Europaudvalget 2009-10
EUU Alm.del Bilag 569
Offentligt
894681_0001.png
29. september 2010
Orientering til Folketingets Europaudvalg om dagsorden for det uformelleøkonomi- og finansministermøde den 30. september – 1. oktober 2010På det uformelle økonomi- og finansministermøde den 30. september – 1. oktober 2010ventes følgende sager drøftet:

1:

Status og udsigter for den økonomiske og finansielle situation

Der ventes en drøftelse af status og udsigter for den økonomiske og finansielle situati-on i EU, herunder mulige risici i forhold til vækstudviklingen og de finansielle marke-der.

2:

Forberedelse af efterårsmødet i IMF

Ministrene ventes at forberede EU’s input til efterårsmødet i IMF 8.-10. oktober 2010,herunder fastlæggelse af fælles EU-holdninger ift. den aktuelle kvote- og governance-reform af IMF.

3:

Styrkelse af det økonomisk-politiske samarbejde i EU

Der ventes en præsentation af Kommissionens forslag i relation til udmøntningen afarbejdet i Taskforcen vedrørende en styrkelse af det økonomisk-politiske samarbejde iEU.

4:

Europa 2020-strategien

Der ventes en drøftelse af Europa 2020-strategien med særligt fokus på den videreproces for de nationale reformprogrammer og behovet for fremskyndelse af struktu-relle reformer i EU-landene, som vil bidrage til at øge medlemslandenes vækstpoten-tiale.

5:

Finansielle sager

Ministrene ventes at drøfte indførelsen af nye kapital- og likviditetskrav for banker(Basel III). Der ventes desuden en orientering om implementeringen af den nye til-synsstruktur i EU, således at den kan være operationel fra 2011. I forlængelse af drøf-telsen på ECOFIN 7. september ventes en drøftelse af rammer for afgifter på denfinansielle sektor og afviklingsfonde og beskatning af den finansielle sektor, herundermuligheden for indførelsen af en finansiel transaktionsskat. Regulering af kreditvurde-ringsbureauer ventes også at blive genstand for drøftelse.