EU indgår økologiaftale med Chile

07.03.2017

Den 6. marts 2017 har Rådet vedtaget en beslutning, om underskrivelse af en aftale mellem EU og Chile, som handler om handel med økologiske produkter.

Denne artikel dækker disse emner:


Aftalen skal på sigt sikre, at de Europæiske og Chilenske regler, der angår produktion af økologiske fødevarer er ækvivalente, samt en øget beskyttelse af mærkningsordninger for økologi. Formålet er at stimulere udviklingen af den økologiske sektor i EU.

Dette vil betyde, at Europæiske og Chilenske produkter, der er omfattet af aftalen, vil kunne blive solgt uden yderligere kontrol.

Derudover vil aftalen indeholde værktøjer, der skal sikre informationsudveksling, samarbejde og en måde at løse uoverensstemmelser i forbindelse med handel med økologiske produkter.

Aftalen vil være anvendelig på en række produktkategorier fra de respektive aftalepartnere. Europæiske forbrugere vil for eksempel kunne nyde godt af økologiske chilenske produkter, inden for kategorier som honning og rødvin.

På den anden side vil chilenske forbrugere kunne købe produkter fra europæiske dambrug, vin og husdyr.

Aftalen er den Europæiske Unions første bilaterale aftale med et Latinamerikansk land, og den første aftale af en planlagt række af fremtidige handelsaftaler, i en ’’ny generation’’ af handelsaftaler vedrørende økologi.

Før aftalen træder endelig i kraft skal den godkendes af Europa-Parlamentet. Derefter skal Rådet formelt vedtage den.

 

Ring til os på
Tlf: +45 3337 3337
Stil os et spørgsmål
Bestil publikationer fra EU-Oplysningen
Følg os på Facebook
Følg os på Twitter
Folketingets cookiepolitik