Udredning om dansk udenrigspolitik offentliggjort i dag

02.05.2016

Den danske ambassadør i Indien – Peter Taksøe Jensen – fik sidste år af statsministeren den opgave, at udarbejde en udredning om dansk udenrigspolitik. Denne udredning er blevet offentliggjort i dag.

Denne artikel dækker disse emner:

Udredningen konkluderer bl.a., at EU stadig er omdrejningspunkt for en stor del af Danmarks udenrigspolitik, f.eks. den internationale økonomiske politik og handelspolitikken, og da en af konklusionerne i udredningen er, at Danmark skal fokusere ressourcer der, hvor Danmark har stærke interesser, så skal Danmark overlade mere perifere opgaver til EU’s udenrigstjeneste. Danmark skal også fortsat bygge alliancer i EU med især Tyskland, de nordiske, baltiske lande og Nederlandene. Udredningen påpeger dog også, at EU er under et dobbeltsidet pres for på den ene mere integration og på den anden side stigende EU-skepsis i medlemslandene bl.a. udløst af den økonomiske krise og flygtninge- og migrationskrisen.

Regeringen afholder sammen med en række udvalg i Folketinget en høring om udredningen den. 11. maj kl. 9-12 i Landstingssalen på Christiansborg. Tilmelding kan ske her

Spørgsmål & svar


Søg i alle spørgsmål og svar
Stil dit eget spørgsmål

Stil dit eget spørgsmål til EU-Oplysningen. Vi svarer som udgangspunkt inden for 24 timer.

Ring til os på
Tlf: +45 3337 3337
Stil os et spørgsmål
Bestil publikationer fra EU-Oplysningen
Følg os på Facebook
Følg os på Twitter
Folketingets cookiepolitik