Besvarelse af Finansudvalget § 7 spørgsmål 65 - aktstykke nr. 189

Spørgsmål:

”I forlængelse af svar på spørgsmål 25 ønskes en beskrivelse af de 7 projekter og af de forventede henholdsvis realiserede besparelser for de involverede kommuner.”

 

Svar:

Indenrigs- og Sundhedsministeriet har oplyst følgende:

 

”I 2003 blev der meddelt dispensation til følgende offentlig-private samarbejdsprojekter med effektiviseringsaspekter:

 

·               Projekt vedr. investering, anlæg og drift af nyt rÃ¥dhus i Hillerød Kommune. Projektet er dog siden blevet aflyst.

 

·               Endvidere blev der meddelt dispensation til projektering, anlæg og drift af Kolding Kommunes bibliotek, der skal fungere som videnscenter.

 

·               Endelig blev der ogsÃ¥ meddelt dispensation til vandkulturhus i Randers Kommune, der skulle opføres, finansieres og drives privat med kommunen som lejer og med udlicitering af driften af svømmefaciliteter. Dette projekt er dog ikke realiseret.

 

I 2004 blev der meddelt dispensation til følgende projekter:

 

·               Forskerpark Syd a/s med involvering af 5 sønderjyske kommuner, som bygges og drives af privat fond, der udlejer forskningscentret til private virksomheder og forskningsinstitutioner.

 

·               Endvidere blev der meddelt dispensation vedr. Bramming Sportscenter, der er et samarbejde mellem sportscentret, kommunen og private fysioterapeutklinikker om udvidelse af sportscentret.

 

·               Endelig blev der ogsÃ¥ meddelt dispensation til Trehøje Kommune, der i samarbejde med private partnere anlægger, driver og lejer Vildbjerg Skole.

 

I 2005 blev der meddelt yderligere dispensation til Vildbjerg skole i Trehøje Kommune, som er under konstruktion og forventes åbnet ved årets udgang.

 

Ministeriet har i behandlingen af de enkelte ansøgninger vurderet, at projekterne indeholdt effektiviseringsaspekter, men der er ikke efterfølgende indhentet vurderinger over omfanget af effektiviseringsgevinsterne.”

 

Jeg kan henholde mig hertil.