Sagen er afsluttet. Vedtaget ved: Direktiv 2010/32/EU

Forslag om gennemførelse af rammeaftalen indgået af HOSPEEM og EPSU om forebyggelse af stikskader i sygehus- og sundhedssektoren

Forslag til Rådets direktiv om gennemførelse af rammeaftalen indgået af HOSPEEM og EPSU om forebyggelse af stikskader i sygehus- og sundhedssektoren (EØS-relevant tekst)

Kommissionens dokumenter vedrørende sagen
Forslag til direktiv
KOM20090577 (pdf-version)
Læg i dokumentkurv
Sagens referencer
Fremsættelsesdato:
26.10.2009
Dokumenttype:
Forslag til direktiv
Procedurenummer:
COM/2009/0577
Retsgrundlag:
Art. 155, stk. 2 TEUF
EU's databaser om forslaget
Kommissionens forslag er fremsat i overensstemmelse med artikel 138 i EF-traktaten (artikel 154 EUF) med henblik på at give rammeaftalen indgået af HOSPEEM (en sektororganisation, der repræsenterer arbejdsgiverne) og EPSU (en europæisk sammenslutning af fagforeninger) om forebyggelse af stikskader i sygehus- og sundhedssektoren retsvirkning.

De europæiske arbejdsmarkedsparter underskrev i juli 2009 en rammeaftale om forebyggelse af stikskader i sygehus- og sundhedssektoren.

Formålet med aftalen er at opnå det sikrest mulige arbejdsmiljø ved at forebygge skader forårsaget af alle former for spidse eller skarpe instrumenter (herunder kanylestik) og beskytte arbejdstagere, der er udsat for en sådan risiko i sygehus- og sundhedssektoren.

Resumeet er udarbejdet af Folketingets EU-Oplysning. For yderligere notater m.v. om forslaget se boksen med "relaterede dokumenter".