Europa-Kommissionen vedtager arbejdsprogram for 2017

25.10.2016

"Et Europa, der leverer resultater" er målet for Kommissionens arbejdsprogram for det kommende år. Programmet indeholder 21 initiativer, der blandt andet skal gennemføre energiunionen og opbygge et mere fair indre marked. 

Denne artikel dækker disse emner:

"Vi fokuserer på de ting, der betyder noget. Konkrete foranstaltninger, der forbedrer folks liv."

Sådan lyder det fra Kommissionens formand Jean-Claude Juncker, efter at Kommissionen tirsdag vedtog sit arbejdsprogram for 2017. Arbejdsprogrammet skal udelukkende omsætte de 10 prioriteter, de europæiske stats- og regeringschefer har udpeget tidligere. Kommissionen fokusserer derfor på at vedtage og gennemføre de forslag, der allerede ligger på bordet fra tidligere år. 

Arbejdsprogrammet indeholder bl.a. en liste over lovforslag, som Kommissionen betragter som yderst vigtige og som skal hastebehandles i Rådet og Parlamentet. Derudover er der en liste over forslag, der skal trækkes tilbage. 

Om arbejdsprogrammet: 

Arbejdsprogrammet viser, hvordan Kommissionen planlægger at gennemføre de politiske prioriteter i praksis. Det giver en årlig oversigt, som interesserede parter og andre EU-institutioner kan bruge til at planlægge deres arbejde med Kommissionen. Arbejdsprogrammet indeholder en tidsplan, hvor der også findes oplysninger om den forventede type retsakt og andre proceduremæssige informationer. 

Under det tidligere mandat fra 2009- 2014 foreslog Kommissionen årligt over 130 nye initiativer gennem arbejdsprogrammet. Med den nuværende ’Juncker-Kommission’ er dette tal dog blevet væsentligt lavere, hvor arbejdsprogrammet for både 2015 og 2016 indeholdt 23 nye nøgleinitiativer. 

Læs Kommissionens pressemeddelelse her (her finder du også yderligere dokumenter).

Senest opdateret: [19.01.2017]
Sideansvarlig: Julia Ballaschk

Spørgsmål & svar


Søg i alle spørgsmål og svar
Stil dit eget spørgsmål

Stil dit eget spørgsmål til EU-Oplysningen. Vi svarer som udgangspunkt inden for 24 timer.

Ring til os på
Tlf: +45 3337 3337
Stil os et spørgsmål
Bestil publikationer fra EU-Oplysningen
Følg os på Facebook
Følg os på Twitter
Folketingets cookiepolitik