EU ønsker nyt fordelingssystem af asylansøgere

18.01.2016

På et pressemøde i Bruxelles meddelte EU-kommissionsformand Jean-Claude Juncker, at Kommissionen vil fremsætte et nyt forslag til foråret, om nyt fordelingssystem af asylansøgere.

Denne artikel dækker disse emner:

Kommissionen vil foreslå et nyt fordelingssystem af asylansøgere i Europa til foråret, ifølge formand Jean-Claude Juncker. Dermed ønsker Kommissionen at revidere den såkaldte Dublinforordning, som bygger på en aftale mellem medlemslande om, at de kan sende asylansøgere tilbage til det land i EU, som asylansøgerne først ankom til på deres flugt.

Hvis forslaget om nyt fordelingssystem vedtages, kan Danmark pga. retsforbeholdet, risikere at skulle vælge mellem at stå helt uden for Dublinforordningen, eller tage en andel af den fælles flygtningekvote, for fortsat at være med i Dublinforordningen.

Danmarks situation nu
Retsforbeholdet medfører, at Danmark ikke deltager i EU’s lovgivning om asyl og indvandring. Dublinforordningen gælder dog i Danmark, men via en såkaldt parallelaftale.

EU har ved tidligere lejligheder ændret Dublinforordningen, og Danmark har accepteret, at ændringerne også skulle gælde for Danmark. Danmark har mulighed for at afvise ændringer til forordningen, men det vil som udgangspunkt betyde, at EU vil anse parallelaftalen for opsagt.

Hvis Danmark fortsat ønsker at være omfattet af Dublinforordningen, og Kommissionens nye forslag bliver vedtaget, skal Danmark derfor som udgangspunkt deltage i forslagets nye bestemmelser med en kvoteordning for fordeling af flygtninge.

Mere information:

Du kan se pressemødet i fuld længde, via nedenstående link:

Derudover kan du på vores hjemmeside læse mere om EU’s asylpolitik, samt hvad EU’s flygtningekvoter betyder for Danmark. Se venligst nedenstående links:

 

Ring til os på
Tlf: +45 3337 3337
Stil os et spørgsmål
Bestil publikationer fra EU-Oplysningen
Følg os på Facebook
Følg os på Twitter
Folketingets cookiepolitik