Skatteministeriet J. nr. 99/05-133-0049 Den Til Folketingets Skatteudvalg L 121 - Forslag til lov om ændring af selskabsskatteloven og andre skattelo- ve (Nedsættelse af selskabsskatten og globalpuljeprincip i sambeskatnin- gen). Hermed fremsendes i 5 eksemplarer svar på spørgsmål nr. 62, 63, 64, og 66 af 19. april 2005. Kristian Jensen /Jens Christiansen
Spørgsmål 62: Hvor mange holdingselskaber er i dag ikke sambeskattet med deres dattersel- skaber, selv om de ejer datterselskabet 100 pct.? Svar: ToldSkat har ikke mulighed for at opgøre hvor mange holdingselskaber, der ikke er sambeskattet.   ToldSkats registre over aktionærer indeholder pt. ikke præcise oplysninger om- kring ejerskabsprocent, hvorfor en udsøgning på dette grundlag vil in deholde stor usikkerhed. Aktionærregistret bliver alene opdateret én gang årligt med de oplysninger, som selskaberne afgiver på selvangivelsen.
Spørgsmål 63: Hvor mange holdingselskaber ejer i dag mere end 50 pct. af aktierne i dattersel- skaberne, og vil fra indkomståret 2004 (efter de nye regler) skulle sambeskattes med datterselskaberne, jf. de foreslåede regler i SEL § 31, stk. 1? Svar: Se svaret til spørgsmål 62.
Spørgsmål 64: Hvor mange nationale sambeskatninger forventer ministeren, at der skal etable- res, når de nye regler i lovforslaget er trådt i kraft, det vil sige for indkomståret 2005, og når de er trådt helt i kraft, det vil sige fra indkomståret 2006? Svar: Se svaret til spørgsmål 62.
Spørgsmål 66: Kan ToldSkat selskabssystem, med dets oplysning om aktionærer, allerede in- den udsendelse af selvangivelserne for indkomståret 2005/2006, udpege de se l- skaber, der vil skulle deltage i en national sambeskatning, hvis lovforslaget ved- tages, men som ikke i dag indgår i en sambeskatning? Svar: Nej, som angivet i svaret til spørgsmål 62, så indeholder selskabssystemet ikke pt. disse udsøgningsfaciliteter. Der er derfor ikke muligt at udpege kommende nationale sambeskatninger med fornøden sikkerhed.