Åben høring med medierne: Hvorfor fylder EU-historier ikke mere?

20.02.2019

Europaudvalget inviterer til åben høring om dækningen af EU-historier i danske medier. Høringen finder sted torsdag den 28. februar 2019 kl. 15.00-17.00 i Landstingssalen på Christiansborg.

Høringen udspringer bl.a. af erfaringerne fra en række borgermøder om aktuelle EU-emner, som udvalget gennemførte i efteråret 2018. Her gav borgerne udtryk for et ønske om mere viden om de store og vigtige politiske sager, som ligger på bordet i EU.

På den baggrund ønsker udvalget at sætte fokus på, hvordan de beslutninger, der dagligt træffes på europæisk plan med stor betydning for danske borgeres hverdag, dækkes i det daglige nyhedsbillede herhjemme. Hvordan og hvor meget EU-stoffet dækkes er relevant, uanset om man generelt stiller sig positiv eller negativ til EU.

Udvalget ser frem til en konstruktiv dialog med de danske medier. Den første halvdel af høringen er afsat til, at politikerne stiller spørgsmål til medierne om deres redaktionelle prioriteringer. I anden halvdel får medierne mulighed for spørge politikerne om deres prioriteringer af EU-sagerne i forhold til den hjemlige politiske dagsorden.

Høringen vil forhåbentligt kunne give inspiration til både medier og politikere til, hvordan man i fællesskab kan løfte opgaven bedre end i dag.

Ved høringen deltager følgende i panelet:

  • Lisbeth Knudsen, chefredaktør, Mandag Morgen
  • Christian Jensen, chefredaktør, Politiken
  • Jacob Nybroe, chefredaktør, Jyllands-Posten
  • Thomas Falbe, nyhedschef, DR
  • Jakob Nielsen, chefredaktør, Altinget
  • Brigitte Alfter, journalist og direktør, Arena for Journalism in Europe

Høringen er åben for alle, men tilmelding er nødvendig (også for pressen) og sker efter først til mølle-princippet. Tilmelding skal ske senest dagen før kl. 12.00. Der er et begrænset antal pladser til høringen, og pladserne vil blive fordelt efter først-til-mølle princippet.

Gæster i Folketinget må beregne ekstra tid til registrering i besøgsindgangen på grund af sikkerhedstjek, og det anbefales derfor at møde op ca. en halv time, inden høringen starter. Det er tilladt at optage lyd og billeder under høringen, hvis det kan ske uden at forstyrre høringens afvikling i øvrigt.

Høringen tv-optages og vil blive vist live på Folketingets hjemmeside. Den vil også kunne findes efterfølgende under "TV fra Folketinget".

Senest opdateret: [28.02.2019]
Sideansvarlig: Anders Hulgreen Jensen

Spørgsmål & svar


Søg i alle spørgsmål og svar
Stil dit eget spørgsmål

Stil dit eget spørgsmål til EU-Oplysningen. Vi svarer som udgangspunkt inden for 24 timer.

Ring til os på
Tlf: +45 3337 3337
Stil os et spørgsmål
Bestil publikationer fra EU-Oplysningen
Følg os på Facebook
Følg os på Twitter
Folketingets cookiepolitik