UDENRIGSMINISTERIET                                                              UP j.nr. 5.D.277.

Nordgruppen                                                                                      Den 9. oktober 2008 

 

 

 

Svar på Folketingets Europaudvalgs spørgsmål 171 ad EUU alm. del af 12. september 2008

 

 

Spørgsmål:

Ministeren bedes oplyse, hvilke andre sektorforskningsinstitutioner eller udredningskontorer end DIIS, der findes under ministerierne ‑ ud over dem, som blev fusioneret ind under universiteterne i 2007?

 

Svar:

Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling har oplyst, at der er fire sektorforskningsinstitutioner, der reguleres i Lov om sektorforskningsinstitutioner: Statens Serum Institut, Kennedy Centret, Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI) og Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA). Sektorforskningsområdet er reguleret ved Lov om sektorforskningsinstitutioner, der hører under Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling.

 

En sektorforskningsinstitution får sin basisbevilling fra et fagministerium; Statens Serum Institut og Kennedy Centret fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI) fra Velfærdsministeriet og Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) fra Beskæftigelsesministeriet.

 

En oversigt over forskningsudførende institutioner, som ikke hører under universitetsloven, kan findes i Statsligt forskningsbudget (Forskningens finanslov). Kategorien omfatter blandt andet sektorforskningsinstitutioner, en række sektorforskningslignende institutioner samt nogle arkiver, biblioteker og museer.