Spidskandidater og partiernes EU-politik

Hvem kan jeg stemme på, hvem er partiernes kandidater til valget, og hvor finder jeg ud af, hvad partierne mener om EU? Find alle svarene her.

Spidskandidater alle
Større

 

Hvert parti og bevægelse har mulighed for at opstille op til 20 kandidater. De fleste partier anvender en sideordnet opstilling af kandidaterne på listen. Det betyder, at det alene er antallet af personlige stemmer, der er afgørende for, hvem der bliver valgt.

Partiernes og bevægelsernes spidskandidater

Valgforbund

De opstillingsberettigede partier kan vælge at indgå valgforbund. Et valgforbund er et valgteknisk samarbejde mellem to eller flere partier, hvor partierne går sammen i større enheder.

De partier, der vælger at indgå et valgforbund sammen, behøver dog ikke at tilhøre den samme politiske gruppe i Europa-Parlamentet. F.eks. har Venstre, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance meldt ud, at de indgår i et valgforbund til europaparlamentsvalget.

Dette til trods for, at europaparlamentarikerne fra Venstre er medlem af Alliancen af Liberale og Demokrater for Europa (ALDE), mens Det Konservative Folkeparti er medlem af Den Europæiske Folkepartis Gruppe (EPP).

Forud for valget er der valgforbund mellem følgende partier og bevægelser:

  • Det Radikale Venstre og Alternativet
  • Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Venstre
  • Enhedslisten og Folkebevægelsen mod EU

Spørgsmål & svar


Søg i alle spørgsmål og svar
Stil dit eget spørgsmål

Stil dit eget spørgsmål til EU-Oplysningen. Vi svarer som udgangspunkt inden for 24 timer.

Ring til os på
Tlf: +45 3337 3337
Stil os et spørgsmål
Bestil publikationer fra EU-Oplysningen
Følg os på Facebook
Følg os på Twitter
Folketingets cookiepolitik