Kommissionen: Irland har givet ulovlige skattefordele til Apple

30.08.2016

Som afslutning på en omfattende undersøgelse, foretaget af Kommissionen, konkluderes det, at Apple har fået ulovlige skattebesparelser i Irland på helt op til 13 milliarder euro.

Denne artikel dækker disse emner:
Konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, udtaler følgende: ”Medlemsstater kan ikke vælge at give skattefordele til en række udvalgte virksomheder – det er ulovligt ifølge EU’s statsstøtteregler. Kommissionens undersøgelse konkluderede, at Irland har tildelt Apple ulovlige skattefordele, som har medvirket til, at Apple har betalt lang mindre skat end andre virksomheder over en lang årrække. ”

EU's statsstøtteregler

Traktaten om den Europæiske Unions Funktionsmåde (TEUF) artikel 107, stk. 1 indeholder et generelt forbud mod, at medlemslande giver virksomheder statsstøtte. Formålet med dette forbud er, at forhindre at konkurrencevilkårene på det indre marked fordrejes ved at nogen medlemslande således giver udvalgte virksomheder mere favorable vilkår end andre.

Statsstøtte er i TEUF definere således: ”eller støtte, som ydes ved hjælp af statsmidler under enhver tænkelig form, og som fordrejer eller truer med at fordreje konkurrencevilkårene ved at begunstige visse virksomheder eller visse produktioner, uforenelig med det indre marked, i det omfang den påvirker samhandelen mellem medlemslandene. ”

Senest opdateret: [01.09.2016]
Sideansvarlig: Caroline Bertram

Spørgsmål & svar


Søg i alle spørgsmål og svar
Stil dit eget spørgsmål

Stil dit eget spørgsmål til EU-Oplysningen. Vi svarer som udgangspunkt inden for 24 timer.

Ring til os på
Tlf: +45 3337 3337
Stil os et spørgsmål
Bestil publikationer fra EU-Oplysningen
Følg os på Facebook
Følg os på Twitter
Folketingets cookiepolitik