Europaudvalget 2004
KOM (2000) 0438
Offentligt
1444983_0001.png
KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER
Bruxelles, den 28.4.2004
KOM(2004) 344 endelig
2000/0179 (COD)
UDTALELSE FRA KOMMISSIONEN
i henhold til EF-traktatens artikel 251, stk. 2, tredje afsnit, litra c),
om Europa-Parlamentets ændringer til Rådets fælles holdning til
forslag til
EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING
om særlige hygiejnebestemmelser for animalske fødevarer
OM ÆNDRING AF KOMMISSIONENS FORSLAG
i henhold til EF-traktatens artikel 250, stk. 2
DA
DA
PDF to HTML - Convert PDF files to HTML files
1444983_0002.png
2000/0179 (COD)
UDTALELSE FRA KOMMISSIONEN
i henhold til EF-traktatens artikel 251, stk. 2, tredje afsnit, litra c),
om Europa-Parlamentets ændringer til Rådets fælles holdning til
forslag til
EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING
om særlige hygiejnebestemmelser for animalske fødevarer
1.
I
NDLEDNING
Ifølge EF-traktatens artikel 251, stk. 2, tredje afsnit, litra c), skal Kommissionen
afgive udtalelse om de ændringer, Europa-Parlamentet foreslår ved
andenbehandlingen. Kommissionen forelægger hermed sin udtalelse om
Parlamentets ændringsforslag.
2.
B
AGGRUND
Kommissionens vedtagelse af forslaget
1
Udtalelse fra Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg
2
Europa-Parlamentets udtalelse ved førstebehandlingen
3
Vedtagelse af det ændrede forslag
Politisk enighed i Rådet
Vedtagelse af den fælles holdning
4
Vedtagelse af Parlamentets indstilling ved andenbehandlingen
14.07.2000
28.03.2001
15.05.2002
27.01.2003
16.12.2002
27.10.2003
30.03.2004
1
2
3
4
EFT C 365 E af 19.12.2000, s. 58.
EFT C 155 af 29.5.2001, s. 39.
EUT C 180 E af 31.7.2003, s. 288.
EUT C 48 E af 24.2.2004, s. 23.
2
PDF to HTML - Convert PDF files to HTML files
3.
F
ORMÅLET MED FORSLAGET
Dette er andet forslag i en pakke bestående af fem forslag, der skal konsolidere og
ajourføre de gældende fællesskabsbestemmelser om fødevarehygiejne.
Det har til formål at omarbejde EF-hygiejnebestemmelserne for animalske fødevarer.
Det indeholder bestemmelser om kød og kødprodukter, fiskevarer, toskallede
bløddyr, mælk og mejeriprodukter, æg og ægprodukter samt animalske biprodukter
til konsum.
Det primære formål med forslaget er at forenkle de eksisterende bestemmelser.
4.
K
OMMISSIONENS UDTALELSE OM
P
ARLAMENTETS ÆNDRINGSFORSLAG
Europa-Parlamentet fik med Rådets godkendelse forelagt en kompromispakke med
ændringer.
De ændringsforslag, Parlamentet har vedtaget, afspejler det kompromis, Parlamentet
og Rådet er nået til enighed om, og Kommissionen kan acceptere kompromiset.
Kompromispakken indeholder følgende ændringsforslag:
I ændringsforslag 9 (betragtning 19) understreges det, at det er nødvendigt, at
Kommissionen koordinerer den procedure, hvorved medlemsstaterne får tilladelse
til at fravige hygiejnebestemmelserne for at imødekomme behov hos
virksomheder, der anvender traditionelle fødevareproduktionsmetoder.
Ændringsforslag 10 er en redaktionel ændring, der beskriver Kommissionens
muligheder for at ændre bilagene via komitéproceduren. Det påvirker ikke
Kommissionens beføjelser til at anvende komitéproceduren.
Ændringsforslag 11 er en redaktionel ændring, der gør det klarere, hvilke
forpligtelser jægere har med hensyn til fødevaresikkerhed.
5.
K
ONKLUSION
I henhold til EF-traktatens artikel 250, stk. 2, ændrer Kommissionen sit forslag som
angivet.
3