Herning skal give politikerne input om EU’s kommende budget

12.09.2018

Folketingets Europaudvalg har i samarbejde med regeringen taget initiativ til at afholde fem dialogmøder om EU henover efteråret rundt omkring i Danmark. Den 12. september er emnet EU’s budget for de kommende 7 år og mødet afholdes i Herning. De inviterede borgere skal debattere og herefter i en tv-transmitteret debat give politikerne forslag, ideer og gode råd til, hvordan fremtidens EU skal se ud.

Tirsdag den 11. september 2018 blev der diskuteret globalisering og klima i Alsion i Sønderborg. Det inviterede panel bestod af 80 unge mellem 18 og 25 år.
Tirsdag den 11. september blev der diskuteret globalisering og klima i Alsion i Sønderborg. Det inviterede panel bestod af 80 unge mellem 18 og 25 år.

Herninggenserne er inviteret til at debattere EU’s budget for de kommende 7 år ved et dialogmøde i Huset No. 7 i Herning den 12. september. Dialogmødet er arrangeret af Folketingets Europaudvalg. 80 repræsentativt udvalgte bysbørn er inviteret via Gallup til at give input til finansministeren og folketingspolitikere om EU’s brug af pengene med fokus på de kommende 7 års budget, der fastlægges netop nu.

Europaudvalgets formand, Erik Christensen (S), udtaler:

"Der sidder politikere og embedsfolk samlet i Bruxelles og fører den daglige EU-politik. Men i virkeligheden er EU jo os alle sammen – det er vores hverdag. Vi synes, det er interessant at tage de temaer, som optager danskerne, og diskutere dem i forhold til EU: Hvad kan EU sammen med de enkelte landes regeringer gøre for at løfte de dagsordener? Jeg ser derfor meget frem til debatten i Herning og glæder mig til at høre holdninger til de større spørgsmål om fremtidens EU og Danmarks placering i samarbejdet."

Udover Europaudvalgets formand vil finansminister Kristian Jensen deltage sammen med finansordfører MF Benny Engelbrecht (S), medlem af Europaudvalget MF Claus Kvist Hansen (DF) og EU-ordfører og kandidat til Europa-Parlamentet MF Rasmus Nordqvist (ALT).

Finansminister Kristian Jensen (V) udtaler:

"Vi er alle sammen interesserede i, at EU’s budget bruges bedst muligt. I Herning-området har vi en sans for det økonomiske og en stærk handelstradition, så jeg glæder mig til at høre input fra borgerne på min hjemegn, som jeg kan tage med videre i det politiske arbejde i EU."

Med de fem dialogmøder ønsker Folketingets Europaudvalg at bringe EU-debatten tæt på danskerne og deres hverdag. Formålet er at give den danske befolkning en mulighed for at sætte dagsordenen omkring EU og samtidig gøre politikerne klogere på, hvad danskerne ønsker for fremtidens EU.

Læs mere om debatarrangementerne 

Fakta om Fremtidens EU – i dialog med dig

Globalisering og klima

Tirsdag den 11. september,
Sønderborg

 

Det inviterede panel er unge mellem 18 og 25 år.
Fra regeringen deltager Eva Kjer Hansen (V), minister for fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde, og fra Folketinget deltager formand for Folketingets Europaudvalg Erik Christensen (S), den lokale sønderborgenser og finansordfører Benny Engelbrecht (S), EU-ordfører og kandidat til Europa-Parlamentet Rasmus Nordqvist (ALT) og medlem af Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget Jan Rytkjær Callesen (DF).
Se debatten på Folketingets TV

 

EU’s budget

Onsdag den 12. september, Herning

 

Her deltager finansminister Kristian Jensen (V) fra regeringen, og fra Folketinget deltager formand for Folketingets Europaudvalg, Erik Christensen (S), finansordfører Benny Engelbrecht (S), medlem af Europaudvalget Claus Kvist Hansen (DF) og EU-ordfører og kandidat til Europa-Parlamentet Rasmus Nordqvist (ALT).


Sikkerhed, forsvar og terror

Torsdag den 13. september,
Christiansborg i København

Her deltager justitsminister Søren Pape Poulsen (KF) fra regeringen, og fra Folketinget deltager formanden for Folketingets Europaudvalg, Erik Christensen (S), næstformand for Folketingets Europaudvalg og EU-ordfører Kenneth Kristensen Berth (DF), EU-ordfører Peter Hummelgaard Thomsen (S), EU-ordfører Jan E. Jørgensen (V), EU-ordfører Søren Søndergaard (EL) og EU-ordfører og kandidat til Europa-Parlamentet Rasmus Nordqvist (ALT).

 

EU’s økonomiske og sociale dimensioner

Tirsdag den 18. september,
Næstved

Her deltager Eva Kjer Hansen (V), minister for fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde, og fra Folketinget deltager næstformand for Europaudvalget og EU-ordfører Kenneth Kristensen Berth (DF), beskæftigelsesordfører og medlem af Europaudvalget Finn Sørensen (EL) og EU-ordfører Zenia Stampe (RV).


Folkehøring omEU-holdningernes danmarkskort

Lørdag/søndag 3. og 4. november,
Odense

Folkehøringen vil have deltagelse af 400 borgere samt statsministeren og partiledere til en partilederrunde. Fra Folketinget deltager formanden for Folketingets Europaudvalg, Erik Christensen (S), næstformand for Europaudvalget og EU-ordfører Kenneth Kristensen Berth (DF), og EU-ordførerne Peter Hummelgaard Thomsen (S), Jan E. Jørgensen (V) og Rasmus Nordqvist (ALT).

 


Spørgsmål & svar


Søg i alle spørgsmål og svar
Stil dit eget spørgsmål

Stil dit eget spørgsmål til EU-Oplysningen. Vi svarer som udgangspunkt inden for 24 timer.

Ring til os på
Tlf: +45 3337 3337
Stil os et spørgsmål
Bestil publikationer fra EU-Oplysningen
Følg os på Facebook
Følg os på Twitter
Folketingets cookiepolitik