætningsstoffer er fastsat i bekendtgørelse nr. 22 af 11. januar 2005 samt i Posi-
tivlisten af januar 2005.
En vedtagelse af forslaget vil kræve ændring af både tilsætningsstofbekendtgørelsen og Positivli-
sten.
Konsekvenser
For så vidt angår forslaget bestemmelser om nitrit og nitrat i kødprodukter vil beskyttelsesniveauet
for forbrugeren ikke blive ændret i forhold til vækst af mikroorganismer, herunder
Clostridium bo-
tulinum,
men beskyttelsesniveauet for forbrugeren vil blive forringet for så vidt angår nitrosamin-
dannelse. Jo højere mængde nitrit, der tilsættes i kødprodukter, desto større risiko er der for dannel-
se af nitrosaminer, som er kræftfremkaldende. Forslaget er efter dansk opfattelse ikke i overens-
stemmelse med den videnskabelige rådgivning fra SCF og EFSA.
Forslaget indebærer højere tilladte mængder nitrit i kødprodukter end de nuværende danske tilladte
mængder på 60 til 150 mg/kg beregnet som tilsat mængde, hvilket er vurderet som teknologisk til-
strækkeligt til at nå den ønskede effekt i forhold til vækst af mikroorganismer, herunder
Clostridium
botulinum,
samtidig med, at risikoen for nitrosamindannelse minimeres. Den danske maksimale
mængdebegrænsning på 150 mg/kg beregnet ud fra tilsat mængde er endvidere kun udnyttet for
nogle særlige produkter som fx Wiltshire bacon og spegeskinke, hvor det vurderes som nødvendigt
for kunne forhindre vækst af mikroorganismer.
De gældende danske regler er en genindførelse af tidligere gældende nationale regler. Ved afgørel-
sen i Miljøgarantisagen
1
fik Danmark medhold i, at Kommissionen ikke havde rettet sig efter SCF’s
udtalelser i 1990 og 1995 vedrørende tilsætning af nitrit og nitrat i kødprodukter. Som følge af EF-
1
EF-d om stolen C-3/ 00 af 20. m arts 2003, Kongeriget Danm ark m od Kom m issionen for d e Eu rop æiske Fæ l-
lesskaber
4
PDF to HTML - Convert PDF files to HTML files
280787_0005.png
domstolens afgørelse har Danmark derfor genindført de nationale regler vedrørende anvendelsesbe-
tingelser for nitrit og nitrat i kødprodukter.
For så vidt angår forslaget om for visse grupper kødprodukter at regulere tilsætningen af nitrit som
restmængde i stedet for som tilsat mængde kan dette potentielt forringe beskyttelsesniveauet i
Danmark. Der er tale om traditionelt fremstillede produkter, som kun skal angives på det angivne
sprog, men under forhandlingerne har Kommissionen og Rådets juridiske tjeneste meddelt, at det
ikke begrænser markedsføringen til de respektive nationale markeder. I hvilket omfang sådanne
traditionelt fremstillede produkter finder vej til det danske marked kan ikke reelt vurderes, og derfor
er påvirkningen af beskyttelsesniveauet på dette punkt uafklaret.
Hvad angår de øvrige ændringer for anvendelse af tilsætningsstoffer giver disse ikke anledning til
bemærkninger.
Forslaget skønnes ikke at få statsfinansielle konsekvenser, og umiddelbart skønnes det ikke at få
økonomiske konsekvenser for hverken erhverv eller forbrugere.
Høring
Forslaget
har været sendt til høring i Det Rådgivende Fødevareudvalg og til en bred kreds af for-
bruger- og erhvervsorganisationer i henhold til fødevarelovens §§ 6 og 69.
Coop Norden Food
støtter forslaget om de nye anvendelsesbetingelser for nitrit og nitrat i kødpro-
dukter, idet de opfatter forslaget som en stramning af gældende EU bestemmelser. Også udeladel-
sen af E 216 og E 217 støttes. Coop Norden har dog forbehold over for anvendelsen af forslagets
betegnelser for de traditionelt fremstillede kødprodukter, som er anført i kursiv.
Danske Slagterier
støtter, at mængdebegrænsningerne for nitrit og nitrat i kødprodukter generelt
sker som tilsat mængde og har ingen bemærkninger til de foreslåede mængder. Danske Slagterier
har dog forbehold over for anvendelsen af forslagets betegnelser for de traditionelt fremstillede
kødprodukter, som er anført i kursiv.
Efter
Forbrugerrådets
opfattelse skal der arbejdes for at få mængdebegrænsningerne for nitrit og
nitrat i kødprodukter mere i overensstemmelse med de værdier, der gennem mange års brug har vist
sig tilstrækkelige for danske fødevarer. Herudover støtter Rådet udeladelsen af E 216 og E 217,
mens man finder, at anvendelsen af E 586 bør gøres tidsbegrænset med henblik på yderligere under-
søgelser af stoffets sundhedsmæssige forhold.
Bryggeriforeningen, DSK (De Samvirkende Købmænd), FødevareIndustrien, Kaffe- og Te-
importørforeningen
og
SID
har ingen bemærkninger til forslaget og ej heller
Landbrugsraadet,
idet sidstnævnte dog henviser til svaret fra Danske Slagterier.
Orientering om andre landes positioner
Regeringen er ikke bekendt med andre medlemslandes offentligt kendte holdninger til forslaget i
almindelighed, men Danmark forventer at være i mindretal for så vidt angår de danske synspunkter
vedrørende reguleringen af nitrit og nitrat, herunder det danske synspunkt om at der kun skal tilla-
5
PDF to HTML - Convert PDF files to HTML files
280787_0006.png
des nitrit i en tilsat mængde på 150 mg/kg til udvalgte produkter, hvor der foreligger et reelt tekno-
logisk behov.
Regeringens foreløbige holdning
Det fremlagte forslag om ændrede anvendelsesbetingelser for tilsætningsstoffer - bortset fra betin-
gelserne for anvendelse af nitrit og nitrat i kødprodukter - indebærer ikke sundhedsmæssige betæn-
keligheder. Man kan derfor forholde sig positiv til denne del af forslaget.
Forslaget er desuden udtryk for en meget væsentlig forbedring af fællesskabets regulering af nitrit
og nitrat i kraft af, at der reguleres på tilsat mængde i stedet for restmængde. Med hensyn til
spørgsmålet om en generel mængdebegrænsning på 150 mg/kg forholder regeringen sig imidlertid
kritisk.
Tidligere forelæggelser for Folketingets Europaudvalg
Forslaget har været forelagt Folketingets Europaudvalg til forhandlingsoplæg den 17. juni 2005, jf.
supplerende samlenotat af 14. juni 2005.
6