Lotte Rickers Olesen er Folketingets nye repræsentant i EU

23.08.2019

Som Folketingets repræsentant i EU skal Lotte Rickers Olesen arbejde for, at folketingsmedlemmerne er opdateret på, hvad der sker i EU.

Folketinget har fået en ny fast repræsentant i EU. Det er Lotte Rickers Olesen, og hun begynder officielt sit nye arbejde i Bruxelles den 1. september.

Lotte Rickers Olesen kommer fra en mangeårig stilling som EU-konsulent i Folketingets Internationale Sekretariat, så EU sidder allerede godt under huden på hende.

En af de vigtigste opgaver for Folketingets repræsentant er at sørge for, at Folketinget har en stemme i EU. Det skal blandet andet ske ved, at Folketingets medlemmer har viden om, hvad der sker i EU, så de kan gøre deres indflydelse gældende – både i forhold til Ministerrådet, Europa-Parlamentet og Kommissionen.

Det skal også ske gennem besøg i Bruxelles for Folketingets medlemmer, som Lotte Rickers Olesen skal stå for at koordinere.

Som Folketingets repræsentant i EU skal Lotte Rickers Olesen desuden deltage i det internationale samarbejde i EU, blandt andet ved at udveksle informationer om aktuelle EU-sager med andre repræsentanter på tværs af medlemslandene.

Lotte Rickers Olesen overtager rollen fra Søren Koushede, der vender tilbage til Christiansborg i sin stilling som sekretariatschef i Ledelsessekretariatet.

Spørgsmål & svar


Søg i alle spørgsmål og svar
Stil dit eget spørgsmål

Stil dit eget spørgsmål til EU-Oplysningen. Vi svarer som udgangspunkt inden for 24 timer.

Ring til os på
Tlf: +45 3337 3337
Stil os et spørgsmål
Bestil publikationer fra EU-Oplysningen
Følg os på Facebook
Følg os på Twitter
Folketingets cookiepolitik