Skatteministeriet J.nr.  2005-711-0047 Den Til Folketingets Skatteudvalg L    110/L 111- Forslag til Skatteforvaltningsloven. Hermed fremsendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr.   58 af 18. marts 2005. Kristian Jensen /  Klaus Kjeldsen
Side 2 Spørgsmål: Vil  ministeren  redegøre  for  arbejdsopgaverne  og  tidsplanen  for  arbejdet  for  det konsulentfirma, der er udpeget som opmand i DUT- forhandlingerne mellem staten og kommunerne? Svar: Beskrivelsen af arbejdsopgaverne og tidsplanen for arbejdet, der ligger til grund for konsulentfirmaets gennemførelse af undersøgelsen, fremgår af Finansministeriets notat af 28. februar 2005 Oplæg til undersøgelse af støttefunktioner i kommunerne. Jeg henviser til dette notat, der er vedhæftet nedenfor som bilag.
Side 3 Bilag:           28. februar 2005          F2/F6 MNI/EDZ Oplæg til undersøgelse af støttefunktioner i kommunerne Til brug for forhandlingerne mellem staten og KL om fordelingen af ressourcer ifm. skattelignings- og restanceinddrivelsesopgavens overflytning til staten, er der behov for en afdækning af omfanget af støttefunktioner i kommunerne, herunder en fordeling af støttefunktionernes  arbejde  for  de  forskellige  forvaltninger  på rådhuset, og således opgøre   skatteforvaltningens-   og   restanceinddrivelseskontorets   træk   på   rådhusets støttefunktioner. Ved støttefunktioner forstås alle opgaver, der ikke direkte er placeret i fagforvaltningen herunder   opgaver   såsom   overordnet   ledelse,   lønadmin istration,   udvikling-   og planlægning, økonom- og regnskab, personaleudvikling, reception, informationsvirksomhed, posthåndtering, teknisk pe rsonale, gartnere mv. der passer omkringliggende områder osv. Opgørelsen af støttefunktioner skal være udtømmende og veldokumenteret, og det skal sikres, at opgørelsen dækker alle delfunktioner og alt tidsforbrug, herunder også fravær, ferie, frokost mv. Det forventes at afdækningen kan ske ved en repræsentativ stikprøve på formen tlig ikke under 20-25 kommuner fordelt på forskellige grupper. Resultatet skal foreligge senest ultimo april.