Miljøstyrelsen                                                                                                                6. januar 2009

Jord & Affald                                                                                                     J.nr. MST-700-00014                 

 

NOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

 

Kommissionens forslag til tilpasning til den videnskabelige og tekniske udvikling af bilag IIIA og VI til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1013/2006 om overførsel af affald.

 

Kommissionen sendte den 10. december 2008 ovennævnte forslag til medlemsstaterne. Forslaget er fremsat med hjemmel i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 1013/2006 af 14. juni 2006 om overførsel af affald.

 

Forslaget er af Kommissionen sat på dagsordenen til afstemning på møde i den tekniske tilpasningskomite under transportforordningen den 15. januar 2009.

 

Med den nuværende regulering skal blandinger af affald, bestående af to eller flere affaldsfraktioner fra forordningens bilag III, underlægges kravet om forudgående skriftlig samtykke, selvom blandingen måtte være uproblematisk. Hovedformålet med forslaget er at ændre forordningens bilag IIIA ved at tilføje fire slags blandinger af affald (forskellige blandinger af rene metalfraktioner), der uproblematisk kan transporteres mellem lande til en miljømæssig forsvarlig behandling, således at forudgående skriftlig samtykke fra myndigheden kan undlades og erhvervslivets byrder lettes.

 

Forslaget har ingen nævneværdige økonomiske konsekvenser og ændrer ikke det nuværende beskyttelsesniveau.

 

Regeringen agter på denne baggrund at tilslutte sig Kommissionens forslag.