Folketingets Kommunaludvalg Christiansborg, den 1. marts 2005 Til udvalgets medlemmer og stedfortrædere. Oversigt over samtlige forslag vedrørende kommunalreform fordelt på udvalg. Endvidere er der angivet om der holdes tekniskgennemgang og i givet fald hvor og hvornår samt den for e- løbige dato for 1. behandling af de enkelte forslag. KOU Teknisk gennemgang Teknisk gennemgang af udvalgets forslag på kommunalreformen mandag den 28. februar 2005 i Finansministeriet. Forslagene er foreløbigt sat på til  1. behandling tirsdag den 15. marts 2005. Det drejer sig om: L 68 forslag til lov om revision af den kommunale inddeling. (Af indenrigs- og sundhedsministeren) L 69 forslag til lov om forpligtende kommunale samarbejder. (Af indenrigs- og sundhedsministeren) L 65 forslag til lov om regioner og om nedlæggelse af amtskommunerne, Hovedstadens Udviklings- råd og Hovedstadens Sygehusfællesskab. (Af indenrigs - og sundhedsministeren) L 71 forslag til lov om regionernes finansiering. (Af indenrigs- og sundhedsministeren) L 67 forslag til lov om visse proceduremæssige spørgsmål i forbindelse med kommunalreformen. (Af indenrigs- og sundhedsministeren) L 72 forslag til lov om kommunale borgerservicecentre. (Af indenrigs- og sundhedsministeren) L 66 forslag til lov om ændring af lov om Begunstigelser for en Kreditforening af Kommuner i Danmark. (Konsekvensrettelser som følge af kommunalreformen). (Af indenrigs- og sundhedsmini- steren) L 70 forslag til lov om regional statsforvaltning. (Af indenrigs- og sundhedsministeren) L 76 forslag til lov om et evalueringsinstitut for kommuner m.v. (Af indenrigs- og sundhedsministe- ren) SUU Teknisk gennemgang Teknisk gennemgang af udvalgets forslag på kommunalreformen  onsdag den 2. marts fra kl. 10 .00 - 12 .00 . Det holdes i Fi nansministeriet. Forslagene er foreløbigt sat på til  1. behandling onsdag den 16. marts 2005. Det drejer sig om: L 74 forslag til Sundhedsloven. (Af indenrigs- og sundhedsministeren) L 73 forslag til lov om ændring af forskellige love på sundhedsområdet og viss  e andre områder. (Konsekvensrettelser som følge af kommunalreformen). (Af indenrigs- og sundhedsministeren)
- 2 - L 75 forslag til lov om klage- og erstatningsadgang inden for sundhedsvæsenet. (Af indenrigs- og sundhedsministeren) SAU Teknisk gennemgang Der er planlagt teknisk gennemgang onsdag den 16. marts 5 min. efter salens afslutning i vær. 2- 080 . Forslagene er foreløbigt sat på til  1. behandling onsdag den 16. marts 2005. Det drejer sig om: L 110 forslag til Skatteforvaltningsloven (Af skatteministeren) L 111 forslag til lov om ændring af en række love som følge af skatteforvaltningsloven. (Navnlig konsekvensændringer som følge af kommunalreformen). (Af skatteministeren) L 112 forslag til lov om opkrævning og inddrivelse af visse fordringer. (Af skatteministeren) L 113 forslag til lov om ændring af forskellige love. (Konsekvensændringer som følge af lov om opkrævning og inddrivelse af visse fordringer - samlingen af inddrivelsen i Skatteministeriet). (Af skatteministeren) ERU Teknisk gennemgang Har teknisk gennemgang af kommunalreformsforslag fredag den 4. marts fra kl. 9.00 til 11 .00 i Økonomi- og Erhvervsministeriet. Forslaget er foreløbigt sat på til  1. behandling torsdag den 17. marts 2005. Det drejer sig om: L 47 forslag til lov om erhvervsfremme. (Af økonomi- og erhvervsministeren) BOU Teknisk gennemgang Der er ikke planlagt teknisk gennemgang. Forslag vedr. kommunalreformen er foreløbigt sat på til  1. behandling torsdag den 17. marts 2005 og fredag den 18. marts 2005. Det drejer sig om: L 46forslag til lov om ændring af lov om bygnings - og boligregistrering, lov om kommuners og amtskommuners samarbejde med aktieselskaber m.v., konkurrenceloven og lov om stormflod og stormfald. (Udmøntning af kommunalreformen med henblik på præcisering af a dressebetegnelser m.v.). (Af økonomi- og erhvervsministeren) (TORSDAG) L 40 forslag til lov om ændring af lov om almene boliger samt støttede private andelsboliger m.v., lov om fremme af privat udlejningsbyggeri og forskellige andre love. (Konsekvensrettelser på b o- ligområdet som følge af kommunalreformen). (Af socialministeren) ) (FREDAG) KUU Teknisk gennemgang
- 3 - Der er teknisk gennemgang af kommunalreformforslagene på udvalgets område torsdag den 3. marts kl. 10.45 til 12.15 i ministeriet. Forslagene vedr. kommunalreformen er foreløbigt sat på til  1. behandling torsdag den 17. marts 2005. Det drejer sig om: L 50 forslag til lov om ændring af teaterloven. (Udmøntning af kommunalreformen for så vidt angår teaterområdet). (Af kulturministeren) L 51 forslag til lov om ændring af musikloven. (Udmøntning af kommunalreformen for så vidt angår musikområdet). (Af kulturministeren) L 52 forslag til lov om ændring af museumsloven, bygningsfredningsloven og lov om folkekirkens kirkebygninger og kirkegårde og om op hævelse af lov om regionale faglige kulturmiljøråd. (U d- møntning af kommunalreformen for så vidt angår museumsområdet m.v.). (Af kulturministeren) L 53 forslag til lov om ændring af en række love på kulturområdet. (Udmøntning af kommunalr  e- formen på kulturo mrådet). (Af kulturministeren) EPU Teknisk gennemgang Udvalget vil den 2. marts 2005 tage stilling til, om det ønsker en teknisk gennemgang, som ministe- riet har tilbudt. Forslaget vedr. kommunalreformen er foreløbigt sat på til  1. behandling torsdag den 17. marts 2005. Det drejer sig om: L 85 forslag til lov om ændring af lov om fremme af besparelser i energiforbruget, lov om Elspare- fonden og lov om fremme af energi- og vandbesparelser i bygninger. (Konsekvensrettelser som føl- ge af kommunalreformen). (Af trafik- og energiministeren) TRU Teknisk gennemgang Udvalget har teknisk gennemgang af kommunalreform forslagene på udvalgets område   torsdag den 3. marts 10.45 i vær. 2 - 145. Forslagene vedr. kommunalreformen er foreløbigt sat på til  1. behandling torsdag den 17. marts 2005. Det drejer sig om: L 83 forslag til lov om trafikselskaber. (Af trafik- og energiministeren) L 84 forslag til lov om ændring af lov om offentlige veje, lov om private fællesveje, lov om grund- ejerbidrag til offentlige veje, lov om vintervedligeholdelse og renholdelse af veje samt lov om frem- gangsmåden ved ekspropriation vedrørende fast ejendom. (Udmøntning af kommunalreformen for så vidt angår vej  - og ekspropriationslovgivningen). (Af trafik- og energiministeren) L 82 forslag til lov om ændring af lov om kystbeskyttelse, forskellige love om digeanlæg, lov om havne, lov om luftfart og lov om færgefart. (Konsekvensrettelser af kommunalreformen). (Af trafik- og energiministeren)
- 4 - FLF Teknisk gennemgang Foreløbig har udvalget ikke planlagt teknisk gennemgang af kommunalreformsforslaget. Forslaget vedr. kommunalreformen er foreløbigt sat på til  1. behandling fredag den 18. marts 2005. Det drejer sig om: L 6 af forslag til lov om ændring af jordfordelingsloven, landdistriksstøtteloven, lov om drift af landbrugsjorder og forskellige andre love på Fødevareministeries område. (Udmøntning af komm  u- nalreformen for så vidt angår miljøvenlige jordbrugsforanstaltninger samt konsekvensrettelser som følge af kommunalreformen). (Af fødevareministeren) REU Teknisk gennemgang Udvalget tager stilling til evt. teknisk gennemgang af familie - og forbrugerministerens forslag tors- dag den 3. marts 2005. Forslagene vedr. kommunalreformen er foreløbigt sat på til  1. behandling fredag den 18. marts 2005. Det drejer sig om: L 29 forslag til lov om ændring af færdselsloven og pasloven. (Kommunernes varetagelse af visse opgaver på kørekort - og pasområdet som led i kommunalreformen). (Af justitsministeren) L 30 forslag til lov om ændring af retsplejeloven og forskellige andre love. (Ændringer som følge af kommunalreformen). (Af justitsministeren) L 28 forslag til lov om ændring af lov om forældremyndighed og samvær, lov om ægteskabs indgå- else og opløsning og forskellige andre love. (Udmøntning af kommunalreformen på det familieretl i- ge område). (Af familie - og forbrugerministeren) SOU Teknisk gennemgang Teknisk gennemgang torsdag den 3. marts kl. kl. 11.00 i vær. 2-141. Forslagene vedr. kommunalreformen er foreløbigt sat på til  1. behandling fredag den 18. marts 2005. Det drejer sig om: L 38 forslag til lov om social service (Af socialministeren) L 39 forslag til lov om ændring af lov om retssikkerhed og administration på det sociale område og andre love. (Konsekvensrettelser på det sociale område som fø  lge af kommunalreformen). (Af soci- alministeren) UDU Teknisk gennemgang Udvalget er inviteret til teknisk gennemgang torsdag den 10. marts kl. 10.00 i undervisningsministe- riet.
- 5 - Forslagene vedr. kommunalreformen er foreløbigt sat på til  1. behandling tirsdag den 29. marts 2005. Det drejer sig om: L 106 forslag til lov om ændring af lov om institutioner for uddannelsen til studentereksamen, lov om institutioner for uddannelsen til højere forberedelseseksamen, lov om grundlæggende social- og sundhedsuddannelser, lov om almen voksenuddannelse og om voksenuddannelsescentre og forskel- lige andre love. (Udmøntning af kommunalreformen for så vidt angår det almene gymnasium, hf, social- og sundhedsuddannelser og andre ungdomsuddannelser samt voksenuddannelsescentre (VUC)). (Af undervisningsministeren) L 107 forslag til lov om ændring af lov om Centre for Videregående Uddannelse og andre selveje n- de institutioner for videregående uddannelser m.v., lov om mellemlange videregående uddannelser, lov om centre for undervisningsmidler m.v. og forskellige andre love på Undervisningsministeriets område. (Udmøntning af kommunalreformen for så vidt angår sygepleje   - og radiografskolerne og centre for undervisningsmidler samt tekniske konsekvensændringer). (Af undervisningsministeren L 108 forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen, lov om specialundervisning for voksne, lov om  forberedende voksenundervisning (FVU-loven) og forskellige andre love. (Udmøntning af kommunalreformen for så vidt angår specialundervisning, forb  eredende voksenundervisning, ord- blindeundervisning m.v.) (Af undervisningsministeren) L 109 forslag til lov om ændring af lov om produktionsskoler, lov om støtte til folkeoplysende vok- senundervisning, frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde og daghøjskoler samt Folkeuniversitet (folkeoplysningsloven) og forskellige andre love på Undervisningsministeriets området. (Kons  e- kvensændringer som følge af kommunalreformen). (Af undervisningsministeren) FOU Teknisk gennemgang Der er ikke aftalt teknisk gennemgang af forslaget om kommunalreformen. Forslaget vedr. kommunalreformen er foreløbigt sat på til  1. behandling onsdag den 30. marts 2005. Det drejer sig om: L 58 forslag til lov om ændring af beredskabsloven. (Konsekvensrettelser i forbindelse med kom- munalreformen). (Af forsvarsministeren) PØU Teknisk gennemgang Der forventes ikke teknisk gennemgang af forslaget vedr. kommunalreformen. Forslaget vedr. kommunalreformen er foreløbigt sat på til  1. behandling onsdag den 30. marts 2005. Det drejer sig om: L 15 forslag til lov om ændring af forskellige love på Finansministeriets område. (Konsekvensæ n- dringer som følge af kommunalreformen). (Af finansministeren) AMU Teknisk gennemgang
- 6 - Der afholdes teknisk gennemgang mandag den 28. februar i Beskæftigelsesministeriet. Forslagene vedr. kommunalreformen er foreløbigt sat på til  1. behandling onsdag den 30. marts 2005. Det drejer sig om: L 22 forslag til lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats. (Af beskæfti- gelsesministeren) L 23 forslag til lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats med flere love. (Konse- kvensrettelser som følge af kommunalreformen). (Af beskæftigelsesministeren) MPU Teknisk gennemgang Holder teknisk gennemgang af kommunalreformforslagene onsdag den 2. marts kl. 16.30 i Miljømi- nisteriet. Forslagene er foreløbigt sat på til  1. behandling torsdag den 31. marts 2005. Det drejer sig om: L 86 forslag til lov om ændring af lov om beskyttelse af havmiljøet, lov om vandløb, lov om som- merhuse og campering m.v. og forskellige andre love. (Udmøntning af kommunalreformen i en række love på natur - og miljøområdet). (Af miljøministeren) L 87 forslag til lov om ændring af lov om miljø og genteknologi. (Konsekvensrettelser som følge af kommunalreformen). (Af miljøministeren) L 88 forslag til lov om ændring af lov om råstoffer. (Udmøntning af kommunalreformen for så vidt angår råstofplanlægning og   -indvinding på land). (Af milj øministeren) L 89 forslag til lov om ændring af lov om naturbeskyttelse. (Udmøntning af kommunalreformen). (Af miljøministeren) L 90 forslag til lov om ændring af lov om forurenet jord. (Udmøntning af kommunalreformen). (Af miljøministeren) L 91 forslag til lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse. (Udmøntning af kommunalreformen for så vidt  angår organiseringen af myndigheder m.v.). (Af mi ljøministeren) L 92 forslag til lov om ændring af lov om miljømål m.v. for vandforekomster og internationale n a- turbeskyttelsesområder (miljømålsloven) og lov om vandforsyning m.v. (Udmøntning af kommuna  l- reformen for så vidt  angår organiseringen af myndigheder m.v.). (Af mi ljøministeren) L 93 forslag til lov om ændring af lov om planlægning. (Udmøntning af kommunalreformen). (Af miljøministeren) Med venlig hilsen Maiken Bork Clausen, udvalgssekretær.
- 7 -