Kommissionens skatteunddragelsespakke

01.02.2016

Den 27. januar 2016 præsenterede Kommissionen en lovgivningspakke til bekæmpelse af større eller globale virksomheders skatteunddragelse.

Pakken består af både lovgivning, anbefalinger til medlemslandene om deres skattesystemer og en strategi for EU’s linje i den globale håndtering af skatteunddragelse. Fordi skat er en national kompetence ifølge EU’s traktater, så handler pakken derfor bl.a. om fælles principper i EU for skatteopkrævning, udveksling af  information om opkrævede skatter, oprettelse af en liste over lande, som ikke følger de internationale spilleregler i stedet for fælles EU-skatteregler.

Skatteunddragelse er et globalt problem, mener mange regeringer i verden, fordi beskatningsgrundlaget i de enkelte lande er faldet betydeligt de seneste årtier ifølge OECD. Grunden hertil er, at globale virksomheder søger til de lande, hvor skatten er lavest. Det skaber ifølge Kommissionen et kapløb mod bunden mellem verdens lande ift. at tiltrække disse globale virksomheder ved at sænke skatten. 

Kommissionens pakke er en del af en større strategi om virksomhedsbeskatning i EU, som Kommissionen lancerede i marts 2015, og er en del af EU’s opfølgning på OECD's Base Erosion and Profit Shifting project, som er globale standarder for at undgå store selskabers skatteunddragelser.

Spørgsmål & svar


Søg i alle spørgsmål og svar
Stil dit eget spørgsmål

Stil dit eget spørgsmål til EU-Oplysningen. Vi svarer som udgangspunkt inden for 24 timer.

Ring til os på
Tlf: +45 3337 3337
Stil os et spørgsmål
Bestil publikationer fra EU-Oplysningen
Følg os på Facebook
Følg os på Twitter
Folketingets cookiepolitik