EU-Oplysningen på Ungdommens Folkemøde

12.09.2016

Den 8.-9. september deltog EU-Oplysningen i samarbejde med Folketingets Oplysning i Ungdommens Folkemøde, som fandt sted i Søndermarken på Frederiksberg. Ungdommens Folkemøde var en to-dage lang 'demokratisk festival', hvis mål var, at få unge til at udforske hvad demokratisk deltagelse kan være.

Denne artikel dækker disse emner:
Pia Kjærsgaard på besøg i EU-Oplysningens telt


Ungdommens Folkemøde som fandt sted den 8. og 9. september var en demokratisk ungdomsfestival arrangeret af Ungdomsbureauet. Ungdomsbureauet er en non-profit organisation, hvis mål er at sikre unges muligheder - muligheder for at komme til orde, muligheder for at blive hørt og muligheder for at få indflydelse. Og de har med baggrund i disse visioner for første gang arrangeret et folkemøde med unge som målgruppe.

Til Ungdommens Folkemøde var der 85 organisationer, 3 scener og over 20.000 unge fra hele landet.

I samarbejde med Folketingets Oplysning havde EU-Oplysningen ligeledes en stand, hvor det var muligt for de deltagende at tage en snak med bl.a. MF'er Marcus Knuth (V), Signe Munk (SF) og Jeppe Jakobsen (DF) samt Folketingets Formand, Pia Kjærsgaard (DF). Derudover var der blevet lavet et lykkehjul til lejligheden med 16 spørgsmål, hvor der kunne vindes små præmier.

Ydermere kunne de unge forsøge sig med quiz'en 'Tip en 13'er' med spørgsmål såsom: "hvor mange medlemmer er der af Folketinget?", "hvad er Brexit?" og "hvor mange år kan man sidde som statsminister?" Vi ønsker at takke alle dem som deltog i quiz'en og ønske stort tillykke til vores tre heldige vindere af 2 biografbilletter:

- Tim Tørnqvist Jensen

- Emilie Werenberg

- Torbjørn Rota Knudsen


Og tak til alle dem, som slog et smut forbi vores stand - vi håber at se jer alle til næste års UFM.

Senest opdateret: [21.11.2016]
Sideansvarlig: Caroline Bertram

Ring til os på
Tlf: +45 3337 3337
Stil os et spørgsmål
Bestil publikationer fra EU-Oplysningen
Følg os på Facebook
Følg os på Twitter
Folketingets cookiepolitik