EU-domstolen: Bridge er ikke en sport

06.11.2017

I en ny banebrydende dom slår EU-domstolen fast, at bridge ikke er en sport i momsretslig forstand.

Denne artikel dækker disse emner:

  

Adrenalinen i kroppen stiger, hjertet slår hurtigere, og hjernen kører på højtryk. Men selvom et slag bridge kan føles ligeså hårdt som at løbe en maraton, så er bridge ikke en sport. I hvert fald ikke i momsretlig forstand. Det har EU-Domstolen slået fast i en milepælsafgørelse.

Dommen kommer på baggrund af en kontrovers mellem den britiske bridgeforening og Storbritanniens skattemyndigheder. 

Den britiske bridgeforening krævede at blive fritaget for moms for sine bridgeturneringer. EU’s momsdirektiv tillader nemlig, at sport og kultur kan blive fritaget af momsbetaling. 

De britiske skattemyndigheder mente derimod ikke, at bridgekonkurrencer kunne sammenlignes med sport. Derfor ville de ikke betale momsen tilbage. EU-Domstolen gav myndighederne ret og slog fast, at selvom bridge ”kræver anvendelse af logik, hukommelse, strategi og lateral tænkning”, så er det ikke en ”fysisk aktivitet”.  

Dommen skærper definitionen af ”sport”. Det bliver spændende at se, om nye sportsgrene som e-sport, hvor computerspillere konkurrer mod hinanden, vil få sværere ved at blive undtaget fra momsbetaling.

Baggrund: Hvad har EU med moms at gøre?

Mens EU-medlemslandene selv bestemmer, hvor høje de personline indkomstskatter i deres lande skal være, er landene blevet enige om et fælles EU-momssystem. Det betyder, at EU-lovgivningen bestemmer, hvem der skal betale moms i hvilke situationer. Hvor høje momssatserne skal være, bestemmer landene fortsat selv

Læs mere om, hvad EU har med moms og skat her. 

  

Senest opdateret: [29.11.2017]
Sideansvarlig: Rikke Linding Fredberg

Spørgsmål & svar


Søg i alle spørgsmål og svar
Stil dit eget spørgsmål

Stil dit eget spørgsmål til EU-Oplysningen. Vi svarer som udgangspunkt inden for 24 timer.

Ring til os på
Tlf: +45 3337 3337
Stil os et spørgsmål
Bestil publikationer fra EU-Oplysningen
Følg os på Facebook
Følg os på Twitter
Folketingets cookiepolitik