Miljøministeriet                                                                                                  8. maj 2008

 

 

 

NOTAT til FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

 

Kommissionens udkast til beslutning om fastsættelse i overensstemmelse med Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2000/60/EF af værdierne for klassifikationerne i medlemsstaternes overvågningssystem som resultat af interkalibreringen (kommissionsbeslutning om interkalibreringsresultater)

KOM(2008) XXX endelig.

 

Kommissionens beslutningsforslag indebærer en konkretisering og operationalisering af vandrammedirektivets miljømål. Med forslaget sikres, at beskyttelsesniveauet for vandområderne fastsættes ensartet inden for Fællesskabet. Det vil medvirke til, at medlemsstaterne bedømmes ens i forhold til opfyldelse af forpligtelserne efter vandrammedirektivet.

 

Bilaget til beslutningen fastsætter grænserne mellem høj, god og moderat økologisk tilstand for vandløb, søer, overgangsvande og kystvande. Regeringen mener, at grænserne er fastsat bedst muligt på det foreliggende grundlag og fagligt korrekt i forhold til vandrammedirektivets normgivende definitioner.

 

Forslaget vil blive sat til afstemning i Udvalget om Vandrammedirektivet den 15. maj 2008.

 

Beslutningen konkretiserer de miljømål, som blev fastsat med vandrammedirektivet, men fastsætter ikke som sådan nye forpligtelser for medlemsstaterne. Beslutningen har derfor ikke selvstændige statsfinansielle, erhvervsadministrative eller samfundsøkonomiske konsekvenser. Det vurderes endvidere, at beslutningen set under ét har en neutral virkning på beskyttelsesniveauet. Beslutningen vil bidrage til, at det ensartede beskyttelsesniveau for vandområderne i EU, som er fastlagt med vandrammedirektivet, bliver efterlevet i praksis.

 

Regeringen agter på dette grundlag, at støtte Kommissionens udkast til beslutning.