Skatteministeriet J. nr. 99/05-0009-00236 Den Til Folketingets Skatteudvalg L 110 - forslag til lov om skatteforvaltningsloven. Hermed fremsendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr. 86 og 87 af 8. apr  il 2005. Kristian Jensen /  Per Hvas
Spørgsmål 86: "Hvilke krav gælder der i dag for fysisk fremvisning af en bil overfor Told- og Skattemyndighederne, hvis en bilforhandler ønsker at indregistrere og sælge en udenlandsk, brugt bil? Hvilke krav vil skulle opfyldes, hvor ofte skal bilen fremvises og hvilke myndigheder skal kontaktes efter gennemførelsen af kom- munalreformen?" Svar: En bilforhandler skal som udgangspunkt ikke fremvise en brugt bil for ToldSkat i forbindelse med salg og indregistrering. Brugte biler skal forud for betaling af registreringsafgift forevises for en synsvirksomhed, der udover det tekniske syn, syner bilerne med henblik på at fastslå deres identitet, km -stand, udstyr og stand generelt. Oplysningerne fra dette særlige syn (Toldsyn) indgår som led i værdifastsæt tel- sen ved vurderingsmyndigheden, som kan ske uden forevisning af bilerne. Vurderingsmyndigheden kan dog forlange en bil forevist, hvis det skønnes nød- vendigt. Tilsvarende kan bilforhandleren forevise bilen, hvis denne ønsker det. Denne ordning blev iværksat den 1. juli 2002. Kommunalreformen ændrer ikke på disse retningslinier. Jeg kan supplerende oplyse, at regeringen har besluttet, at der i ToldSkats regi skal påbegyndes et arbejde med at udvikle en digital motorregistrering, der fo r- ventes iværksat fra 2007/2008. Målet er, at et stort antal opgaver vedr. motorregistreringen overgår fra offen  tligt til privat regi ved, at forhandlere og synsvirksomheder får mulighed for digitalt at foretage motorregistrering og udlevere nummerplader, uden fysisk at skulle i kontakt med motorkontoret. Forhandleren kan umiddelbart i forbindelse med et salg selv montere nummer- plader på køretøjet og via internettet foretage indregistrering mv.
Spørgsmål 87: "Mener ministeren, at det er rimeligt, hvis bilforhandlerne i Silkeborg-området op til 6000 gange årligt, skal køre en udenlandsk indregistreret bil til skatt e- centret i Horsens for at få bilerne henholdsvis indregistreret og solgt?" Svar: Kommunalreformen medfører ikke nogen ekstra kørsel for bilforhandlerne i Silkeborg. Se endvidere svaret under spørgsmål nr. 86. Det kan supplerende oplyses, at det allerede i dag er fast praksis, at vurderings- myndigheden besigtiger bilerne ved besøg hos større virksomheder med mange biler i Silkeborg. .