Europaudvalget 2009-10
Rådsmøde 2988 - Miljø Bilag 3
Offentligt
782678_0001.png

Referat

EU-KoordinationJ.nr. 311-00029/30Ref. bxj6. januar 2010

Redegørelse til Folketinget for miljødelen af rådsmøde (miljø) den 22. december 2009

1. International Biodiversitet efter 2010

Rådet vedtog konklusioner om overordnede principper for den internationale biodiversitetspolitikefter 2010.

2. Kombinationseffekter af kemikalier

Rådet vedtog konklusioner om kombinationseffekter af kemikalier. Formandskabet ogKommissionen takkede Danmark for at have taget sagen op i Rådet og Danmark takkedeformandskabet, Kommissionen og medlemsstaterne for deres konstruktive medvirken ogfremhævede vigtigheden af at Rådet udviste beslutningsdygtighed, når redegørelserne fraKommissionen blev fremlagt.

3. Regionale tilgange til hav- og vandforvaltning, herunder implementeringen af EU’s

østersøstrategi

Rådet vedtog konklusioner om Regionale tilgange til hav- og vandforvaltning, herunderimplementeringen af EU’s østersøstrategi med enkelte modifikationer.Det danske forslag om at stramme konklusionsteksten op så Rådet sendte et klart politisk signalom at Østersøen hurtigt skal etableres som pilot projekt under Havrammestrategidirektivet blevimødekommet.

4. Forslag til forordning om markedsføring og anvendelse af biocidholdige produkter

Rådet havde en orienterende politisk drøftelse af tre overordnede spørgsmål omhovedelementerne i forslaget. Den politiske drøftelse viste, at medlemsstaterne generelt støttercentraliseret godkendelse som et alternativ til godkendelse på medlemsstatsniveau, mens der erbetydelig uenighed om hvilke produkttyper, der bør være omfattet af muligheden for centralgodkendelse. Der var stor støtte til en udvidelse af Kommissionens forslag om afskæringskriteriermed et sæt miljøkriterier. Endelig var der principiel støtte til Kommissionens forslag om at medtagebehandlede artikler og materialer under forordningens anvendelsesområde.