Næstved skal give input til EU’s sociale dimension

17.09.2018

Den 18. september afholder Folketingets Europaudvalg dialogmøde om EU’s økonomiske og sociale dimension i Næstved. De inviterede borgere skal debattere og herefter i en tv-transmitteret debat give politikerne forslag, ideer og gode råd til, hvordan fremtidens EU skal se ud.

80 bysbørn fra Næstved skal give input til folketingspolitikernes og regeringens EU-politik, når de er inviteret til at debattere EU’s økonomiske og sociale dimension ved et dialogmøde i Næstved den 18. september. Dialogmødet er arrangeret af Folketingets Europaudvalg. 

Formanden for Folketingets Europaudvalg, Erik Christensen (S), udtaler:

"Der sidder politikere og embedsfolk samlet i Bruxelles og fører den daglige EU-politik. Men i virkeligheden er EU jo os alle sammen – det er vores hverdag. Vi synes, det er interessant at tage de temaer, som optager danskerne, og diskutere dem i forhold til EU: Hvad kan EU sammen med de enkelte landes regeringer gøre for at løfte de dagsordener? Jeg ser frem til at høre danskernes holdninger til de store spørgsmål om fremtidens EU og Danmarks placering i samarbejdet i løbet af efterårets borgerdialoger."

På mødet i Næstved deltager minister for fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde Eva Kjer Hansen (V) sammen med Europaudvalgets næstformand, EU-ordfører Kenneth Kristensen Berth (DF), beskæftigelsesordfører Finn Sørensen (EL) og EU-ordfører Rasmus Nordqvist (ALT).

Minister for fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde, Eva Kjer Hansen (V), udtaler:

"Arbejdskraftens frie bevægelighed er en af hjørnestenene i EU. Det er nemt at flytte rundt mellem de forskellige EU-lande og finde jobs, og det giver stor fleksibilitet på arbejdsmarkederne. Men det betyder også, at andre landes EU-borgere, når de arbejder i Danmark, får adgang til de samme sociale rettigheder som danske lønmodtagere har. Det åbner for nogle spændende diskussioner, som jeg glæder mig meget til at høre danskernes syn på ved dialogmødet i Næstved."

Med dialogmøderne ønsker Folketingets Europaudvalg at bringe EU-debatten tæt på danskerne og deres hverdag. Formålet er at give den danske befolkning en mulighed for at sætte dagsordenen omkring EU og samtidig gøre politikerne klogere på, hvad der optager danskerne.

Kommende folkehøring:

3. og 4. november rundes det hele af med en folkehøring i Odense, der sammenfatter EU-holdningernes danmarkskort.

Afholdte dialogmøder:

11. september om klima og globalisering i Sønderborg

12. september om EU’s budget for de kommende 7 år i Herning

13. september om sikkerhed, forsvar og terrorbekæmpelse i København

Læs mere om debatarrangementerne om EU's fremtid  

Senest opdateret: [27.09.2018]
Sideansvarlig: Stine Sofie Mathisen

Spørgsmål & svar


Søg i alle spørgsmål og svar
Stil dit eget spørgsmål

Stil dit eget spørgsmål til EU-Oplysningen. Vi svarer som udgangspunkt inden for 24 timer.

Ring til os på
Tlf: +45 3337 3337
Stil os et spørgsmål
Bestil publikationer fra EU-Oplysningen
Følg os på Facebook
Følg os på Twitter
Folketingets cookiepolitik