Bilag 1

 

Ansøgninger om støtte fra Landlegatet 2006 fordelt efter aktivitetsområder

 

 

 

 

 

 

Nr.

Ansøger

Projekttitel

Projektbeskrivelse

Forslag

Aktiviteter der kan forbedre landbefolkningens indtjeningsmuligheder:

 

6

Agronom Annette Rosengård Holmenlund

Udgivelse af bogen "FÃ¥r som naturplejere".

Der søges om 57.000 kr. til at få opsat, trykt og annonceret bogen med titlen: Får som naturplejere. Ansøger har fået 75.000 kr. i tilskud fra Fåreafgiftsfonden i 2006 til at skrive bogen, men tilskuddet er ikke tilstrækkeligt til at dække omkostningerne ved udgivelsen af bogen.

0

7

Aktive Landbokvinder, Sønderjysk Landboforening

Afholdelse af "Inspirationsforum for landbokvinder".

Der søges om 126.000 kr. til projektet "Inspirationsforum for landbokvinder". Med henblik på at styrke landbokvindernes kompetence i at udnytte mulighederne for at skabe arbejdspladser og erhvervsaktiviteter i tomme bygninger på landet, ønskes der etableret et studieforløb, der bl.a. omfatter en studietur til Norge.

34.334

12

Arrangørgruppen for "Den store Rejse"

Arrangement, hvor folk fra Strynø sejler i træskib til Rudkøbing for at faldbyde deres hjemmegjorte produkter.

Der søges om 6.000 kr. til at holde en gammel tradition i hævd. Folk fra Strynø sejler med gammelt træskib til Rudkøbing for at faldbyde deres hjemmegjorte produkter, såsom syltetøj, saft, hjemmebag, strik, garn fra egne får og al slags husflid, frugt og grønt. Endvidere ønsker man at lave specielle arrangementer for børn med fisk i fiskedam, så de kan lære om natur, havet, fisk, dyr og levevis af medbragt naturvejleder

3.576

30

Center for læring og udvikling

"Netværker og landdistriktsudvikling - et udviklingsprojekt om netværksdannelser".

Der søges om 170.000 kr. til projektet: "Netværker og landdistriktsudvikling - et udviklingsprojekt om netværksdannelser". Projektet vil gennem et praksisorienteret forløb udvikle en metode til netværksdannelse og -proces, der skaber udvikling i landdistrikterne.

36.974

33

Dansk Akvakultur

Fødevareudstilling på Roskilde Dyrskue.

Der søges om 134.760 kr. til deltagelse fødevareudstillingen på Roskilde Dyrskue. Formålet er at øge kendskabet til opdrættede fisk. Forbrugerne bydes på nye og spændende smagsoplevelser, og der udleveres informationsmateriale m.v. fra en speciel fiskestand.

0

34

Dansk Landbrugsrådgivning - Dansk Kvæg

Udgivelse af hæftet "Start som fåreavler".

Der søges om 16.500 kr. til opdatering og -tryk af hæftet "Start som fåreavler". Hæftet, der henvender sig til nystartere, beskriver konkret og praktisk, hvad der sker i en fårebesætning.

6.847

35

Dansk Landbrugsrådgivning - Dansk Kvæg

Uddeling af materialer om gedekød

Der søges om 102.800 kr. til projektet "Spis mere gedekød". Gennem uddeling af smagsprøver i supermarkeder og specialbutikker og uddeling af opskrifter ønsker Dansk Kvæg at sætte fokus på anvendeligheden af gedekød.

32.942

36

Dansk Landbrugsrådgivning - Dansk Kvæg

Erfagrupper om vidensdeling blandt gedemælksproducenter.

Der søges om 18.200 kr. til vidensdeling blandt gedemælksproducenter. Denne vidensdeling, der skal ske i erfagrupper, vil give producenterne mulighed for at øge deres produktion og dermed forbedre deres produktionsøkonomi.

7.375

37

Dansk Landbrugsrådgivning - Dansk Kvæg

6 endagskurser for fåre- og gedeholdere.

Der søges om 44.200 kr. til 6 endagskurser for fåre- og gedeholdere omkring emner, der kan inspirere fåre- og gedeholdere i deres daglige arbejde.

0

40

Den Suhrske Stiftelses Skove og Godser

Afholdelse af foredrags- og kursusvirksomhed med fokus på detaljerne og mangfoldigheden i jordbrugserhvervet.

Der søges om 320.000 kr. til foredrags- og kursusvirksomhed i samarbejde med LandboCentrum og Vildtforvaltningsskolen Kalø. Formålet er at udbrede kendskabet til stordrift med fokus på detaljerne og mangfoldigheden i jordbrugserhvervet.

0

41

Det thylandske landøkonomiske Selskab

Stand på Hurup Dyrskue om "Projekt alternativ energi".

Der søges om 27.800 kr. til en stand om "Projekt alternativ energi" på Hurup Dyrskue. Selskabet ønsker at lave en aktivitet omkring rapspressere m.h.p. at udbrede kendskab og mulighed for, at enkeltpersoner eller landbrug kan investere i en rapspresser til rimelige penge. På dyrskuet vises hvordan man kan lave rapsolie, og mulighederne for selv at bruge den.

10.356

42

Domaine South

"Projekt nye grundstammer til vinstokke".

Der søges om 85.000 kr. til "Projekt nye grundstammer til vinstokke". Formålet med projektet er at samle viden om nye grundstammer til dansk vinproduktion gennem forsøg med grundstammeafprøvning og efterfølgende dokumentationsarbejde og offentliggørelse af resultater.

28.116

43

Dyrlæge Birgit Agner Petersen

Afholdelse af aktivitetsdage med fremvisning af kødgeder.

Der søges om 43.500 kr. til afholdelse af aktivitetsdage med fremvisning af kødgeder. Formålet er at øge de lokale fritids- og hobbylandmænds opmærksomhed på kødgedernes fortræffelige egenskaber som landskabsplejere og kødproducenter.

0

72

Flemming Mortensen

Etablering af lejrplads for handicappede i Vegger Ã…dal.

Ansøger bor på en landejendom i Vegger Ådal, hvor han i år har lavet en primitiv lejrplads for en slags bondegårdsferie. Han ønsker at lave lejrpladsen egnet for handicappede og ældre med gangbesvær, ligesom der skal være en flydende kanoanløbsbro således, at gangbesværede også kan komme til at sejle i kano på åen. Der søges om 25.000 kr. til projektet.

0

73

Foreningen "Udvikling af landboliv".

Informationsmateriale og informationsmøder om landboernes leve-vilkår og mulighed for udvikling i landdistrik-terne.

Der søges om 280.000 kr. til udgivelse af informationsmateriale efterfulgt af 6 informationsmøder om landboernes levevilkår og muligheder for udvikling af landdistrikterne. Der skal desuden afholdes et informations- og debatmøde i hver ny storregion.

38.774

74

Foreningen Nye Landerhverv (Under stiftelse)

Oprettelse og markedsføring af internetportal om iværksættere og nye landerhverv.

Der søges om 120.000 kr. til oprettelse og markedsføring af internetportal, hvor opfindere, iværksættere og underleverandører kan bringes i kontakt med landbrugere, som har ledig bygningskapacitet, hvor der er plads til nye erhvervsaktiviteter. På portalen samles i øvrigt viden og erfaring om iværksættere og nye landerhverv. Foreningen, der er under stiftelse, bliver en almennyttig forening, som har til formål at fremme nye erhvervsmuligheder på landet.

33.974

75

Foreningen til oprettelsen af Rækker Mølle Bryghus

Ansættelse af en brygmester.

Der søges om 100.000 kr. til ansættelse af en brygmester med en specifik indsigt i ølproduktion samt et generelt kendskab til fødevarer. Han skal i samarbejde med projektets bagland udvikle det konkrete koncept, som skal ligge til grund for bryghusets produktion (ølbrygning og fødevareprodukter i.f.m. ølbrygning) og oplevelser. Bryghuset vil derved medvirke til udviklingen af landdistriktet.

0

83

Gertie Skaarup

Udgivelse af en bog om "Fejø - æbleøens saga".

Der søges om 54.000 kr. til udgivelsen af en bog om Fejø i Smålandshavet "Fejø - æbleøens saga". Bogen skal dels fortælle om historie, natur, miljø og mennesker, dels fortælle om øens udvikling af de erhvervs-, forenings- og turistmæssige områder. Bogen skal medvirke til at skabe større interesse for et udkantområde som Fejø, både som interessant turistområde og som relevant bosætningssted.

0

97

LandboNord

3 temadage på skoler om energi og miljø.

Der søges om 40.000 kr. til 3 temadage på skoler om energi og miljø. Denne aktivitet er en del af et større projekt "Landdistriktet - en kilde til energi". Projektet har til formål at udvikle børn og unges kompetencer i relation til energi og miljø i landdistriktet ved at integrere viden om produktion af alternative energikilder baseret på landbrugets og skovbrugets produkter i undervisningen.

14.144

98

LandboNord

Vidensdeling om opbygning og organisering af multinetværksgrupper i lokalområder.

Der søges om 70.000 kr. til aktiviteten "Vidensdeling", som indgår i projektet Multinetværk II/Nabokontakt. Dette projekt er en fortsættelse af ét af LandboNords igangværende projekter "Multinetværk på landet", hvor der gennem et solidt arbejde i de sidste 2 år er skabt konkrete og lokalt forankrede anvisninger og forslag til, hvorledes den nationale og kommunale landdistrikts-politik kan udmøntes i praksis. Formålet med projektet Vidensdeling er at gennemføre en systematisk vidensdeling af indhøstede erfaringer om opbygning og organisering af etablerede multinetværksgrupper med henblik på at overføre resultaterne til en række andre lokalområder. Sideløbende hermed skal viden indsamles om, hvilke forudsætninger borgerne anfører for et godt og engageret liv på landet i samspil med omgivelserne. Dette skal danne baggrund for udvikling af en "drejebog" med praktiske anvisninger til etablering af et velfungerende nabonetværk.

23.459

100

Landboudvalget Nordsjællands Landboforening

"Det mobile Landdistriktsværksted".

Der søges om 135.465 kr. til "Det mobile Landdistriktsværksted", som har til formål at skabe synlighed omkring udviklingspotentialer i landdistrikterne med udgangspunkt i det nye landdistriktsprogram. Værkstedet vil i 2006 afholde 3 samlinger i hovedstadsregionen med udgangspunkt i konkrete iværksættere, der allerede er i fuld gang med at skabe vækst. Endvidere præsenteres værkstedet på Roskilde Dyrskue, Frederiksborgskuet, Dansk Landbrugs "Åbent Landbrug" m.fl.

34.902


 

109

Landbrugets Samfundskontakt Åbent Landbrug -Østjylland

 Udvikling af et teambuildingsprojekt på landet.

Der søges om 47.000 kr. til udvikling af et gennemarbejdet teambuildingsprojekt på landet, der vil kunne kopieres og genbruges af hele landbruget. Hovedingrediensen er en gård på landet, hvor alle landbrugets daglige gøremål bliver teambuildings-aktiviteter. Malkning, køre med mini-læsser, indstille såmaskine m.m. Landmænd fra den lokale samfundskontakt og LandboUngdom vil stå ved posterne og bagefter komme i dialog med de besøgende.

16.317

110

Landbrugets Samfundskontakt Åbent Landbrug -Østjylland

Udgivelse af en kalender med Århus FG håndholdherrer.

Der søges om 58.000 kr. til udgivelse af en kalender med Århus FG håndboldherrer. Billederne skal følge årets gang på landet med håndboldherrerne som landmænd. Landbrugets Samfundskontakt ønsker at bruge sporten til at promovere dansk landbrug. Kalenderen skal ud over billedmaterialet også indeholde fakta om landbrug.

0

112

Landbrugsmessen Gl. Estrup, Kvægavlerforeningen DANSIRE

Præsentation af lokale produkter på det årlige dyrskue.

Der søges om 50.000 kr. til det årlige dyrskue, der også omfatter et 28 x 61 meter stort tematelt, hvor et af temaerne i 2006 er fødevarer fra lokale producenter på Djursland og Kronjylland. 20 landmænd og gartnere er indbudt til at udstille og sælge lokale fødevareprodukter af høj kvalitet. Dette tema skal forøge salget af de lokale produkter og gøre de mange tusinde gæster opmærksomme på de lokale fødevarer.

0

113

Landbrugsraadets Projektservice

Oplysning om projektmulighederne i de danske landdistrikter

Der søges om 125.000 kr. til projektet "Sikring af forskning og innovation i de danske landdistrikter - med særlig fokus på udkantsområderne". Formålet er at sikre forskning og innovation i de danske landdistrikter gennem målrettet oplysning om de projektstøtte muligheder, der er i Danmark. Der vil blive sat særlig fokus på landdistriktsprogrammet for 2006 og 2007.

34.274

114

Landbrugsrådgivning Øst Sjællandske Familielandbrug

Udstilling om landdistriktsudvikling Roskilde Dyrskue.

Som følge af den stigende interesse for information om landdistriktsudvikling blandt borgerne, har Sjællandske Familielandbrug og Nordsjællands Landboforening besluttet, at de vil forsøge at etablere en selvstændig fællesudstilling på Roskilde Dyrskue 2006. Der søges om 32.000 kr. til udstillingen, hvis formål vil være at formidle de muligheder, der er i landdistrikterne, til en bred målgruppe.

11.660

115

Landdistrikternes Fællesråd

Ekstern konsulent-bistand til informations- og netværksarbejde i 2006.

Der søges om 240.000 kr. til ekstern konsulentbistand til Landdistrikternes Fællesråds informations- og netværksarbejde i 2006 med prioritering af temaet: "Synliggørelse og information til landdistrikterne med fokus på øget trivsel og indtjeningsmuligheder gennem partnerskabsdannelse".

150.000

118

Landsbykontoret i Hovborg/v. fællesforeningen i Hovborg

Opstartsfasen af projektet "Afgræsning af engarealer med oprindelige danske kvægracer på folkeaktier".

Der søges om 275.000 kr. til bl.a. konsulenthonorar og opsætning af hegn i forbindelse med opstartsfasen af projektet "Afgræsning af engarealer ved Holmeåen og Kongeåen i Ny Vejen kommune med oprindelige danske kvægracer på folkeaktier". Formålet med projektet er at forøge naturværdien samt udvikle landbrugsproduktet: "Øko-Å-bØf" eller "River Steak". Engene er en del af et kulturlandskab, der indeholder gammel landbrugshistorie. Når engene afgræsses, forøges naturværdien, da engene derved bibeholdes til nytte for bl.a. planter, insekter og fugle. Ved at sætte kvæg på græs, der finansieres på folkeaktier, kan aktionærerne øge kendskabet til dyrevelfærd, når de ved selvsyn kan se, hvordan kreaturerne færdes og lever på engene om sommeren. Hvis man vil besøge dyrene, er der mange overnatningsmuligheder, og her er turistforeningerne behjælpelige med informationer og vejledning, samt salg af aktier. Der skabes helhed i princippet "fra jord til bord".

0

123

Lolland-Falsters Familiebrug og Grønt Center i Holeby

Afholdelse af 2 fødevarefestivaler med kulinariske smagsoplevelser.

Der søges om 194.000 kr. til fødevarefestival med kulinariske smagsoplevelser fra kulinarisk Netværk Storstrømmen. Fødevarefestivalen har til hensigt at profilere regionens gode kvalitetsfødevarer, at inspirere forbrugerne til at købe flere regionale kvalitetsprodukter og at inspirere til ny produktion i landbruget gennemføres et træningsforløb i salg og markedsføring. Herudover gennemføres en større fødevarefestival over 2 dage for producenter og småvirksomheder på Lolland-Falster, Møn og Sydsjælland.

38.414

128

Margrethegruppen

Gennemførelse af en omfattende bosæt-ningskampagne for hele det nordvestjyske område.

Jegindø Borgerforening og Margrethegruppen Jegindø søger om 175.000 kr. til gennemførelse af en omfattende bosætningskampagne for hele det nordvestjyske område. Tilflyttere er en forudsætning for at bevare landsognene som levende lokalsamfund, og projektet kommer således alle borgere i landsognene til gavn. Kampagnen omfatter bl.a. radio/tv-spots, tv- og radioreklamer og avisannoncer.

37.274

130

Mohairforeningen i Danmark

Udvikling af gårdbutikker med mohairprodukter.

Der søges om 50.000 kr. til udvikling af gårdbutikker med mohairprodukter.

0

136

Nordvestjysk Uddannelses- center

"Præsentationsmateriale om netværk for små fødevareproducenter i Nordvestjylland".

Der søges om 100.000 kr. til projektet "Præsentationsmateriale om netværk for små fødevareproducenter i Nordvestjylland". Formålet med dette projekt er at skabe kontakt mellem små producenter af forskellige regionale/lokale fødevarer, og udarbejde et samlet præsentationsmateriale med en produkt- og producentbeskrivelse. De små fødevareproducenter anvender ikke de traditionelle distributionskanaler (supermarkeder osv.), men sælger deres varer via gårdbutikken, vejsalg og på forskellige fødevaremarkeder.

32.774

138

Osted-Glim Familielandbrug

Afholdelse af konference for etablerede og kommende mindre jordbrugere i Danmark.

Der søges om 10.975 kr. til afholdelse af konference for etablerede og kommende mindre jordbrugere i Danmark om visioner og til inspiration for bæredygtig produktion af fødevarer.

5.131

141

Peter Larsen

"Krabbe- og æblefest" på Lilleø/Askø.

Der søges om 75.000 kr. til en "Krabbe- og æblefest" på Lilleø/Askø. På Lilleø og Askø findes der en større produktion af æbler fra øens mange dygtige frugtavlere, ligeledes er strandkrabber en anden vare, som Lilleø og Askø er særdeles leveringsdygtige i. Derfor ønsker øens avlere sammen at skabe en krabbe- og æblefest for derigennem af styrke øernes potentiale som varemærke, og for at give folk en anledning til at besøge øerne og se dem fra deres bedste og mest forførende side. Projektet omfatter bl.a. idéudvikling og markedsføring af festen.

25.011

144

Projekt Tønder-Biofuel v/Peter B. Nissen

Afholdelse af en 1-dags konference om produktion af biofuel.

Der søges om 79.500 kr. til en 1-dags konference med indlæg, der belyser baggrund, de teknologiske og forbrugsmæssige forhold samt de erhvervsmæssige potentialer, der er i at etablere anlæg til produktion af biothanol/biodiesel i det Sønderjyske område. Der vil blive trukket på internationale eksperter indenfor biofuelområdet, og derfor skal der simultantolkes ved arrangementet. Produktion af biofuel vil give landbruget nye afsætningsmuligheder og herigennem nye indtægtskilder, ligesom det er velkendt, at der ved etablering af en produktion af biofuels skabes mange ny arbejdspladser.

26.409

145

Qvinder i LandboNord

Mad-Bazar på Hjørring Dyrskue.

Der søges om 35.000 kr. til afholdelse af Mad-Bazar på Hjørring Dyrskue m.m. Dette er en videreførelse af tidligere års tiltag, og målet er, at man i 2006 vil have en kok med på bazaren til at fremstille delikatesser af gårdbutikkernes specialiteter.

0

147

Qvinder i LandboNord

Iværksætterprojekt om udnyttelse af tomme landbrugsbygninger.

Der søges om 22.000 kr. til et iværksætterprojekt, der har til formål at skabe debat om udnyttelse af tomme landbrugsbygninger til gårdbutikker med specialproduktion af unikke danske landbrugsprodukter.

0

149

Qvinder i LandboNord

Orientering om nordjyske kvalitets-fødevarer til brug i kantiner m.v.

Der søges om 55.000 kr. til orientering om nordjyske kvalitetsfødevarer til brug i kantiner, storkøkkener og hjemkundskabsundervisning. Qvinder i LandboNord afholder i april 2006 i samarbejde med Nordjyllands Amt en konference for køkkenledere, kantinebestyrere & hjemkundskabslærere om sund kost i skoler og institutionskøkkener baseret på nordjyske råvarer. Der skal efterfølgende udarbejdes informationsmateriale til videreformidling af konferencens resultater.

0

153

Ribe Amts Familielandbrug, Familielandbruget

Udstilling på Dyrskuet i Varde.

Der søges om 13.000 kr. til udstilling på dyrskuet i Varde. På standen vil man gennem bl.a. smagsprøver af gedekød/produkter af gedekød/egnsspecielle varer som f.eks. Fanø-skinker og Mandø-får sætte fokus på andre landbrugsprodukter end de "normale" og på egnsspecifikke produkter. Herved håber man på at få kontakt til publikum med henblik på en drøftelse af bl.a. fødevarekvalitet.

0

156

Roskilde Dyrskue

Udstilling på Roskilde Dyrskue - "Ost med omhu".

Der søges om 108.200 kr. til projektet "Ost med omhu" på Roskilde Dyrskue. Projektet omfatter en udstilling af oste produceret af små mere eller mindre kendte mejerier, der i fremstillingen af oste har valgt at kræse for detaljen og skabe lokale produkter af høj kvalitet. Et øget kendskab til lokale osteprodukter vil være medvirkende til at øge produktion og salg og i konsekvens heraf være med til at skabe og fastholde liv og aktivitet i landdistrikterne.

0

159

Sammenslutningen af Miscanthusavlere i Danmark

Etablering af nye kloner af tækkemiscanthus i parcelforsøg

Der søges om 293.650 kr. til projektet "Tækkemiscanthus - karakterisering og udbytte af kloner dyrket under danske forhold". Prøvetækning har vist, at tækkemiscanthus kan erstatte tækkerør på de danske stråtage. Projektet omfatter etablering af nye kloner af tækkemiscanthus i parcelforsøg fem forskellige steder i Danmark hos medlemmer af "Sammenslutningen af miscanthusavlere i Danmark". 2., 3. og 4. år efter etableringen vurderes klonernes tækkekvalitet og udbytte. Der udfærdiges en årsrapport og en samlet rapport, der bliver offentlig tilgængelig. Projektets resultater vil have en positiv betydning for udvikling af landdistrikterne. Økonomien i dyrkning af tækkematerialer forventes at være god, når arealerne er etablerede.

0

161

Sejlskibs & Pakhusforeningen

Markedssalg af lokale Strynøprodukter

Der søges om 10.000 kr. til genoptagelse af en gammel tradition, hvor skibe fra Rudkøbing sejler til Strynø og henter strynboerne, der, på et marked i det gamle Røde Pakhus, sælger deres varer: frugt, grønt, fisk og hjemmelavede/forarbejdede varer, til befolkningen i Rudkøbing

4.829

163

Sindal Udviklingscenter

Etablering af nye tværgående netværk mellem erhverv og kultur, mellem by og land og mellem offentlig og privat.

Sindal Udviklingscenter er en fusion mellem erhverv, handel og turisme med aktører fra kommune og landsbyråd. I Sindal er man opmærksom på behovet for levende landdistrikter, og udviklingscentret er udtryk for et lokalt ønske om at etablere et udviklingsfællesskab. Der søges om 105.900 kr. til etablering af nye tværgående netværk mellem erhverv og kultur, mellem by og land og mellem offentlig og privat.

33.128

165

Sjællandske Familielandbrugs Familieudvalg

Madfestival i Tivoli.

Sjællandske Familielandbrugs Familieudvalg vil i samarbejde med Dansk Landbrug og Familielandbrugets Familieudvalg ansøge om 102.000 kr. til at kunne være repræsenteret på Madfestivalen i Tivoli 10 dage i slutningen af august måned 2006. Formålet med at deltage er at øge kendskabet til råvaren overfor besøgende i Tivoli. Der vil være både landmænd og fødevarekonsulenter tilstede.

32.894

168

Sjællandske Familielandbrugs Familieudvalg

Pilotprojektet "Oplysning om fødevarer fra jord til bord".

Der søges om 106.880 kr. til honorar og annoncering m.v. i forbindelse med pilotprojektet "Oplysning om fødevarer fra jord til bord". Der er i dag mange regler for tilberedning og salg af fødevarer, samt hygiejne og egenkontrol. Der mangler også et sted, hvor man kan få vejledning i, hvordan man kommer videre med spørgsmål og nye ideer til fødevarer. Familieudvalget ønsker at kunne stille arbejdstid til rådighed til dette pilotprojekt i 2x2 timer ugentligt for telefonservice, besvarelser og oplysninger, samt timer til besvarelse af spørgsmål på mail til alle interesserede. Der skal annonceres om mulighederne for spørgsmål.

0

171

Slow Food Sydhavsøerne

Præsentation af lokale kvalitetsfødevarer.

I pinsen 2006 afholder Dansk Træskibssammenslutning den årlige generalforsamling i Nakskov havn. I den forbindelse vil mange af de gamle træskibe fra hele landet gæste Nakskov havn til stor interesse for hele området. Den lokale afdeling af Slow Food Sydhavsøerne vil i samarbejde med regionens producenter præsentere de lokale kvalitetsfødevarer for de besøgende om bord på et af de større træskibe. Der søges om 13.800 kr. til dette arrangement.

6.009

172

Små Fødevareproducenters Netværk

"Danske træskibe og kvalitetsfødevarer".

Der søges om 17.500 kr. til projektet "Danske træskibe og kvalitetsfødevarer". I juni 2006 skal Småøernes Fødevarenetværk deltage i fødevareudstillingen "Kulinarisk Sydfyn" og præsentere fødevarer fra de 27 danske småøer. Træskibet Mjølner har tidligere sejlet fødevarer fra De Danske Småøer til København og har derfor en historie, som er nært beslægtet med øerne. Der ønskes at knytte et nærmere samarbejde med træskibet Mjølner ved at afholde et arrangement med smagsprøver og foredragsholder på skibet 2 gange dagligt i forbindelse med "Kulinarisk Sydfyn" i Svendborg.

7.158

173

Små fødevareproducenters netværk

Markedsføring af kvalitetsprodukter fra landdistrikterne

Små fødevareproducenters netværk omfatter primærproducenter, som har og er ved at udvikle sunde kvalitetsfødevarer i Vestjylland. I netværket er der både gårdbutikker og producenter med stald-dørssalg. For at hjælpe og øge afsætningen af kvalitetsprodukterne fra landdistrikterne søges der om et tilskud på 72.000 kr. til en fælles markedsføring med informationsfolder, som beskriver de enkelte producenter, deres produkter, og hvor produkterne kan købes.

0

178

Sydhavsøernes Landboforening

Etablering af register og portal for besøgslandbrug på Lolland/Falster.

Der søges om 111.200 kr. til etablering af register og portal for besøgslandbrug på Lolland og Falster

33.446

179

Sydhavsøernes Landboforening

Temadag om opstart af gårdbutik.

Der søges om 50.000 kr. til temadag om opstart af gårdbutik. Der vil gennem eksterne konsulenter og foredragsholdere blive informeret om, hvordan man skal forholde sig til fødevareloven, økonomistyring, markedsføring, byggetilladelser m.m.

17.249

193

Venturelli Consulting ApS

Et 3-dages seminar med workshop for fødevaresektorens og brancheorganisatio-nernes centrale aktører.

Der søges om 272.025 kr. til at afholde et 3-dages seminar med workshops for fødevaresektorens og brancheorganisationernes centrale aktører. Seminaret skal bestå af følgende elementer: 1) Historisk og sociologisk indføring i generelle trends og kortlægning af aktuelle problemstillinger, 2) Udvikling af fremtidsscenarier og mulige strategier og 3) Innovation i dansk landbrugserhverv og fødevaresektor.

0

200

Vidensvirksomheder i Landdistrikterne

Etablering af landsdækkende netværk af selvstændige vidensbaseret erhverv i landdistrikterne

Der søges om 100.000 kr. til projektet "Selvstændig i vidensbaseret erhverv", der etablerer og opbygger et bredt sammensat landsdækkende netværk af selvstændige i landdistrikter indenfor vidensbaserede erhverv. Gennem netfora, møder og konferencer vil deltagerne arbejde visionært og kreativt sammen om at udvikle nye ideer for samarbejde, erhvervs- og landdistriktsudvikling, der rækker ud over egne virksomheder.

32.774

 Aktiviteter der kan medvirke til øget trivsel pÃ¥ landet:

1

4H  

Oplysningsmateriale om 4H i lokalsamfundene.

Der søges om 130.000 kr. til projektet "4H Verdens H'emmeligste forening". Projektet går ud på at udbrede kendskabet til 4H i lokalsamfundene gennem forskelligt oplysningsmateriale. De 145 lokale 4H-klubber rundt om i landdistrikterne skal have noget materiale - gode historier - i hånden, så de kan fortælle forældre og børn om 4H, som en oplagt mulighed for at engagere sig og blive engageret som beboer i et landdistrikt.

0

2

4H Syd

Afholdelse af Sommerskoler.

Der søges om 1.800.000 kr. til: "Projekt Sommerskoler". Projektet har til hensigt at give børn og unge i landdistrikterne mulighed for at deltage i aktiviteter, som kan give viden, oplevelser og færdigheder samt skabe mulighed for udvikling af 4H aktiviteter og nye klubber. Projektet omfatter regionerne Ribe, Vejle, Sdr. Jylland og Fyn.

100.000

3

4H Syd

Arrangementer om madlavning og udviklingsaktiviteter i landdistrikterne.

Der søges om 825.000 kr. til projektet "4H - lad det gro". Projektet omfatter forskellige aktiviteter (eks. madlavning) i lokalklubberne i regionerne Ribe, Vejle, Fyn og Sdr. Jylland. Projektet omfatter endvidere udvikling i landdistrikterne, idet 4H tomme områder opsøges og aktiviteter for skoleklasser, institutioner og andre interesserede grupper gennemføres. Aktiviteterne og PR arbejde laves ude hvor børnene er, da de ved aktiv deltagelse skal se, hvad 4H er, og hvad man kan lave i 4H. Samarbejde med eksterne samarbejdspartnere opsøges ligeledes med henblik på at etablere relationer til de lokale i landdistrikterne.

38.774

4

4H Syd

"Telt lejr - med eller uden sit dyr".

Der søges om 655.000 kr. til "Telt lejr - med eller uden sit dyr". Lejren vil vare 3 dage over en weekend, og alle børn fra 10 år og opefter kan deltage med eller uden dyr. Der vil være underholdning, shows og indlæg fra eksperter samt dyreparade, dyrskue og andre friluftsaktiviteter.

0


 

5

4H Syd

"Projekt Ungepanelet".

Der søges om 950.000 kr. til: "Projekt Ungepanelet". Der er tale om et forsøgsprojekt, som inddrager de unge i foreningsarbejdet, via de unges egen indsats, hvorved de oplever at være aktive og medbestemmende i forhold til udviklingen af nye aktiviteter og tiltag i landdistrikterne. Der arrangeres kurser, hvor de unge selv skal være med til at udarbejde deres projekter og senere skal formidle deres viden videre til andre børn og unge. De unge får deres eget samlingssted på Internettet via en webside i forbindelse med 4H Syds webside.

0

8

Aktive Landbokvinder, Sønderjysk Landboforening

Afholdelse af to kursusaftener med kommunikation for landbokvinder og deres landmænd.

Der søges om 98.000 kr. til to kursusaftener med kommunikation for landbokvinder og deres landmænd. Kurserne med kommunikationsteori skal styrke landbokvindens og landmandens rolle som brobygger og formidler mellem landbrugere og ikke-landbrugere for derigennem at øge forståelsen for og indsigten i landbrugsproduktionen i lokalsamfundet. Kursusforløbet følges op af et modeshow.

0

9

Aktivitetsstedet SØHOLM

Afholdelse af projektet "Sommerfestival 2006".

Aktivitetsstedet Søholm er et økologisk landbrug, der fungerer som aktivitets- og bosted for 17 voksne udviklingshæmmede. Der søges om 25.000 kr. til afholdelse af projektet "Sommerfestival 2006" - Internationale kultur- og musikdage for voksne udviklingshæmmede (1500 personer) på landstedet, der er beliggende i Kirke Såby på Sjælland.

0

13

Avernakø Beboerforening

Gadeteaterforestilling på Avernakø

Der søges om 27.000 kr. til afholdelse af en gadeteaterforestilling v/Jytte Abildstrøm. Beboerforeningen ønsker med dette tiltag, at fremme det kulturelle miljø på øen, styrke samværet med naboøerne Lyø og Bjørnø, samt at invitere alle interesserede til en dejlig dag/aften i det sydfynske øhav.

10.107

14

Bente Dahl Andersen

Oplysningsarrangement om brugen af sprøjtegift i private haver.

Der søges om 50.000 kr. til et fagligt oplysningsarrangement med debat om, hvordan havebrugere skal lære at bruge sprøjtegift. De fleste private haveejere bruger alt for meget sprøjtegift f.eks. til ukrudt.

0

15

Bente Dahl Andersen

Afholdelse af en temaaften/uge/-weekend, hvor skolebørns mad er i fokus.

Der søges om 50.000 kr. til afholdelse af en tema- aften/uge/weekend, hvor skolebørns mad er i fokus. Hvordan får man skolebørn til at spise sunde madpakker m.m.?

0

16

Birgit Kjærulff

Udgivelse af en bog om "Nisser".

Der søges om 50.000 kr. til udgivelse af en bog om "Nisser". På baggrund af ordinære kulturhistoriske synspunkter beskrives og illustreres hovedtræk af "Nissens" evolutionsmæssige faser.

0

18

Birkholm Højskole

Informationsmateriale om "Gamle Danske Husdyrracer til afgræsning af De Sydfynske øer".

Der søges om 50.000 kr. til udarbejdelse af informationsmaterialer, skilte, internetportal m.v. om projektet "Gamle Danske Husdyrracer til afgræsning af De Sydfynske øer".

0

19

Borgerforeningen Lundby

Foredragsarrangementer og lokal debat om byens fremtidige udvikling.

I 2006 fylder Borgerforeningen Lundby 100 år. Sammenholdes denne begivenhed med de kommende ændringer i.f.m. strukturreformen og implementeringen af landdistriktsprogrammet, finder foreningen det oplagt, at året 2006 anvendes til at sætte fokus på byens fortidige, nutidige og fremtidige kulturelle og erhvervsmæssige udvikling. Der søges om 29.000 kr. til foredragsarrangementer og lokal debat, der har som mål, at lokalbefolkningen tager aktiv del i byens fremtidige udvikling.

0

20

Bornholms 4H

Afholdelse af "Madskoler" for de 12-14-Ã¥rige.

Der søges om 50.000 kr. til "Madskoler". Pilotprojektet med madskoler på Bornholm har været en succeshistorie, og i år vil Familieudvalget gerne kunne tilbyde madskoler for de lidt større børn fra 12 - 14 år.

17.249

21

Bornholms 4H

Afholdelse af "Naturskoler" for de 12-14-Ã¥rige.

Der søges om 12.000 kr. til "Naturskoler". Gode erfaringer fra fodboldskoler og madskoler viser, at det er tidens udvikling med korte sjove skoler i fritiden, på tværs af skoler og klasser. 4H vil gerne arrangere et par naturskoler i sommerferien 2006.

5.450

22

Bornholms 4H

"Klubudvikling".

Der søges om 125.000 kr. til "Klubudvikling". Der er 5 lokalklubber på Bornholm, og klub 1 vil gerne lave en crossbane med indkøb af et par ATVere. Klub 2 har ønsker om et værksted med uld (filtning m.m.) og design af brugt tøj og hjemmelavede smykker. Klub 3 vil gerne lave nogle enkeltdage i skolekøkkenet med 4H madlavning, især tænkt i efterårsferien, hvor man skal lære at bruge havens høst.

0

23

Bornholms Familielandbrugs Familieudvalg

Arrangementer om årets tema "Frugt, grønt og kartofler".

Der søges om 83.000 kr. til årets tema "Frugt, grønt og kartofler". Der startes op med lokale erfagrupper om dyrkning af have, og hvilke grønsager man bør have i sin urtehave. I sommeren 2006 skal der især sættes fokus på de mange forskellige kål. I løbet af efteråret skal der afholdes kurser, udstillinger, ekskursioner og medlemsaftener. Der vil være fokus på vigtigheden af at spise masser af grønt, og hvordan kål og andre grønsager bliver til sunde og sjove smagsoplevelser. I dette projekt skal der samarbejdes på tværs af lokalforeninger i både familieudvalget og 4H.

27.495

24

Bornholms Familielandbrugs Familieudvalg

"Æblefestival".

Der søges om 60.000 kr. til "Æblefestival". Familieudvalget ønsker at sætte fokus på danske æbler ved at arrangere kurser, udstillinger og studieture om æbler.

20.354

25

Bornholms Familielandbrugs Familieudvalg

Udstilling med temaet "Tradition".

Der søges om 60.000 kr. til en stor udstilling i efteråret 2006, hvor temaet vil være "Tradition", med fremvisninger, opvisninger, udstillinger m.m. af fødevarer, påklædning, skolegang/uddannelser m.m.

0

26

Branderup Aktivcenter

Afholdelse af projektet "Ã…ben Weekend".

Der søges om 5.500 kr. til en foredragsholder ved projektet "Åben Weekend". Projektet skal synliggøre det nybyggede aktivitetscenter for befolkningen i lokalområdet. Arrangementet vil fokusere på sundhed, motion og velvære på tværs af alle aldre, og der vil være mulighed for at prøve de forskellige aktiviteter.

0

27

Børge Smalbro

5 dages generationslejr for bedsteforældre og børnebørn.

Der søges om 1.900 kr. til en 5 dages generationslejr for bedsteforældre og børnebørn (forventet deltagerantal: 40). Formålet er at skabe interesse hos børn (primært fra byen) for livet på landet.

0

29

Center for Erhverv og Uddannelse Kolding

Landbrugsaktiviteter for børn i forbindelse med lejrskoleophold.

Der søges om 36.000 kr. til landbrugsaktiviteter for børn på centrets lejrskole.

0

31

Danmarks Ferguson Museums Venner

Arrangementer om liv og udvikling på landet.

Der søges om 115.000 kr. til afholdelse af 4 gæsteaftener med besøg af en journalist, konsulent m.v. samt et besøg på museum eller kulturhus. Støtteforeningen ønsker gennem aktiviteterne at bidrage til mere kultur, fælles aktiviteter og samarbejde mellem foreninger og andre om liv og udvikling på landet.

0

32

Danmarks Landboungdom, Landsorganisationen 4H og Udvalget for deltidslandmænd under Dansk Landbrug

Opstart af pilotprojektet "Ny på Landet - New Farmers".

Der søges om 250.000 kr. til pilotprojektet: Ny på Landet - New Farmers. Projektet er et partnerskabssamarbejde mellem 4H, LandboUngdom og Dansk Landbrug. De tre organisationer er interesseret i at sikre tilflyttere den bedst mulige start i forbindelse med, at de vælger at bosætte sig i landdistrikterne. Målet er at byde tilflyttere velkommen og give dem mulighed for kurser, materialer, efteruddannelse og rådgivning i relevante emner samt gøre opmærksom på de fritidstilbud, som både 4H og LandbUngdom har til børn, unge og deres familier. Der er tale om et pilotprojekt, hvor konceptet skal udvikles og afprøves i fem områder i løbet af 2006. Det forventes, at projektet derefter løber i fire år.

38.774

38

DeltaComm

Udarbejdelse af webbaseret undervisningsmateriale om avl af stivelseskartofler.

Der søges om 395.750 kr. til udarbejdelse af webbaseret og interaktivt undervisningsmateriale til folkeskolens ældste klasser om avl af stivelseskartofler, fremstilling af kartoffelmel og hele stivelsessektorens betydning for både landbrug og samfund, bl.a. i kraft af den store eksport og de mange dagligdagsprodukter, som stivelse indgår i. Formidlingsformen er ny og anderledes for kartoffelområdet, der ofte anvender bøger og hæfter og sjældent har de ældste klasser som målgruppe.

0

44

Egtved og Omegns Familielandbrugs Familieudvalg

Afholdelse af 5 foredrag om "Forebyggelse af sygdomme ved bl.a. kostændring".

Der søges om 10.000 kr. til 5 foredrag om "Forebyggelse af sygdomme ved bl.a. kostændring".

4.829

45

Elo West Larsen

Dansk Roelygte Event 2006.

Der søges om 20.000 kr. til Dansk Roelygte Event 2006. Aktiviteten går ud på at udbrede kendskabet til en lokal tradition med produktion af roelygter på Lolland-Falster. Projektet sigter på, via en event i hjertet af København med deltagelse af to til fire skoleklasser fra Lolland-Falster, at kaste lys på Lolland-Falster som landsdel.

0

46

Familie og Samfund

Konsulentbistand m.m. til projektet "Bag om brød".

Der søges om 250.000 kr. til konsulentbistand og udstillingsmaterialer til årets tema: "Bag om brød".

100.000

47

Familie og Samfund

Foredrag "Det skal mærkes vi lever".

Der søges om 2.400 kr. til et foredrag med sognepræst Flemming Rishøj "Det skal mærkes vi lever" på Føvling skole.

0

48

Familie og Samfund og Familielandbrugets Familieudvalg

"Kartoflen på familiens spisebord".

Der søges om 177.000 kr. til projektet "Kartoflen på familiens spisebord". Projektets formål er at formidle kartoflens mange anvendelsesmuligheder overfor forbrugerne, således at de igen vælger at indføre kartofler som en uundværlig del af den daglige kost.

100.000

49

Familie og Samfund, Bremdal

Foredrag om livskvalitet.

For at øge trivslen i området søges der om 8.000 kr. til et foredrag om livskvalitet.

0

50

Familie og Samfund, Hammerum Herred

Temaaften med fokus på nutidens forskellige madvaner.

Der søges om 17.000 kr. til temaaften med fokus på nutidens og tidligere tiders forskellige madvaner og levevis.

7.002

51

Familie og Samfund, Hobro-Aalborg Landboforening

Afholdelse af tema-aftener om "Fremtidens fødevarer - de rene råvarer".

Der søges om 36.000 kr. til projektet "Fremtidens fødevarer - de rene råvarer". Projektet omfatter 3 temaaftener om hvordan man fastholder de danske egnsretter som en del af den danske madkultur, med fokus på tilberedningen af retterne så det kan passe ind i den "moderne unge familie".

12.902

52

Familie og Samfund, Hover

Afholdelse af kursusdag om bevarelse af livsglæden og optimismen.

Der søges om 18.000 kr. til afholdelse af en kursusdag i lokalområdet omfattende fagligt, kulturel og alment foredrag med efterfølgende diskussion af, hvordan man bevarer livsglæden og optimismen i en tid, hvor alting forandres i de små landsbysamfund.

7.313

53

Familie og Samfund, region Fyn

Arrangementer om projektet "Bag om brød".

I tilknytning til landsorganisationens projekt "Bag om brød" ønsker region Fyn at sætte fokus på korn, mel og brød. Udstillingsmaterialet skal anvendes til lokale udstillinger på dyrskuer, Grøn søndag, byfester, Åbent landbrug osv. Der skal arrangeres besøg hos en landmand, en mølle, en bagerlinie på Teknisk skole eller den lokale bager for at lære mere om korn og brød. Der skal desuden afholdes et fagligt arrangement. Der søges om 20.000 kr. til de praktiske opgaver i regionen og lokalforeningerne i forbindelse med etablering af udstillingerne, besøg og afholdelse af arrangement med konsulent.

7.934

54

Familie og Samfund, region Lolland Falster

Arrangementer om årets tema "Bag om brød".

Der søges om 35.000 kr. til årets tema "Bag om brød". I tilknytning til landsorganisationens projekt ønsker regionen at sætte fokus på korn, mel og brød. Der søges om midler til praktiske opgaver i forbindelse med etablering af udstillinger, fagligt besøg eller afholdelse af en aktivitetsdag i regionen og i lokalforeningerne.

12.591

55

Familie og Samfund, region Nordjylland Syd

Arrangementer om projektet "Bag om brød".

I tilknytning til landsorganisationens projekt "Bag om brød" ønsker region Nordjylland Syd at sætte fokus på korn, mel og brød. Udstillingsmaterialet skal anvendes til lokale udstillinger på dyrskuer, Grøn søndag, byfester, Åbent landbrug osv. Der skal arrangeres besøg hos en landmand, en mølle, en bagerlinje på teknisk skole eller den lokale bager for at lære mere om korn og brød. Regionen vil desuden afholde tre faglige arrangementer. Ansøgningen omfatter også lokale arrangementer. Der søges om 35.000 kr. til de regionale og lokale aktiviteter.

12.591

56

Familie og Samfund, region Ribe

Arrangementer om projektet "Bag om brød".

Der søges om 23.000 kr. til årets tema: "Bag om brød". Støtten skal anvendes til de praktiske opgaver i regionen og lokalforeningerne i forbindelse med etablering af udstillinger, besøg og afholdelse af et arrangement med F & S's konsulent, hvor de besøgende skal lære at bage nye brød.

8.865

57

Familie og Samfund, region Ringkøbing

Arrangementer om projektet "Bag om brød".

Der søges om 24.000 kr. til årets tema "Bag om brød". I tilknytning til landsorganisationens projekt ønsker regionen at sætte fokus på korn, mel og brød. Der søges om midler til praktiske opgaver i forbindelse med etablering af udstillinger, fagligt besøg eller afholdelse af en aktivitetsdag i regionen og i lokalforeningerne.

9.176

58

Familie og Samfund, region Sjælland

Arrangementer om projektet "Bag om brød".

Der søges om 39.000 kr. til projektet "Bag om brød". I tilknytning til landsorganisationens projekt ønsker regionen at sætte fokus på korn, mel og brød. Der søges om midler til bl.a. etablering af udstillinger og afholdelse af forskellige arrangementer i regionen og lokalforeningerne.

13.833

59

Familie og Samfund, region Sjælland

3 møder om "Kommunikation - Hvordan bruger vi krops- og talesprog?".

Der søges om 16.000 kr. til projektet "Kommunikation - Hvordan bruger vi krops- og talesprog?" Region Sjælland afholder 3 møder om emnet fra januar til oktober for lokalbestyrelser og medlemmer.

0

60

Familie og Samfund, region Sønderjylland

Arrangementer om projektet "Bag om brød".

Der søges om 35.000 kr. til projektet "Bag om brød". I tilknytning til landsorganisationens projekt ønsker regionen at sætte fokus på korn, mel og brød. Der søges om midler til de praktiske opgaver i regionen og lokalforeningerne i forbindelse med etablering af udstillinger, afholdelse af forskellige arrangementer m.v. 

12.591

61

Familie og Samfund, region Vejle

Arrangementer om projektet "Bag om brød".

Der søges om 21.000 kr. til konsulentarrangementer og udstillinger med tilknytning til landsorganisationens projekt "Bag om brød", hvor regionen ønsker at sætte fokus på korn, mel og brød. F&S vil anvende udstillingsmaterialet til lokale udstillinger på dyrskuer, Grøn søndag, byfester, åbent landbrug osv. Der arrangeres besøg, f.eks. hos en landmand, en mølle, en bagerlinie på Teknisk skole eller den lokale bager for at lære mere om korn og brød. Der søges derfor om støtte til de praktiske opgaver i regionen og lokalforeningerne i forbindelse med etablering af udstillingerne, besøg og afholdelse af et arrangement med konsulent.

8.244

62

Familie og Samfund, region Viborg

Arrangementer om projektet "Bag om brød".

I tilknytning til landsorganisationens projekt "Bag om Brød" ønsker region Viborg at sætte fokus på korn, mel og brød. Udstillingsmaterialet skal anvendes til lokale udstillinger på dyrskuer, Grøn søndag, byfester, Åbent landbrug osv. Der skal arrangeres besøg hos en landmand, en mølle, en bagerlinie på Teknisk skole eller den lokale bager for at lære mere om korn og brød og der skal afholdes et fagligt arrangement. Der søges om 17.000 kr. til de praktiske opgaver i forbindelse med at etablere udstillingerne m.m.

7.002

63

Familie og Samfund, region Ã…rhus

Arrangementer om projektet "Bag om brød".

Der søges om 35.000 kr. til årets tema "Bag om brød". Støtten skal anvendes til forskellige regionale og lokale aktiviteter med tilknytning til årets tema, herunder etablering af udstillinger, afholdelse af kursusdag på Teknisk skole, afholdelse af aktivitetsdag og deltagelse på Gl. Estrup Messen. 

12.591

64

Familie og Samfund, Vesthimmerlands Landboforening

"Giv måltidet en chance".

Der søges om 45.000 kr. til projektet "Giv måltidet en chance". Der er tale om et ernæringskursus for hele familien, hvor deltagerne får en baggrundsviden om ernæring, den sidste nye forskning på området, for herefter at være i stand til at vælge de rigtige råvarer og anvende egne opskrifter i madlavningen, så den bliver ernæringsrigtig.

15.696

65

Familiebrugets Oplysnings- og Kursusvirksomhed

Undervisning i kreative fag med tilknytning til landbrugserhvervet.

Der søges om 40.500 kr. til undervisning i kreative fag med tilknytning til landbrugserhvervet f.eks. pileflet og snedkeri og de mere hobbybetonede kurser som blomsterbinding, knipling m.m. ude i landdistrikterne, hvor de landsdækkende store aftenskoler ikke holder kurser.

0

66

Familielandbrugets Familieudvalg

Generel information om årets tema "Frugt, grønt og kartofler - hvordan kål og bladgrønsager bliver til vitaminer".

Der søges om 618.750 kr. til projektet "Frugt, grønt og kartofler - Hvordan kål og bladgrønsager bliver til vitaminer i skolen. Formålet er at gennemføre en informationsindsats, hvor regionale produkter og lokal produktion inspirerer til gode kostvaner. Aktiviteten, der på landsplan er rettet dels mod folkeskolen, dels mod udvalgte dyrskuer, omfatter udover projektering udvikling af undervisningsmateriale, afholdelse af temadag, konsulentbistand og dyrskueudstillinger.

100.000

67

Familielandbrugets Landbrugsrådgivning I/S, Gl. Viborg Amt

Afholdelse af temaaften om lokale produkter og tilberedning af lokale madretter m.m.

Der søges om 14.000 kr. til afholdelse af temaaften om lokale produkter og tilberedning af lokale madretter, forestået af en fødevarekonsulent samt et julearrangement for børnefamilier, hvor gamle traditioner demonstreres og videregives til næste generation.

0

68

Familieudvalget v/Ringkøbing Amts Familielandbrug

6 arrangementer under temaet "Frugt".

Der søges om 205.000 kr. til 6 arrangementer under temaet "Frugt", herunder markvandring/gårdbesøg, et børnearrangement hvor børn udstiller dyr, et dagsarrangement, hvor man besøger et lokalt bryghus på den lille ø Fur og udarbejdelse af en folder, hvori der fokuseres på dyrkning af frugt og grønt i egne haver, samt kombinationen af pryd- og brugshaver.

38.774

69

Fejø Møllelaug

Arrangement for mølleinteresserede på Lolland og Falster.

Der søges om 15.825 kr. til et arrangement for mølleinteresserede på Lolland og Falster. Fejø Møllelaug inviterer interesserede til at besøge Fejø mølle på "Æblets dag på Fejø”. Interesserede ankommer med færgen og afhentes på Fejø Vesterby havn og køres med bus til Fejø skole. Her tales der om møller, og Fejø Møllelaug serverer en let frokost af lokale råvarer. Turen går derefter videre med bus til Fejø mølle for besigtigelse af denne. Efter besigtigelse og rundvisning køres de inviterede til Dybvig havn hvor "Æblets dag afholdes".

6.637

70

Fejøforeningen

Markedsføring af "Æblets Dag".

Der søges om 28.000 kr. til markedsføring af "Æblets Dag". Æblets Dag afholdes på den smukke Dybvig Havn på Fejø, hvor frugtavlere viser og sælger deres frugt. Der vil være mulighed for mange forskellige æbleoplevelser: Prøvesmagning, afsløring af en æblemosaik, æblesjov for børn med æblekort, nødder, æblebolscher m.m. Fejø Arkiv og Museum viser frugtavlsværktøj og udklip fra gamle dage.

10.418

71

Flemming Hansen

Etablering af lejrskole med ridebane m.m.

Der søges om 350.000 kr. til etablering af en lejrskole i en landbrugsbygning, der i perioden juni-august anvendes til herberg ved Hærvejen. Der skal etableres lokale til undervisning og kreative aktiviteter for lejrskolebørn, ligesom der skal etableres ridebane, fold og ridestier i området. Der skal endvidere indkøbes 30 cykler.

0

76

Frederik Duedahl Knudsen

Afholdelse af lands-bydyst og landsbyfest i lokalsamfundet Rangstrup.

Der søges om 20.000 kr. til afholdelse af en ægte landsbydyst med efterfølgende landsbyfest i lokalsamfundet Rangstrup.

0

77

Frederiksborg Amts 4H

Rollespil for børn og unge på landet.

Der søges om 29.000 kr. til arrangering og afholdelse af et rollespil for børn og unge på landet. Rollespil er noget, som nutidens børn og unge går meget op i - noget som på mange måder udfordrer deres kreativitet og fysik og skaber socialt sammenhold på tværs af køn, alder, tilhørsforhold, interesser m.m. Rollespillet påtænkes afholdt over flere dage med deltagelse af en professionel instruktør og dramalærer.

10.728

78

Frederiksborg Amts 4H

Kursus om "Udvikling af folkevalgte".

Der søges om 20.000 kr. til projektet "Udvikling af folkevalgte gennem målrettede kurser". De fleste er enige om, at bestyrelsesarbejdet er udviklende, men at der som regel mangler nogle vigtige værktøjer. Disse værktøjer vil LandboUngdom forsøge at tilføre de folkevalgte medlemmer i foreningen gennem forskellige målrettede kurser, som er lærende og giver den enkelte en god oplevelse og specielt et bedre netværk, personligt og med andre foreninger. Særligt kurser i kommunikation og formidling vil blive prioriteret.

0

79

Fremmad-Fjends Herred Familieudvalg

3 dages udstilling under temaet "Frugt, grønt og kartofler".

Der søges om 86.000 kr. til afholdelse af et arrangement, hvor man vil lave en udstilling under temaet "Frugt, grønt og kartofler" -Hvordan kål og bladgrønsager bliver til vitaminer. Udstillingen vil vare i 3 dage og i den forbindelse vil der være smagsprøver baseret på grønsager og kartofler under sloganet: "Smag det - så kan du lære det - hvad rigtig mad er". Der vil også blive udleveret opskriftsmaterialer.

28.427

80

Fyns Familielandbrugs Familieudvalg

Temaaften om "Forbrugeroplysning med smag".

Der søges om 30.000 kr. til temaaften om "Forbrugeroplysning med smag". Familieudvalget vil i samarbejde med Dalum Landbrugsskole invitere til en aften med oplysning, fremstilling af nye retter med grønsager, samt smagsprøver af disse ved en kendt kok og foredragsholder.

7.313

81

Fyns Familielandbrugs Familieudvalg

Et weekendkursus "Hvor kommer vi fra, hvor går vi hen?

Der søges om 26.000 kr. til weekendkurset: Hvor kommer vi fra, hvor går vi hen? Emnerne ernæring og motion vil også indgå i kurset.

0

82

Fyns Familielandbrugs Familieudvalg

Afholdelse af årsmødet 2007.

Der søges om 9.000 kr. til afholdelse af årsmøde.  Familieudvalget vil tage årets tema op i forbindelse med årsmødet, i form af et foredrag med efterfølgende debat omkring de vigtigste ernærings- og sundhedsfremmende fødevarer.

4.518

84

Gl. Viborg Amts Familielandbrugs Familieudvalg

Et 3 dages kursus for landbokvinder.

Der søges om 32.000 kr. til et 3 dages kursus for landbokvinder. Kurset vil indeholde faglige, kulturelle og sociale foredrag med efterfølgende diskussioner.

11.660

85

Gudenådalens Familielandbrugs Familieudvalg

Et 3 afteners kursus om de gode danske råvarer.

Der søges om 11.000 kr. til afholdelse af et 3 afteners kursus i et lokalt køkken, hvor deltagerne får indblik i gode danske råvarer, samt øvelse i tilberedning af nye og gamle danske madretter. Formålet med kurset er at give nye generationer kendskab til danske råvarer til madlavning og hvorledes, de kan anvendes i gamle danske madretter.

5.139

86

Haderslev Garderforening

Gennemførelse af garderforeningens 75 års jubilæum i 2008.

Der søges om 18.000 kr. til gennemførelse af garderforeningens 75 års jubilæum i 2008.

0

87

Hans Stokholm Kjer

Udgivelse af bogen "Tilflyttere".

Der søges om 50.000 kr. til udgivelse af bogen "Tilflyttere". Bogen vil indeholde 10 forskellige tilflytterhistorier fra landdistrikter rundt om i landet. Historierne udvælges, så de repræsenterer alle dele af landet og så mange forskellige typer af tilflyttere som muligt. Bogens hovedbudskab vil være, at der er mange positive kvaliteter ved at bo på landet, men at man skal være klar til at give afkald på nogle af byens faciliteter, hvis man flytter ud.

17.249

88

Havebrugsudvalget Gl. Viborg Amts Familielandbrug

Fremstilling af permanent udstillingsmateriale om havestof.

Havebrugsudvalget arrangerer hvert år adskillige møder og udstillinger om havestof og søger derfor om 12.000 kr. til at etablere et let og praktisk udstillingsmateriale, som kan genbruges i mange år med blot mindre udskiftninger.

0

89

Helgenæs Forsamlingshus

Udgivelse af "Introguide Helgenæs".

Der søges om 37.500 kr. til udgivelse af en letforståelig guide (Introguide Helgenæs), der åbner lokalsamfundet for det øvrige Danmark og fortæller om natur, dagligdag og livsvilkår på Helgenæs. Brugere af guiden er både turister, lokale og mulige tilflyttere. Overskud fra salg af guiden skal bruges til etablering af "Netværk Helgenæs", der har base i en kreds af personer omkring Helgenæs Forsamlingshus. Netværk Helgenæs vil med overskuddet etablere aktiviteter i forsamlingshuset, der styrker lokalsamfundet på Helgenæs.

0

90

Herning-Åskov-Trehøje Familieudvalg

Ekskursion til Skjern Ã… - Projektet m.m.

Der søges om 19.000 kr. til en ekskursion til Skjern Å - Projektet og besøg på Lønborg Gård, der er en af Vestjyllands få gamle herregårde.

7.623

91

Hjerl Hedes Frilandsmuseum

Permanent udstilling om landsbyens landbrug og landbobefolknings kostvaner i perioden år 1500 - 1900.

Hjerl Hedes Frilandsmuseum er i gang med projektet "Visitorcenter på Hjer Hede -udvidelse som forudsætning for udvikling". Museet søger om 150.000 kr. til en permanent udstilling om landsbyens landbrug og landbobefolkningens kostvaner i perioden år 1500 - 1900.

0

92

Hjerm Udviklingsforening

Ansættelse af "Grøn mand", der kan om-danne byens kedelige asfaltskolegård til et attraktivt grønt område, mens børnene er til stede.

Udviklingsforeningen vil omdanne byens kedelige asfaltskolegård til et attraktivt og tilgængeligt område til udendørsaktiviteter for alle byens borgere. Der søges om 90.000 kr. til ansættelse af en "Grøn mand", der kan gå og lave grønne ting i skolegården, mens børnene er til stede (umiddelbart efter skoletid, mens fritidsordningen er åben).

0

94

Kolindsunds Venner

Afholdelse af konference om naturgenoprettelse omkring Kolindsund på Djursland.

Der søges om 81.500 kr. til afholdelse af en konference vedrørende genskabelse af det storslåede landskab og den alsidige natur i og omkring Kolindsund på Djursland. Genskabelsen af søen Kolindsund er både et lokalt, regionalt og nationalt projekt - på størrelse med Skjern Å naturgenopretningen. Til konferencen inviteres de lokale foreninger med interesse i sagen, lokalpolitikere og andre beslutningsdeltagere - samt repræsentanter for det politiske liv på Christiansborg.

0

95

Kuremøllens Venner

Nyt krøjeværk til Kuremøllen.

Der søges om 54.100 kr. til et nyt krøjeværk. Kuremøllen, der er fra 1861, har fået nye vinger og drejering i år. Vingerne er meget tunge, og møllehatten vil kunne vælte ned, hvis der ikke er modvægt bag på møllen, i form af et krøjeværk.

0

96

LandboFyn, Ã…bent Landbrug

Arrangementet "Koncert i kulturlandskabet - Musik for folk og fæ".

Der søges om 50.000 kr. til arrangementet "Koncert i kulturlandskabet - Musik for folk og fæ". Arrangementet, der både er et avanceret gårdbesøg og en gårdkoncert, blev gennemført første gang i 2005. LandboFyn vil gerne have Hr. og Fru Danmark ud at se et moderne dansk landbrug, tale med landmanden, kigge på dyrene og nyde naturen en smuk sommeraften til lyden af god musik.

17.249

99

LandboNord

"Konceptudvikling og information" under projektet "Træning af ressourcepersoner i landdistrikter".

Der søges om 60.000 kr. til aktiviteten "Konceptudvikling og information" under projektet "Træning af ressourcepersoner i landdistrikter". Med projektet ønsker LandboNord at styrke områdets kompetencer, netværk, folkelige tilslutning, engagement og udviklingsmuligheder inden for alle områder i landdistriktet, både socialt, kulturelt og politisk.

20.354

101

LandboUngdom Region Ã…rhus

Forbedring af det psykiske og fysiske arbejdsmiljø på landet.

Der søges om 155.000 kr. til et projekt om forbedring af det psykiske og fysiske arbejdsmiljø på landet. Gennem kurser vil der blive sat fokus på inddragelse af både psykiske og fysiske forhold i forbindelse med APV for bedrifter.

36.074

102

LandboUngdom Region Ã…rhus

Afholdelse af høstfest på Bispetorv og Storetorv i Århus.

Der søges om 24.000 kr. til afholdelse af høstfest på Bispetorv og Storetorv i Århus, hvor by og land kan mødes. Arrangementet omfatter fremvisning af dyr, maskiner og produkter for byboerne.

9.176

103

LandboUngdom Region Ã…rhus

Landbrugsfaglig heldagstur for landbrugselever.

Der søges om 25.000 kr. til landbrugsfaglig heldagstur for landbrugselever. Formålet med turen er at give de unge større landbrugsfaglig indsigt, samt give dem mulighed for at møde andre unge i landbruget/erhvervet.

9.486

104

LandboUngdom Region Ã…rhus

Fællesarrangementer for danske og udenlandske landbrugspraktikanter.

Der søges om 60.000 kr. til afholdelse af fællesarrangementer for danske og udenlandske landbrugs praktikanter med henblik på etablering af et fælles netværk, så de udenlandske praktikanter også lærer noget om dansk kultur.

20.354

105

LandboUngdom Region Ã…rhus

Arrangementer om "Piger på tværs".

Der søges om 51.000 kr. til projektet "Piger på tværs". Der kommer flere og flere piger i landbrugserhvervet, men det afspejles ikke i de arrangementer, der udbydes. Derfor vil LandboUngdom prøve at arrangere noget, der kan binde pigerne sammen på tværs af lokalforeninger og regioner.

17.559

106

LandboUngdom Region Ã…rhus

"Godt bestyrelsesarbejde - sådan".

Der søges om 65.000 kr. til projektet "Godt bestyrelsesarbejde - sådan". LandboUngdom bliver kun en stærk og god forening, hvis der er nogle, der tager del i bestyrelsesarbejdet. Det er imidlertid ikke længere en selvfølge, at alle kommer fra et hjem, hvor foreningsarbejde er en naturlig del af dagligdagen. Konsulentarrangementerne vil give deltagerne mulighed for at lære, hvordan man deltager aktivt i bestyrelsesarbejde.

0

107

LandboUngdom Region Ã…rhus

Stand på landbrugs-messen Gl. Estrup om landbrugsuddannelsen

Der søges om 20.000 kr. til en stand på landbrugsmessen Gl. Estrup, hvor det er muligt at høre om landbrugsuddannelsen og om livet på landet set med unges øjne.

0

108

Landbrugets Samfundskontakt

"Bønder og Brunch".

Der søges om 45.000 kr. til projekt "Bønder og Brunch". Grundlovsdag inviterer landmænd på 15 gårde lokalsamfundet til brunch. De 15 landmænd får muligheden for at vise lokalsamfundet, hvad der gemmer sig i bygningerne og efterfølgende over brunchen tage en snak om produktionen på gården.

15.696

111

Landbrugets Seniorklubber

Udsendelse af nyhedsbreve til de lokale klubber.

Der søges om 60.000 kr. til udsendelse af 4 årlige nyhedsbreve til Landsforeningens 57 lokale klubber. Nyhedsbrevene skal tjene som inspiration for klubberne og til kommunikation mellem klubberne.

20.354

116

Landdistrikternes Uge/v Landsforeningen af Landsbysamfund

Koordination af "Landdistrikternes uge".

Der søges om 21.500 kr. til koordinering af den landsdækkende, årligt tilbagevendende aktivitet "Landdistrikternes Uge". Landdistrikternes Uge arbejder hvert år på at udvide antallet af samarbejdspartnere blandt landdistrikternes aktører.

8.400

120

Lokalgruppen Østhimmerlands Familiebrugs Familie- og 4H-udvalg

Arrangement for børn: "Bliv dus med landbrugets dyr".

Der søges om 28.500 kr. til projektet "Bliv dus med landbrugets dyr". Formålet er at vise børn fra byen - børn fra landet er også velkommen - hvordan landbrugets dyr har det. Tilbuddet er for børn fra 6 - 16 år. De skal overnatte på en bondegård i en lade og være med til at fodre dyrene, malke en ko og passe de forskellige smådyr. Børnene skal lære, hvor maden kommer fra, og der er en fødevarekonsulent tilstede 3 timer hver dag til at undervise i sundheden og madlavningen. Arrangementet gennemføres 3 gange over 2 dage.

10.573

121

Lokalgruppen Østhimmerlands Familieudvalg

"Sund mad og sund fritid".

Der søges om 50.000 kr. til projektet "Sund mad og sund fritid". Formålet er at få flere til at se nødvendigheden af at koble mad og motion sammen således, at man ikke spiser mere mad, end kroppen forbrænder. Der skal afholdes 12 arrangementer, hvor der hver gang vil være en fødevarekonsulent tilstede sammen med en person fra idrætten til at undervise i sunde fritidsinteresser ex. gymnastik, stavgang, og dans.

0

122

Lokalgruppen Østhimmerlands Familieudvalgs 4H-udvalg

"Dyrk dine egne grønsager og få sund mad/sund fritid".

Der søges om 45.600 kr. til projektet "Dyrk dine egne grønsager og få sund mad/sund fritid". Formålet er at få flere børn til se det sjove og sunde i at koble mad og motion sammen, således at de ikke spiser mere mad, end kroppen forbrænder, og ej heller spiser forkert mad eller usunde produkter i form af slik, sodavand og snacks. Projektet omfatter leje et areal, hvor børnene kan dyrke deres egne grøntsager, og ca. 1 gang om måneden skal de lave mad sammen med en fødevarekonsulent.

15.883

125

Lolland-Falsters Familiebrugs Familieudvalg

Afholdelse af fødevarefest med temaet "Frugt, grønt og kartofler".

Der søges om 40.200 kr. til fødevarefest med temaet "Frugt, grønt og kartofler".

14.206

126

Lolland-Falsters Familiebrugs Familieudvalg

Afholdelse af temaaften i 3 lokalforeninger om lokale produkter, kål og bladgrønsager.

Der søges om 33.500 kr. til afholdelse af en temaaften i 3 lokalforeninger om lokale produkter - Hvordan kål og bladgrønsager bliver til sunde smagsoplevelser, med besøg af en lokal producent og en fødevarekonsulent samt en udstilling ved en regional fødevarefest i et lokalt forsamlingshus

12.126

124

Lolland-Falsters Familiebrugs Familieudvalg og Sjællandske Familielandbrugs Familieudvalg

Afholdelse af 3 konferencer om partnerskabsprojekter og information om sunde valg i hverdagen.

Der søges om 122.900 kr. til afholdelse af 3 konferencer/debatmøder, 1 på Lolland-Falster og 2 på Sjælland og Møn. Formålet er at gennemføre partnerskabsprojekter og at informere om sunde valg i hverdagen, når det gælder mad og motion.

0

131

Naur Sir Familieudvalg

Kulturelle og faglige arrangementer evt. om fisk.

Der søges om 19.100 kr. til et kulturelt arrangement, en udflugt og et fagligt arrangement, som eventuelt skal handle om fisk.

0

132

Ninna Pedersen

Udarbejdelse af manuskript til en bog om fjerkræhold for havefolk og hobbylandmænd.

Der søges om 100.000 kr. til en bog om fjerkræhold for havefolk og hobbylandmænd. Der søges støtte til research, interviews og udarbejdelse af manuskript. Landbrugsforlaget har givet tilsagn om udgivelse og markedsføring af bogen.

0

133

Nordfalsters Familiebrugs Familieudvalg

Afholdelse af fyraftenskursus i madlavning med lokale produkter.

Der søges om 15.500 kr. til fyraftenskursus i madlavning med lokale produkter. Den tilberedte mad spises sammen, og der smøres en madpakke til næste dag. Over 3 aftener præsenteres 3 lokale produkter.

0

134

Nordjysk Familielandbrugs 4H-udvalg

Lokale arrangementer og regional fødevarefest om Frugt, grønt og kartofler

Der søges om 108.500 kr. til projektet "Frugt, grønt og kartofler". Det regionale 4H-udvalg vil gennemføre en fødevarefest for børn og deres familier. Det afholdes 24 lokale arrangementer, med 3 kurser over hver 3 aftener, om madlavning med lokale produkter og med deltagelse af en fødevarekonsulent.

33.284

135

Nordjysk Familielandbrugs Familieudvalg

Fødevarefest m.m. om frugt, grønt og kartofler.

Der søges om 179.700 kr. til projektet "Frugt, grønt og kartofler" - Hvordan kål og bladgrønsager bliver til sunde smagsoplevelser. Regionens Familieudvalg vil gennemføre to fødevarefester. Støtten skal bruges til det forarbejde, der skal gøres ude i lokalområderne for at skabe lokal interesse om regionens projekt. Der er tale om 31 lokale arrangementer. 11 lokale temaaftener om lokale produkter med besøg af en fødevarekonsulent og en producent. 11 udstillinger med deltagelse af en fødevarekonsulent, samt 3 kurser over hver 3 aftener om madlavning med lokale produkter.

37.556

137

Opholdsstedet Munkegaarden

"Samlingspunkt, Netværk og Fællesskab på Avernakø".

Den selvejende institution, Opholdssted Munkegaarden, beliggende på Avernakø søger om 60.000 kr. til projekt "Samlingspunkt, Netværk og Fællesskab" på Avernakø. Der bor 7 børn i alderen 4 - 7 år på Opholdsstedet Munkegaarden. For de fleste af børnene vil Munkegaarden være deres barndomshjem og det er vigtigt, at der bliver skabt nogle netværk for dem, og at de på den måde bliver en del af fællesskabet på øen. Institutionen på Avernakø kunne være med til at styrke fællesskabet på øen ved at åbne institutionen og byde de øvrige øboere indenfor til en række arrangementer. Projektet vil omfatte fællesarrangementer til fastelavn og påske, fællesspisninger, hvor der benyttes lokale produkter, fælles sommertur med sejlskib i det sydfynske øhav, sommerfest med grill- og bålmad.

20.354

139

Padesø Menighedsråd

Markering af jubilæumsåret 2006 med kulturelle og sociale arrangementer.

For at øge trivslen og sammenholdet omkring Padesø kirke, søger menighedsrådet om 60.000 kr. til at markere jubilæumsåret 2006 med en række kulturelle og sociale arrangementer med lokale kor og orkestre

0

142

Planeriet v/landinspektør Povl Petersen

Udarbejdelse af håndbog om "Landsbyhaven".

Der søges om 225.000 kr. til udarbejdelse af en håndbog, der fortæller interesserede, hvorledes de skal agere, og hvilke lovkrav der skal opfyldes, såfremt man ønsker sig en landsbyhave. Bogen skal lancere idéen om en landsbyhave, der betyder, at man i en landsby kan etablere højst 2 - 3 spredt beliggende "kolonihaver" i huller i landsbyen efter aftale med grundejeren og efter en debat i landsbyen. På havelodden kan opføres et havehus, eller også kan "havehuset" indrettes i en overflødiggjort landbrugsbygning.

0

146

Qvinder i LandboNord

Udstillinger om "Helse, kost, krop og kultur".

Der søges om 21.000 kr. til at sætte fokus på emnerne: "Helse, kost, krop og kultur". Der skal sættes fokus på kalorielette landbrugsmåltider kontra fastfood, slik og sodavand. Det skal synliggøres ved udstillinger på bl.a. biblioteker, skoler, kulturhuse og ved arrangementer i.f.m. ”open by night” og ”landbruget kommer til byen”.

0

148

Qvinder i LandboNord

Foredrag om "Børns sundhed".

Der søges om 35.000 kr. til projektet "Børns sundhed" (ændring af familiens kostvaner og livsstil). Der vil blive afholdt en foredragsaften med en aktuel person med kompetencer inden for området. Foredraget forventes at munde ud i en debat om emnet, hvor tilhørerne bliver inddraget.

0

150

Region Viborg 4H

Arrangement om årets tema "Bag om brød".

Der søges om 118.000 kr. til årets tema "Bag om brødet". Dette emne skal være gennemgående for alle klubber i 2006. Der skal afholdes foredrag og arrangeres besøg på mølleri og hos bagere.

33.854

151

Region Viborg 4H

Arrangement "Dansk Lejr 2006".

Region Viborg 4H skal være vært for Dansk Lejr 2006 og søger 100.000 kr. til arrangementet.

32.774

152

Region Viborg 4H

"Bevægelig PR".

Der søges om 16.250 kr. til projektet "Bevægelig PR". Region Viborg vil i 2006 gøre en indsats for at gøre 4H mere synlig bl.a. via deltagelse i Hærvejsmarchen og Julemærkemarchen, hvor deltagere bærer fælles beklædning - T-shirt og kasket. Deltagerne er med til at lave PR og får samtidig motion.

0

154

Ringkøbing Amts Familielandbrug

Aftenarrangement om erfaringer med produktion af får og lam.

Der søges om 11.000 kr. til et aftenarrangement, hvor man besøger formanden for Dansk Lam, Svend Erik Svenningsen. Han har produktion af får og lam og vil denne aften fortælle om sine erfaringer hermed. I den forbindelse vil man tale om kødets ernæringsmæssige værdi og uddele opskrifter. Der vil også blive lejlighed til at se en fårehund i arbejde.

5.139

155

Ringkøbing amts LandboUngdom

Afholdelse af musikfestival over 4 dage.

Der søges om 50.000 kr. til afholdelse af en musikfestival over 4 dage, hvor den primære målgruppe er unge fra landdistrikterne, som tilbydes en blanding af live musik, socialt samvær med ligesindede samt aktiviteter, der skal skabe sammenhold på tværs af geografisk tilhørsforhold. Gennemførelsen af festivalen vil ske i et nært samarbejde med Ringkøbing amts 4H, der får hovedansvar for bespisning af festivalens gæster.

17.249

157

Roskildeegnens 4H

"Efterårsferie i 4H-køkkenet".

Der søges om 16.500 kr. til "Efterårsferie i 4H-køkkenet". Som opfølgning på erfaringerne fra madskolerne tilbydes de lidt større børn i 4H en dag i køkkenet i efterårsferien. Der skal laves god dansk mad med efterårets mange danske råvarer, hvor hovedvægten lægges på rodfrugter og æbler.

6.847

158

Roskildeegnens 4H

Aktiviteter om "Håndarbejde og hobby for børn og voksne".

Der søges om 51.000 kr. til projektet "Håndarbejde og hobby for børn og voksne". Det er meningen, at holdene kører 3 - 6 gange enten lørdage eller søndage af mindst 4 timers varighed. Der kan deltage ca. 15 - 20 børn og voksne på hvert hold, og aktiviteten tilbydes i forskellige klubber i regionen.

0

162

Seniorgrupper under Familielandbruget i Nordjyske, Løgstør, Øst- og Vesthimmerland

Fødevarefest for seniorgrupper om frugt, grønt og kartofler.

Der søges om 54.000 kr. til projektet "Frugt, grønt og kartofler". De 3 lokale Seniorgrupper under Nordjysk Familielandbrug vil gennemføre en fødevarefest for seniorer. Det lokale forarbejde vil være 4 arrangementer i hvert af de 3 lokalområder om madlavning med lokale produkter. Arrangementerne, der skal holdes en gang i kvartalet, har deltagelse af en fødevarekonsulent. Der afsluttes med en fælles fødevarefest for de 3 lokalområder.

18.491

164

Sjællandske Familielandbrugs Familieudvalg

Aktiviteter med udgangspunkt i frugt, grønt og kartofler.

Der søges om 253.800 kr. til igangsættelse af aktiviteter med udgangspunkt i frugt, grønt og kartofler. Projektet har til formål gennem regionale og lokale aktiviteter at øge befolkningens kendskab til produkter, som er produceret regionalt/lokalt. Samtidig sættes fokus på deres anvendelse og værdi i en sund kost. Der er planlagt følgende aktiviteter: Regionalt: 3 fødevarefester. Lokalt: 1 temadag og 83 aftener.

38.774

166

Sjællandske Familielandbrugs Familieudvalg

4 højskoledage på Sjælland.

Der søges om 45.000 kr. til 4 højskoledage på Sjælland. Overskriften for højskoledagene er: "Hvordan overlever Landbokulturen i de nye storkommuner".

15.696

167

Sjællandske Familielandbrugs Familieudvalg

En udstilling om husmænd og husmandsbevægelsen gennem 100 år.

I år 2006 er det 100 år siden Danske Husmandsforeninger blev stiftet, og der søges om 90.000 kr. til en udstilling om husmænd og husmandsbevægelsen gennem 100 år. Der vil blive sat fokus på tidsperioden op til foreningens stiftelse, produktions- og levevilkårene for husmændene og deres familie, hvorfor der opstod husmandsforeninger, hvad var formålet med disse foreninger og hvem var igangsættere? Kan datidens historie bruges i nutidens landbrug?

0

169

Skanderborg/Ry egnens Landboungdom

Madlavningskursus for unge på landet.

Der søges om 6.000 kr. til madlavningskursus for de unge på landet. Målet for kurset er at give de unge på landet et godt forhold til madlavning, hvor man holder fokus på de sunde og magre råvarer. En sidegevinst ved kurset er styrkelsen af de sociale netværk i landdistrikterne.

3.587

175

Storstrøms 4H

Afholdelse af 3 lokale arrangementer "Leg, dyr og håndværk".

Der søges om 30.000 kr. til afholdelse af 3 lokale projekter: "Leg, dyr og håndværk". Aktiviteterne skal foregå i børnenes sommer- og efterårsferie.

0

181

Sydsjællands Tekstil Lav

Trykning og distribution af en informationsfolder om "Sydsjællands netværk".

I 2003 besluttede en gruppe lokale ildsjæle sig for at starte en netværksdannelse på Sydsjælland. Det primære formål skulle være at styrke og udbrede kendskabet til håndarbejde og de kulturelle mønstre, der lå bag hvert enkelt håndværk. Tilslutningen viste sig hurtigt at være større end forventet, ligesom der blev fremstillet ønsker om flere forskellige aktiviteter som billedkunst og lign. På baggrund af de erfaringer, der er gjort i forbindelse med netværket igennem de sidste 2 år, er det ønsket, at netværkets virke formidles ud til en større gruppe brugere. Der søges om 6.650 kr. til trykning og distribution af en informationsfolder.

0

182

Sølund Musik Festival

Afholdelse af "Danmarks største gudstjeneste".

Der søges om 50.700 kr. til afvikling af "Danmarks største gudstjeneste" i et telt (1200 deltagere) med 6 præster, 12 hjælpepræster, altertavle og altergang for 500 mennesker. Festivalen henvender sig til udviklingshæmmede mennesker og har været afholdt i 20 år.

0

183

Søndersø og omegns Familieudvalg

Madlavningskursus for mænd.

Der søges om 14.000 kr. til et madlavningskursus for mænd, hvor man lærer, hvordan kål og bladgrønsager bliver til sunde smagsoplevelser gennem afprøvning af nye opskrifter og tilberedningsmetoder.

6.071

186

Travel to Farm

Informationsmøder om udlandspraktik på landbrugsskoler og tekniske skoler.

Der søges om 30.000 kr. til gennemførelse af informationsmøder om udlandspraktik på landbrugsskoler og tekniske skoler.

20.000

187

Vendsyssel 4H

"Pedaltraktortræk"

Der søges om 35.700 kr. til projektet "Pedaltraktortræk". Traktortræk er i LandboUngdoms regi blevet en aktivitet, som samler de unge på tværs af sociale og kulturelle grupper. Projektet engagerer både forældre og børn, der er med til at udvikle og fremstille selve trækslæden og øvrigt materiel, udarbejde regler og klasser, formidling og kommunikation samt afholde 2 arrangementer.

12.809

188

Vendsyssel 4H

4H for børn fra land og by.

Der søges om 25.500 kr. til projektet "4H for børn fra land og by". Målet med projektet er at møde børn og unge rundt i landdistrikterne og vise dem lidt om de mange aktiviteter, der foregår på landet og i mindre lokalsamfund. Med projektet håber man at skabe interesse for start af aktiviteter i flere områder.

0

189

Vendsyssel 4H

Temauge for 2. klasserne i Hjørring og opland.

Der søges om 169.800 kr. til en temauge for 2. klasserne i Hjørring og opland. Temaugen kan f.eks. være om kæledyr og kan i løbet af ugen kobles sammen med produktionsdyr i landbruget, evt. sammen med et gårdbesøg. Temaugen afsluttes om fredagen med, at børnene har deres kæledyr med på Hjørring dyrskue.

0

190

Vendsyssel Familiebrugs Familieudvalg

Arrangement for unge familier med børn om "Kål og rodfrugter".

Der søges om 10.500 kr. til et arrangement for unge familier med børn om "Kål og rodfrugter for hele familien".

4.984

191

Vendsyssel Familiebrugs Familieudvalg

Debataften om "Dyrevelfærd" for landmænd m.fl.

Der søges om 10.000 kr. til debataften om dyrevelfærd for landmænd og landsbyboere.

4.829

192

Vendsyssel Familiebrugs Familieudvalg

Arrangement med foredrag, travetur og debat om miljø, rent vand m.m.

Der søges om 12.000 kr. til foredrag - travetur - debat. Landbofamilien ser på geologi, jordbrugsforhold, forurening, miljø og rent vand.

0

194

Vestsjællands 4H

Arrangement "Ã…bent Hus" i 4H.

Der søges om 130.000 kr. til "Åbent hus" i 4H og foreninger i landdistrikterne. I et stort samarbejde på tværs af foreningslivet i landdistrikterne vil Vestsjællands 4H stå bag et arrangement 1. lørdag i efterårsferien 2006, hvor alle foreninger og klubber lokalt opfordres til at samarbejde om denne dag, som en fælles præsentation af landdistrikternes liv i lokalområdet for lokalbefolkningen. I alle landdistrikter vil det hele dagen vrimle med aktivitetstilbud fra foreningerne i lokalområdet.

34.574

195

Vestsjællands 4H

Projekt " Mad i haven - i marken - i stalden - i supermarkedet".

Der søges om 90.000 kr. til projektet "Mad i haven - i marken - i stalden - i supermarkedet". Gennem bl.a. 4H markedsdage, børnedyrskue, forenings- og høstdage i august med ca. 6000 besøgende vil der blive sat fokus på fødevarer.

29.669

196

Vestsjællands 4H

Udannelse af 4H's instruktører og ledere.

Der søges om 85.000 kr. til inspirations- og kompetencegivende uddannelse af 4H's instruktører og ledere.

0

198

Videbæk Familieudvalg

Sommerekskursion til Als og Sønderjylland.

Der søges om 26.000 kr. til sommerekskursion til Als og Sønderjylland. Ekskursionen har til formål at samle landbobefolkningen til et socialt, kulturelt og folkeligt samvær. Der vil blive fokuseret på de sønderjyske egnsretter og fremstillingen heraf, herunder den sønderjyske "kåls" vej fra jord til bord.

9.797

199

Videns- og studiecenter for fri skole

Udgivelse af fortællinger om landbokultur

Der søges om 31.000 kr. til projektet "Børn har brug for historien, der begyndte før oldemor var barn - og oldemor vil gerne fortælle". Projektet skal skabe mulighed for møder imellem generationerne, og man vil derfor invitere børn fra de sydfynske friskoler i alderen 9 - 10 år sammen med de gamle fortællere til at mødes i "fortæller-hulen", der skal være åben en gang om ugen. Fortællingerne tænkes udgivet i bogform og som e-bogsmateriale, således at de vigtige beretninger om landbokultur og det folkelige, mennesker og deres liv bevares for eftertiden. Under beretningerne vil der blive taget fotos og lydgengivelser, der kan indgå i en power-point-fortælling, til brug for på besøg på skoler og udstillinger landet over.

11.349

202

Vinderslev og Mausing Møllebæk Græsningsselskab

Arrangementer om egnshistorie og SFL-udpegninger

Der søges om 75.380 kr. til projektet "Vidensformidling og sociale aktiviteter om egnens naturkvaliteter og pasning af naturen". Omdrejningspunktet er et samarbejde mellem græsningsselskabet, den lokale skole og forældre. Projektet omfatter kulturelle og sociale arrangementer, hvor der informeres om egnens lokalhistorie, formål med SFL-udpegninger og historien bag græsningsselskabet.

0

203

Væksthus-Nørager

Udgivelse af publikation og PowerPoint serie om Nørager-egnens historie.

Væksthus-Nørager er en selvejende institution, der har til formål at udvikle og iværksætte initiativer til fremme af borgernes trivselsvilkår. Institutionen har gennem de forløbne år stået bag en lang række projekter, bl.a. etablering af et Kultur- og Medborgerhus. De søger nu om 48.000 kr. til et nyt projekt, der omfatter en beskrivelse af Nørageregnens historie. Projektet skal munde ud i dels en publikation, dels en PowerPoint serie.

0

205

Østjysk Familielandbrugs Familieudvalg

Fødevarefest i 2006 -2007 med temaet "Frugt, grønt og kartofler".

Der søges om 92.000 kr. til en regional fødevarefest samt 3 lokale aktiviteter, der gennemføres i vinteren 2006 - 2007 med temaet: "Frugt, grønt og kartofler - Hvordan kål og bladgrønsager bliver til sunde smagsoplevelser". Fødevarefesten omfatter bl.a. følgende aktiviteter: Fødevareudstilling med regionale produkter og smagsprøver, oplysning om produkternes oprindelse, og hvad sorter betyder for smagsoplevelsen.

30.290

Aktiviteter der kan øge viden af betydning for dansk landbrugsproduktion i videste forstand (landbrugsforskning, specielt studierejser):

39

Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole

Studieophold i udlandet.

Der er uddelt 10 legater á 10.000 kr. til studieophold i udlandet.

100.000

93

Jonas Geldmann

Deltagelse i en Workshop om bære-dygtig skadedyrs-bekæmpelse.

Biologistuderende ved Københavns Universitet søger om 5.015 kr. til deltagelse i Workshoppen "in Implementation of biocontrol in practice in temperate regions - present and near future" fra 1. - 3. november 2005 arrangeret af Danmarks JordbrugsForskning.

0

140

Palle Kousgaard

Udgivelse af bogen "Mennesker og Landskab".

Studie over den kulturelle landskabs- og landsbyudvikling i Salten Ådal syd (syd for Silkeborg) har resulteret i 2 udgivne bøger samt afholdelse af foredrag m.m. Studiet forventes afsluttet med udgivelsen af en historisk-topografisk bog: Mennesker og Landskab. Der søges om 50.000 kr. til udgivelse af denne bog.

0

  Aktiviteter der falder udenfor landlegatets rammer:

10

Andelslandsbyen Nyvang

Etablering af en mindre sø på Andelslandsbyens område.

Andelslandsbyens Husmandssted søger om 195.000 kr. til opretning af en mindre sø med ænder og gæs, med en sti omkring, hvor der vil blive opsat bænke, således at gæsterne kan nyde synet. Husmandsstedet vil være med til at skabe jobtræning og aktivering af arbejdsløse danskere og nydanskere sammen med de mange frivillige.

0

11

Andelslandsbyen Nyvang

Etablering af besøgshave i Andelslandsbyen Nyvang.

Der søges om 500.000 kr. til etablering af en oplevelsesrig besøgshave i Andelslandsbyen Nyvang. Haven skal bestå af en stor sanselabyrint, musiktribune, rosen- og urtehave samt spredte skulpturer. Haven vil blive opført ved hjælp af en professionel anlægsgartner samt frivillig arbejdskraft. Der er således indgået aftale med Holbæk kommune om langtidsledige og personer i jobtræning m.fl..

0

17

Birkegårdens Haver v/Merry og Finn Sørensen

Opførelse af et udstillings- og konferencelokale i Birkegårdens haver.

Der søges om 368.000 kr. til etablering af kulturelt netværk i Vestsjælland. Projektet har til formål at styrke kultur- og fritidstilbuddene i landdistriktet i Vestsjælland ved at opføre et unikt indrettet udstillings- og konferencelokale i Birkegårdens haver. Lokalet skal bl.a. anvendes til kunstudstillinger, foredragsaftner samt kursustilbud.

0

28

Børnehaven Alfehuset

Opførelse af multihus på legepladsen.

Alfehuset søger om 108.400 kr. til multihus i lærk, solsejl over sandkasse, markise til oprettelse af skygge ved udendørs borde og til beplantning af en vis størrelse til at danne skygge på legepladsen.

0

117

Landsbycenter Vind

Indkøb af højskolesangbøger.

Der søges om 30.000 kr. til indkøb af højskolesangbøger til det nye forsamlingshus og honorar til en foredragsholder til indvielsesarrangementet.

0

119

Legeæsken Pandora

Etablering af landbrugsbørnehave.

Der søges om 275.000 kr. til projektledelse i forbindelse med etablering af landbrugsbørnehave for børn i alderen 2-6 år. Ideen er at etablere en børnehave, hvor børnene lærer om mad, dyr og landbrug via jord til bord ideen. Legestuen skal etableres på et mindre landbrug (6-10 ha), der gør det muligt at have dyr, køkkenhave og landbrugslegeplads.

0

127

Lønstrup Borgerforening

Udendørs familiearrangement med præsentation af uudnyttet areal i foreningens nye hus.

Der søges om 30.000 kr. til et spændende udendørs familiearrangement, hvor mulighederne i et uudnyttet areal i foreningens nye hus kan præsenteres og diskuteres. Programmet vil bestå af offentlig præsentation, debat og underholdning.

0

129

Marianne Sehested

Videreudvikling af firmaet Dansk Limousinekød.

Der søges om 200.000 kr. til videreudvikling af firmaet Dansk Limousinekød. Firmaet har direkte salg af kød til slagterfor-retninger og supermarkeder efter jord til bord princippet.

0

143

PMU (Praktisk Medhjælper Undervisning) i Sindal

"Borgerdeltagelse i anlæg af sø og sansepark i Sindal".

Der søges om 139.000 kr. til: "Borgerdeltagelse i anlægning af sø og sansepark i Sindal". PMU der arbejder for sent udviklede unge, har købt et grønt område, der støder op til institutionen, og projektets overordnede formål er at inddrage lokalbefolkningen i Sindal og de omkringliggende landdistrikter i anlægning af et naturområde med sø og sansepark, og således sikre lokalbefolkningens engagement og efterfølgende benyttelse af området.

0

160

Sejerø Skoles Støtteforening v/Mette Dahl

Opbygning af et naturcenter med en naturvejleder på Sejerø Lejrskole.

Der søges om 212.000 kr. til opbygning af et naturcenter med en naturvejleder på Sejerø Lejrskole, bestående af en egentlig naturskole (med mulighed for længerevarende lejrskoleophold), shelterplads og naturbørnehave. Naturcentret vil få fokus på formidling af øens natur- og kulturmiljø, der blandt andet omfatter landbrug og fiskeri, samt kystens friluftsliv.

0

170

Skyum Borger- og forsamlingshus

Udvidelse af eksisterende legeplads i Skyum.

Der søges om 175.000 kr. til udvidelse af den eksisterende legeplads med mere tidssvarende legeredskaber, der udvikler børnenes motorik, og som unge kan finde en udfordring i. I Skyum sker der løbende en affolkning, og man ønsker med den nye legeplads at fastholde og tiltrække børnefamilier.

0

174

Små Fødevareproducenters Netværk

Anskaffelse af pavilloner og telte til udstillinger.

Regionale fødevarer fra små fødevareproducenter har meget svært ved at komme på hylderne i supermarkederne, og er kendt af for få forbrugere. Der søges derfor om 96.000 kr. til at anskaffe pavilloner/leje telte til afholdelse af arrangementer/udstillinger, hvor der gives smagsprøver på - og oplysninger om gode regionale fødevarer.

0

176

Suså Festival

Anskaffelse af en ny kopimaskine.

Suså Festival er en årligt tilbagevendende begivenhed, afholdt siden 1993. Den finder sted på Susåskolen, der ligger i Suså kommune. Festivalen er enestående af sin art, ikke mindst fordi den finder sted på landet og giver publikum en både musikalsk og naturmæssig oplevelse samt fremmer den kulturelle interesse og aktivitet her på egnen. I 1994 bevilligede Landlegatet 20.000 kr. til en kopimaskine, der har været af uvurderlig betydning for foreningen. Maskinen er nu slidt ned, og der søges derfor om 30.000 kr. til anskaffelse af en ny kopimaskine.

0

177

Svend Ivan Bak Pedersen

Opstart af gårdbutik med salg af oksekød fra egne tyrekalve.

Der søges om 108.000 kr. til opstart af gårdbutik med salg af oksekød fra egne tyrekalve. Andre varer tænkes inddraget, så butikken kan levere råvarerne til det perfekte sunde økologiske måltid.

0

180

Sydhavsøernes Landboforening

Dækning af personligt tab ved afholdelse af en "Høstfest".

Der søges om 7.623 kr. til dækning af et personligt tab ved afholdelse af en "Høstfest". Landboforeningen måtte opgive at samle medlemmerne til en fælles høstfest for hele foreningsområdet, og landmand Lise Johansen påtog sig derfor planlægningen og den økonomiske risiko, hvis landboforeningen ville bakke moralsk op. Det gjorde man med annoncering i medlemsblad, trykning af plakater og udarbejdelse af sanghæfter m.v. Høstfesten blev gennemført med 163 betalende gæster (kalkuleret med 200 gæster), der fik en god og livsgivende oplevelse, men desværre gav festen underskud.

0

184

Thyborønhallen

Ansættelse af medarbejder til aktiviteter for foreningsløse.

Thyborønhallen har i forbindelse med en tilbygning til hallen reserveret et rum, som skal være åbent for de foreningsløse. Tanken er at tiltrække unge, som ikke er engageret i idrætslivet. Der søges om 110.000 kr. til i en begrænset periode at ansætte en medarbejder, der skal sørge for at vække de foreningsløses interesse for stedet og engagere dem i udvikling af nye aktiviteter.

0

185

Tornsbjergård

Etablering af et økologisk landsbybageri på Tornsbjerggård.

Der søges om 173.016 kr. til etablering af et økologisk landsbybageri på Tornsbjerggård, der blev etableret i 1991 og er et bo- og arbejdsfællesskab for udviklingshæmmede unge og voksne i alderen 22 til 31 år.

0

197

Vestsjællands 4H

Oprettelse af et mobilt værested- og værksted.

Der søges om 85.000 kr. til et mobilt værested- og værksted i mark og natur for børn og unge i landdistrikterne.

0

201

Vindblæs Friskole

Anlæggelse af en tarzanbane på Vindblæs Friskoles område.

Der søges om 124.250 kr. til anlæggelse af en tarzanbane på Vindblæs Friskoles område til gavn for hele Norup by.

0

204

Øhavets Smakkecenter

Indkøb af brugt jolle, til brug ved dagligt tilsyn med de græssende dyr på de øde Sydfynske småøer.

Øhavets Smakkecenter, som driver et kulturhistorisk Museum om de Sydfynske småøer, har et demonstrationsprojekt, hvor tidligere tiders landbrugsdrift, med afgræssende dyr på øde øer, demonstreres. Museet laver offentlige demonstrationsture til de øde øer, hvor publikum ved selvsyn kan se de græssende dyr, og se effekten på de græssede arealer rent naturmæssigt. Der søges om 36.000 kr. til indkøb af en brugt jolle med påhængsmotor, da centret mangler en mindre jolle, som er velegnet til det daglige tilsyn med dyrene.

0

 

 

 

 

2.465.840

 

Â