Besvarelse af Finansudvalget § 7 spørgsmål 58 - aktstykke nr. 189

Spørgsmål:

”I forlængelse af svar på spørgsmål 5 ønskes en beskrivelse af de forhold incl. p/l-reguleringen, der begrunder, at serviceudgifterne i KL-kommunerne tillagt den beregnede andel vedr. København og Frederiksberg ifølge svar på spørgsmål 7 angives til 166,400 mio.kr. (i p/l 2006), mens det i svar på spørgsmål 5 angives som 149,041 + 19,592 =168,633 mio. kr. (i p/l 2007).”

 

Svar:

Ved besvarelsen af spørgsmålet forudsættes det, at der spørges til tabel 1 i svar på spørgsmål 17 (og ikke svar på spørgsmål 7).

 

Det er ikke muligt at sammenligne de anførte niveauer.

 

I spørgsmål 5 er gengivet et skøn for Københavns og Frederiksberg kommuners primærkommunale udgifter (service), som indgår i det aftalte udgiftsniveau (service) for kommunerne i 2007. Skønnet for de to kommuners primærkommunale udgifter er baseret på kommunernes budgetter for 2006 korrigeret for skønnede amtskommunale opgaver, jf. bl.a. DUT-aftalen om kommunalreformens økonomiske konsekvenser.

 

I spørgsmål 17 spørges til de aftalte serviceniveauer (netto) omregnet, så de dækker hele det primærkommunale område inkl. København og Frederiksberg.

 

Der er i perioden kun indgået aftaler om udgiftsniveauet (service) i KL-kommunerne. Det er således ikke muligt at gengive faktiske aftalte tal inkl. København og Frederiksberg Kommuner for perioden, der spørges til.

 

I svaret er der derfor angivet en beregningsteknisk opgørelse af et udgiftsniveau (service) for KL-kommunerne inkl. Københavns og Frederiksberg kommuner. Niveauet er beregningsteknisk fastsat ud fra det aftalte udgiftsniveau med KL-kommunerne (service) delt med 0,88 svarende til KL-kommunernes (gamle) andel af beskatningsgrundlaget.

 

Hertil kommer, at der er i besvarelsen er taget udgangspunkt i det aftalte niveau, jf. aftaleteksterne. Disse er ikke korrigeret for efterfølgende ændringer i opgavesammensætningen i medfør at DUT-princippet.