Europaudvalget 2008-09
Ekstraordinært Det Europæiske Råd 17/09-09 Bilag 2
Offentligt
727008_0001.png
727008_0002.png
Stockholm, den 15. september 2009
Lars Løkke RASMUSSENStatsminister for Kongeriget Danmark
Hr. statsminister
De indbydes hermed til et uformelt møde mellem stats- og regeringscheferne for Den EuropæiskeUnions medlemsstater torsdag den 17. september 2009 i Bruxelles. Mødet tager form af en middag,der begynder kl. 19.00, i Rådets Justus Lipsius-Bygning.
Siden den nuværende krise begyndte, har Den Europæiske Union påtaget sig en ledende rolle indenfor G20. Mange af de spørgsmål, der skal drøftes på det kommende G20-møde den 24.-25. septem-ber 2009 i Pittsburgh, er af direkte interesse for EU, og vi har ofte drøftet dem på tidligere møder iDet Europæiske Råd. Jeg mener derfor, at det er vigtigt for os at mødes kort før mødet i Pittsburghfor at forberede Den Europæiske Unions holdning.
2
Under middagen vil vi naturligvis kunne drøfte alle de spørgsmål, der forventes at blive debatteretindgående i Pittsburgh, navnlig tegnene på økonomisk genopretning, udformningen af fremtidigeexitstrategier, fremtidens vækstmodeller, gennemførelsen af reformerne af finansmarkedet,herunder bankernes aflønningspraksis, beskæftigelsen, styrkelsen og reformen af de internationalefinansielle institutioner, verdenshandelen og bistanden til udviklingslandene samt bekæmpelsen afklimaforandringer.
Jeg vil foreslå, at Gordon Brown i forbindelse med Det Forenede Kongeriges formandskab for G20orienterer os om den seneste udvikling. I forbindelse med G20-forberedelserne vil jeg også benyttedenne lejlighed til at bede formanden for Europa-Kommissionen orientere os om meddelelsen omde finansielle aspekter af klimaforandringer.
Da vores møde er uformelt, vil der ikke blive vedtaget konklusioner. Jeg agter dog at udfærdige enkort tekst med "vedtagne formuleringer", der kan danne fælles grundlag for EU på mødet iPittsburgh, og at meddele medierne og den bredere offentlighed, hvad vi er nået frem til underdrøftelserne.
Jeg ser frem til at se Dem i Bruxelles.
Med venlig hilsen
F. REINFELDTFormand for Det Europæiske Råd