Europaudvalget 2010-11 (1. samling)
EUU Alm.del
Offentligt
913470_0001.png
Folketingets Europaudvalg
København, den 10. november 2010Sagsnr.: 7549Dok.nr.: 153733FVM 816
Folketingets Europaudvalg har i brev af 13. oktober 2010 stillet følgende spørgsmål nr.19 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Pia OlsenDyhr (SF).

Spørgsmål 19:

”Hvordan er sammenhængen efter ministerens opfattelse mellem overkapacitet og denfinansielle støtte, der af EU er givet til fiskeriet?”

Svar:

Støtte til fiskeriet kan gives til modernisering af fiskerfartøjer og til visse foranstaltnin-ger af arbejdsmarkedspolitisk og social karakter. Støtte til modernisering skal omfatteformål som kvalitet og arbejdssikkerhed og må ikke forøge fiskerikapaciteten.Der kan ikke ydes tilskud til nye fartøjer, til udvidelse af eksisterende fartøjers last-kapacitet eller til forøgelse af motorkraft. Støttemulighederne vil således ikke kunneforøge kapaciteten målt som fartøjernes tonnage eller motorkraft.Det kan ikke udelukkes, at støtten i nogle tilfælde indirekte kan føre til en forøget kapa-citet. For eksempel kan forbedringer af arbejdsforhold og sikkerhed på et fartøj med-føre, at fartøjet kan forøge sit fiskeri ved at forøge antallet af fiskedage eller ved atudvide sit operationsområde.Det vurderes, at de nuværende støttemuligheder ikke direkte forøger kapaciteten.