Besvarelse af Finansudvalget § 7 spørgsmål 87 - aktstykke nr. 189

Spørgsmål:

”Vil ministeren i forlængelse af svaret på spørgsmål 5 bekræfte, at de aftalte kommunale udgifter for 07 er ud til at være aftalt på et niveau, der er mindre end R05 og mindre end de oprindelige budgetter for 02. Der ønskes en tabel svarende til tabel 2, med København/Frederiksberg udskilt fra de øvrige kommuner”.

 

Svar:

Det fremgår af besvarelsen på spørgsmål 5, at det ikke er meningsfuldt at foretage en direkte sammenligning af de angivne udgiftsniveauer over tid, idet der er taget udgangspunkt i udgifterne for KL-kommunerne (gamle) tillagt en beregningsteknisk korrektion vedrørende Københavns og Frederiksberg kommuners primærkommunale udgifter og de overførte amtskommunale opgaver.

 

De tillagte værdier for Københavns og Frederiksberg kommuner samt overførte amtskommunale opgaver fremgår af tabel 1 i besvarelsen af spørgsmål 5 og udgør henholdsvis 19,6 mia.kr og 23,9 mia.kr. (07-pl). Der er således tale om en tilnærmet opgørelse, som ikke muliggør sammenligning over tid.

 

Baggrunden for fremgangsmåden er, at det ikke er muligt at opgøre udgifterne konkret tilbage i tiden opgjort i 2007-opgaveniveau.

 

Aftalen med KL om kommunernes økonomi for 2007 er indgået for hele den kommunale sektor og fastsætter dermed et udgiftsniveau (service) for hele den kommunale sektor.

 

Det er på den baggrund ikke retvisende at opstille en tabel, hvor der angives et aftalt udgiftsniveau for 2007 inkl. KL-kommunerne (gamle) og overførte amtskommunale udgifter, men ekskl. udgifter vedrørende Københavns og Frederiksberg kommuner.