Folketinget — Arbejdsmarkedsudvalget Christiansborg, den 20. april 2005 Til udvalgets medlemmer og stedfortrædere. Ad   L 22 Forslag til lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats.  Af beskæftigelsesministeren (Claus Hjort Frederiksen).   Bemyndigelsesbestemmelser i lovforslaget Kommunaludvalget har anmodet indenrigs- og sundhedsministeren om at få en oversigt over samtlige bemyndigelsesbestemmelser i kommunalreformen og udmøntningsplanerne for de enkelte bemyndigelser. (Kommunaludvalget, alm.del spørgsmål 1)   Jeg vedlægger svaret og oplysningerne vedrørende lovforslaget. Med venlig hilsen Mette Hansen, udvalgssekretær.
- 2 - Besvarelse  af  spørgsmål  nr.  1  (Alm.  del),  som  Kommunaludvalget  har stillet til indenrigs- og sundhedsministeren den 3. marts 2005 Spørgsmål 1: "Ministeren bedes oversende en samlet oversigt over samtlige bemyndigelsesbestemmel- ser i kommunalreformen samt udmøntningsplanerne for de enkelte bemyndigelser til mi- nistrene." Svar: Nedenstående oversigt indeholder oplysninger om bemyndigelsesbestemmelser i lovfors- lagene til udmøntning af kommunalreformen samt udmøntningsplanerne for de enkelte bemyndigelser. Oversigten er udarbejdet på baggrund af bidrag fra de ministerier, der har fremsat lovforslag til udmøntning af kommunalreformen.   For hovedparten af lovforslagene oplyses udelukkende om bemyndigelsesbestemmelser, der udspringer af arbejdet med kommunalreformen samt om udmøntningsplanerne for disse. Der vil herudover i en række eksisterende bekendtgørelser, cirkulærer mv. være behov for at foretage konsekvensrettelser af en mere teknisk karakter, som ændringer, hvor en myn- dighed skiftes ud med en anden eller andre helt ”automatiske” ordændringer. Disse mere tekniske ændringer er som udgangspunkt ikke medtaget i oversigten. Ændringer som føl- ge af, at en eksisterende bemyndigelse flyttes fra én lov til en anden, er derfor som ud- gangspunkt heller ikke medtaget.   Det skal dog bemærkes, at enkelte ministerier i oversigten har medtaget såvel nye bemyn- digelsesbestemmelser som eksisterende bemyndigelsesbestemmelser, der videreføres med enkelte konsekvensrettelser.  
- 3 - Beskæftigelsesministeriets område Beskæftigelsesministeriet har oplyst følgende: L 22, Forslag til lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats Der forventes udstedt en bekendtgørelse om ansvaret for og styringen af den aktive be- skæftigelsesindsats, med følgende indhold:   o   Afgrænsning af, hvilke opgaver i lov om aktiv socialpolitik og i sygedagpen- geloven der skal ligge i jobcenteret (lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats, § 13, stk. 4) o   Samarbejdet  i  jobcenteret  –  virksomhedsrettet  indsats,  borgerrettet  indsats, driften, logo (lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelses- indsats, § 19) o   Beskæftigelsesplan – indhold, form og frister (lov om ansvaret for og styrin- gen af den aktive beskæftigelsesindsats, § 25, stk. 2) o   Resultatrevision – indhold, form og frister (lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats, § 26, stk. 3) o   Andre aktører, regler for inddragelse af andre aktører (lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats, § 29, stk. 1 og 2, § 30, stk. 1 og 2, § 31, stk. 2, § 32, stk. 2 og § 33) o   Antal  medlemmer  af  Beskæftigelsesankenævnet  og  forretningsorden  for nævnet (udmøntes kun, hvis der viser sig behov) (lov om ansvaret for og sty- ringen af den aktive beskæftigelsesindsats, § 54, stk. 5 og § 55, stk. 2) o   Forretningsorden  for  Ankestyrelsens  beskæftigelsesudvalg  (udmøntes  kun, hvis der viser sig behov) (lov om ændring af lov om retssikkerhed og admi- nistration på det sociale område og andre love, § 50 a, stk. 8) o   Regler  for  tilvejebringelse  af  offentlige  arbejdspladser  med  løntilskud  (lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats, § 58, stk. 2) o   IT-bestemmelser (en enkelt bestemmelse kan ikke udmøntes, før de fælles IT- systemer er på plads) (lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæf- tigelsesindsats, § 63, stk. 2, § 67, § 68 og § 69, stk. 2) Det bemærkes, at der eventuelt kan blive tale om at dele bekendtgørelsen op i flere selvstændige bekendtgørelser. Bekendtgørelsen forventes udstedt 31. december 2005.
- 4 - Med hjemmel i § 44, stk. 2 i lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæf- tigelsesindsats forventes udstedt en bekendtgørelse om regional flaskehalspulje in- deholdende reger vedr. pulje til bekæmpelse af flaskehalse på arbejdsmarkedet. Bekendtgørelsen forventes udstedt 31. december 2005. Med hjemmel i § 49, stk. 5 i lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæf- tigelsesindsats forventes udstedt en bekendtgørelse om midler til de lokale beskæf- tigelsesråd  til  den  forebyggende  arbejdsmarkedsindsats  efter  lov  om  ansvaret  for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats § 49. Bekendtgørelsen vil indehol- de regler om fordeling, udbetaling, administration, regnskabsaflæggelse, revision, tilsyn, uforbrugte midler. Bekendtgørelsen forventes udstedt 31. december 2005. Med hjemmel i § 72, stk. 3 i lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæf- tigelsesindsats forventes udstedt en bekendtgørelse indeholdende regler om regn- skab, revision, tilsyn med statslige tilskud, der ydes til kommunerne (C-jobcentre). Bekendtgørelsen forventes udstedt 31. december 2005. Med hjemmel i § 38, stk. 2 i lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæf- tigelsesindsats forventes udstedt en bekendtgørelse om styring og administration af den centrale pulje til en særlig beskæftigelsesindsats. Bekendtgørelsen forventes udstedt 31. december 2005. Med hjemmel i § 59, stk. 2 i lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæf- tigelsesindsats forventes udstedt en bekendtgørelse indeholdende regler om hvor- dan stillinger der opslås af offentlige arbejdsgivere, lægges ind i Jobnet. Bekendtgørelsen forventes udstedt 31. december 2005. Med hjemmel i § 81, stk. 3 i lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæf- tigelsesindsats  forventes  udstedt  en  bekendtgørelse  indeholdende  regler  om  årlig redegørelse fra kommunerne om behovet for revalideringstilbud. Bekendtgørelsen forventes udstedt ultimo 2005. Med hjemmel i lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesind- sats, § 23, stk. 4 forventes udstedt en bekendtgørelse om kommunal refusion til sta-
- 5 - ten ved tjenestemandsudlån. Opmærksomheden henledes på, at bekendtgørelsen udstedes af finansministeren. Bekendtgørelsen forventes udstedt 31. december 2005. Med hjemmel i § 13, stk. 5 i lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæf- tigelsesindsats  forventes  udstedt  en  bekendtgørelse  vedrørende  afgrænsning  af hvilke opgaver i integrationsloven, der skal ligge i jobcenteret. Opmærksomheden henledes på, at bekendtgørelsen forventes udstedt at integrati- onsministeren. Bekendtgørelsen forventes udstedt 31. december 2005. Med hjemmel i § 30, stk. 2 i lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæf- tigelsesindsats forventes udstedt en bekendtgørelse vedr. andre aktører, regler for inddragelse af andre aktører (udmøntes, hvis der er behov herfor). Opmærksomheden henledes på, at bekendtgørelsen forventes udstedt at integrati- onsministeren. Bekendtgørelsen forventes udstedt 31.december 2005.