Inspirationsmøde om Kommissionens arbejdsprogram for 2015

Dato: 18.03.2015
Tidspunkt: 18-03-2015 11:00:00
Sted: Christiansborg
Arrangør: Folketingets Europaudvalg og fagudvalg
Type: Andre møder

Folketingets Europaudvalg og en række fagudvalg afholder for første gang et inspirationsmøde om Kommissionens arbejdsprogram. Inspirationsmødet finder sted onsdag den 18. marts kl. 11.00 – 13.00 på Christiansborg.

Ideen bag inspirationsmødet er at skabe et forum, hvor der er mulighed for direkte dialog mellem politikerne og de fag- og interesseorganisationer, som har konkret berøring med og viden om forslagene i Kommissionens arbejdsprogram. Inspirationsmødet vil derfor sætte fokus på følgende spørgsmål: Hvilke forslag på Kommissionens tegnebræt er særligt interessante, hvad er de danske vinkler på forslagene, og hvad er de særligt interessante problemstillinger i forslagene? Måske et sådant tidligt inspirationsmøde oven i købet vil kunne give Folketingets udvalg gode ideer til, hvordan man på Christiansborg kan arbejde videre med de enkelte forslag i arbejdsprogrammet?

Inspirationsmødet vil i år fokusere på 5 temaer, som er aktuelle i arbejdsprogrammet: (1) Mobilitetspakken, (2) energiunionen, (3) det digitale indre marked, (4) handlingsplanen til bekæmpelse af skatteunddragelse og (5) Kommissionens investeringsplan. Disse temaer vil blive behandlet med oplæg og efterfølgende debat i forskellige tema-sessioner.

Tilmelding

Inspirationsmødet er åbent for offentligheden, men repræsentanter for de relevante interesseorganisationer vil blive prioriteret. Tilmelding kan ske senest fredag den 13. marts 2015 på euu@ft.dk. I forbindelse med tilmelding skal det angives, hvilken tema-session man er interesseret i at deltage i.

PROGRAM

Onsdag den 18. marts 2015 kl. 11.00 - 13.00 i Landstingssalen

 

10.30 - 11.00 Kaffe foran Landstingssalen

11.00 - 11.05 Velkomst og indledning ved formand for Europaudvalget, Eva Kjer Hansen (V) (i Landstingssalen)

 

Indledende oplæg i plenum

11.05 - 11.15    Oplæg ved chef for Europa-Kommissionens repræsentation i København, Laurs Nørlund. Hvad er de overordnede linjer i Kommissionens arbejdsprogram? (i Landstingssalen)

11.15 - 11.30    Spørgsmål og kommentarer fra salen

Herefter break-out sessions i mindre grupper. Organisationer og politikere bevæger sig hen til de lokaler, hvor de skal være.

11.35 - 12.30    TEMA 1: Mobilitetspakken
Oplæg ved EU-konsulent fra LO, Peter Waldorff. Næstformand i Beskæftigelsesudvalget, Bent Bøgsted (DF), styrer efter oplægget en debat og en spørgsmål/svar-session mellem medlemmerne fra både fagudvalg og Europaudvalg og interesserede eksterne aktører om mobilitetspakken.
(i lokale 1-133 – ved siden af Landstingssalen)

 

TEMA 2: Energiunionen
Oplæg ved leder af Dansk Energis kontor i Bruxelles, Jørgen Skovmose Madsen. Formand for Klima- og Energiudvalget, Steen Gade (SF), styrer efter oplægget en debat og en spørgsmål/svar-session mellem medlemmerne fra både fagudvalg og Europaudvalg og interesserede eksterne aktører om energiunionen.
(i lokale 1-117 – ved siden af Landstingssalen

 

TEMA 3: Det digitale indre marked
Oplæg ved vicedirektør for Forbrugerrådet TÆNK, Vagn Jelsøe. Formand for Kulturudvalget, Flemming Møller Mortensen (S), styrer efter oplægget en debat og en spørgsmål/svar-session mellem medlemmerne fra både fagudvalg og Europaudvalg og interesserede eksterne aktører om det digitale indre marked og ophavsretsloven.
(i Landstingssalen).

 

TEMA 4: Skatteunddragelse og skattesvig
Oplæg ved politisk leder i IBIS, Lars Koch og skattepolitisk chef i Dansk Erhverv Jacob Ravn. Formand for Skatteudvalget, Mads Rørvig (V), styrer efter oplægget en debat og en spørgsmål/svar-session mellem medlemmerne fra både fagudvalg og Europaudvalg og interesserede eksterne aktører om skatteunddragelse.
(i lokale 2-145 – på 2. sal)

 

TEMA 5: Kommissionens investeringsplan
Oplæg ved Dansk Erhvervs EU-politiske chef, Kasper Ernest. Formand for Erhvervsudvalget, Karin Gaardsted (S), styrer efter oplægget en debat og en spørgsmål/svar-session mellem medlemmerne fra både fagudvalg og Europaudvalg og interesserede eksterne aktører om perspektiverne for investeringsplanen.
(i lokale 2-141 - på 2.sal)

 

12.30 – 13.00  Fortsat snak og lidt mad i Vandrehallen foran Landstingssalen

 

Spørgsmål & svar


Søg i alle spørgsmål og svar
Stil dit eget spørgsmål

Stil dit eget spørgsmål til EU-Oplysningen. Vi svarer som udgangspunkt inden for 24 timer.

Ring til os på
Tlf: +45 3337 3337
Stil os et spørgsmål
Bestil publikationer fra EU-Oplysningen
Følg os på Facebook
Følg os på Twitter
Folketingets cookiepolitik