Besvarelse af Finansudvalget § 7 spørgsmål 42 - aktstykke nr. 189

Spørgsmål:

”Hvor meget kvalitetsforbedring per barn kan kommunerne få for en pulje på 200 mio. kr., hvor der fragår administrative udgifter til at søge og dokumentere anvendelse inden for temaet/formålet?”

Svar:

Af aftalen om kommunernes økonomi for 2007 fremgår:

”Regeringen har på finansloven for 2006 afsat 400 mio. kr. i perioden 2006-2009 til bedre kvalitet i dagtilbud, og regeringen vil på finansloven for 2007 søge tilslutning til, at der afsættes yderligere midler. Midlerne søges anvendt til initiativer, der kan give et løft i kvaliteten, herunder skabe lige muligheder for alle børn, fremme af sundhed, skabe mere fleksibilitet og fremme det frie valg for børnefamilierne.

 

Det er væsentlig for regeringen, at midlerne anvendes inden for disse temaer. Regeringen vil søge tilslutning til, at der af midlerne til bedre kvalitet i børnepasningen reserveres en særlig pulje på 200 mio. kr. i 2007, der tildeles kommunerne ud fra objektive kriterier til anvendelse indenfor de pågældende temaer. Regeringen vil drøfte kriterier for fordeling og dokumentation med KL.”

 

Der er således endnu ikke taget stilling til den konkrete anvendelse og fordelingen af midlerne.