Britiske højesteret: parlamentet skal godkende start på udmeldelse

24.01.2017

Den britiske højesteret har afgjort, at det britiske parlamentet skal godkende, at den formelle udmeldelsesproces indledes med aktivering af den såkaldte artikel 50-procedure.  

Denne artikel dækker disse emner:

Den britiske højesteret har i dag afgjort, at det britiske parlament skal sige god for, at den formelle proces med Storbritanniens udmeldelse af EU indledes. Den britiske regering med premierminister Theresa May i spidsen har tidligere meldt ud, at den formelle udmeldelsesproces vil blive iværksat inden udgangen af marts 2017 ved at aktivere artikel 50 i EU-traktaten. Artikel 50 indeholder processen og reglerne for et medlemslands udtrædelse af EU.

Afgørelsen fra fra den britiske højesteret betyder konkret, at det britiske parlament først skal godkende et lovforslag om, at processen med Storbritanniens udmeldelse af EU sættes i gang.

Afgørelse fra den britiske højesteret

Afgørelse fra den britiske højesteret

Dagens afgørelse fra den britiske højesteret slår fast, at det britiske parlament skal godkende, at udmeldelsesproceduren iværksættes.

Nyheder om Brexit

30.01.2018
Starten på en overgangsordning efter Brexit

EU har vedtaget sin forhandlingsposition i forbindelse med forhandlingerne om Storbritanniens overgangsordning efter Brexit. Der lægges op til, at overgangsordningen skal gælde frem til den 31. december 2020.

10.01.2018
EU's budgetramme efter 2020

Hvad skal EU bruge pengene på, når den nuværende overordnede budgetramme udløber i 2020? Kommissionens forslag kommer til maj, men debatten er allerede gået i gang. 

Senest opdateret: [29.11.2017]
Sideansvarlig: Martin Jørgensen

Spørgsmål & svar


Søg i alle spørgsmål og svar
Stil dit eget spørgsmål

Stil dit eget spørgsmål til EU-Oplysningen. Vi svarer som udgangspunkt inden for 24 timer.

Ring til os på
Tlf: +45 3337 3337
Stil os et spørgsmål
Bestil publikationer fra EU-Oplysningen
Følg os på Facebook
Følg os på Twitter
Folketingets cookiepolitik