Hvad er eurogruppen?

Eurogruppen består af eurolandenes økonomi- og finansministre. Det er et forum, hvor der bliver diskuteret økonomiske emner, der vedrører Eurozonen.

Eurogruppen består af eurolandenes økonomi- og finansministre. Kommissæren for økonomiske og finansielle anliggender og Den Europæiske Centralbanks formand deltager også i eurogruppens møder.

Eurogruppen er et uformelt diskussionsforum, som mødes før ECOFIN-møderne (rådsmøderne for økonomi- og finansministrene).

Eurogruppen mødes efter behov - i snit ca. 1 gang om måneden - og diskuterer emner som den internationale økonomiske situation, den økonomiske og budgetmæssige situation i EU-medlemslandene, euroens introduktion i de kommende eurolande, koordinationen af den økonomiske politik indenfor ØMU’en, strukturreformer i euroområdet og den eksterne repræsentation af ØMU’en.

Med EU's seneste traktat, Lissabontraktaten, har eurogruppen fået en fast formand for 2½ år ad gangen. Formanden vælges af et flertal af medlemslandene i eurogruppen og den nuværende formand er den hollandske finansminister, Jeron Dijsselbloem.

Spørgsmål & svar


Søg i alle spørgsmål og svar
Stil dit eget spørgsmål

Stil dit eget spørgsmål til EU-Oplysningen. Vi svarer som udgangspunkt inden for 24 timer.

Ring til os på
Tlf: +45 3337 3337
Stil os et spørgsmål
Bestil publikationer fra EU-Oplysningen
Følg os på Facebook
Følg os på Twitter
Folketingets cookiepolitik