Besvarelse af Finansudvalget § 7 spørgsmål 11 - aktstykke nr. 189

Spørgsmål:

På hvilket tidspunkt vil der være indført elektroniske patientjournaler på alle landets sygehuse?

 

Svar:

Indenrigs- og Sundhedsministeriet har oplyst følgende, som jeg kan henholde mig til:

 

”Regeringen indgik som et led i Økonomiaftalen for 2007 en aftale med Danske Regioner og KL om en reorganisering af arbejdet vedrørende elektroniske patientjournaler.

 

Reorganiseringen indebærer, at der oprettes en ny central organisation, som skal udarbejde en ny IT-strategi for sundhedsvæsenet og sikre udviklingen af en fælles IT-arkitektur og EPJ-platform efter fælles standarder.

 

Som indenrigs- og sundhedsministeren gjorde opmærksom på i sit brev til Folketingets Sundhedsudvalg af 19. april 2006 må en ændring af den nuværende strategi ledsages af en ny vurdering af, hvor hurtigt det vil være muligt at udrulle EPJ i det danske sundhedsvæsen.

 

Det er vigtigt, at denne vurdering baseres på et solidt fagligt grundlag, så der kan opstilles en kvalificeret tidsplan for den fremtidige udrulning af EPJ.

 

Den nye centrale EPJ-organisation vil i forbindelse med udarbejdelse af en ny IT-strategi for sundhedsvæsenet derfor skulle tage stilling til en realistisk tidsplan for gennemførelsen af strategiens initiativer.”