T-64/06 FLS Plast A/S mod Kommissionen (DOM)

Kommissionen mener, at FLSmidth har tilsidesat artikel 81 EF ved at deltage i et kartel af aftaler og samordnet praksis inden for sektoren for industrisække af plastik.

 • Direkte
 • Præjudicel
 • Denne artikel dækker disse emner:

  Kommissionen har ved beslutning K(2005) 4634 af 30. november 2005 fastslået, at FLSmidth har tilsidesat artikel 81 EF ved at deltage i et kartel af aftaler og samordnet praksis inden for sektoren for industrisække af plastik, hvilket påvirkede Belgien, Frankrig, Tyskland, Luxembourg, Nederlandene og Spanien og bestod i fastsættelse af priser og oprettelse af fælles prisberegningsmodeller, opdeling af markedet og fordeling af salgskvoter, kunder, handler og ordrer, samordning af bud ved visse udbud og udveksling af oplysninger om salgsmængder. FLSmidths tilsidesættelse vedrørte et andet selskabs adfærd, Trioplast Wittenheim SA, der fandtes at have deltaget i det pågældende kartel. FLSmidth ejede aktier i Trioplast, og Trioplast var i størstedelen af den periode, hvor FLSmidth blev fundet ansvarlig, FLsmidths 100% ejede datterselskab. Trioplast blev pålagt en bøde, og FLSmidth blev fundet ansvarlig in solidum for en del af denne bøde.

  FLSmidth kræver, at afgørelsen annulleres fuldstændig for så vidt de vedrører dem. Subsidiært at den pålagte bøde nedsættes væsentligt.

  Dokumenter fra Domstolen:

  Stævning af 23. februar 2006

  Dom af 6. marts 2012

  Spørgsmål & svar


  Søg i alle spørgsmål og svar
  Stil dit eget spørgsmål

  Stil dit eget spørgsmål til EU-Oplysningen. Vi svarer som udgangspunkt inden for 24 timer.

  Ring til os på
  Tlf: +45 3337 3337
  Stil os et spørgsmål
  Bestil publikationer fra EU-Oplysningen
  Følg os på Facebook
  Følg os på Twitter
  Folketingets cookiepolitik