Liberal Alliance ønsker sommerhusregel afskaffet

02.06.2016

Folketinget behandler beslutningsforslag B71 for anden og sidste gang i morgen. Et flertal i Europaudvalget har afgivet en betænkning og anbefaler at Folketinget stemmer nej.

Denne artikel dækker disse emner:
Dansk sommerhus

Som udgangspunkt må udlændinge ikke købe sommerhus i Danmark. Det skyldes en lov om erhvervelse af ejendomme fra 1972. Med Maastricht-Traktaten fik Danmark indskrevet en protokol i traktaten, der sikrer at Danmark også fremover kan fastholde denne særregel. Reglen er derfor blevet kaldt ”det femte forbehold”. Der stilles med jævne mellemrum forslag i Folketinget til ændring af reglen. Liberal Alliances beslutningsforslag B 71 er en uændret genfremsættelse af beslutningsforslag B 40 fra folketingsåret 2011-12, som blev afvist.

Liberal Alliance mener, at sommerhusområderne har brug for investeringer, og at der ingen grund er at særbehandle Danmark på sommerhusmarkedet, da danskere selv køber sommerhuse i udlandet. Kritikere af forslaget mener, at sommerhusreglen beskytter potentielle danske købere mod opskruede priser, og at flere udenlandske købere vil potentielt øge risikoen for ”døde” perioder i sommerhusområder.

Beslutningsforslaget blev i dag forkastet med 92 mod 15 stemmer.

Spørgsmål & svar


Søg i alle spørgsmål og svar
Stil dit eget spørgsmål

Stil dit eget spørgsmål til EU-Oplysningen. Vi svarer som udgangspunkt inden for 24 timer.

Ring til os på
Tlf: +45 3337 3337
Stil os et spørgsmål
Bestil publikationer fra EU-Oplysningen
Følg os på Facebook
Følg os på Twitter
Folketingets cookiepolitik