5. april 2006

6.kt.

Orientering om dagsordenen til uformelt økonomi- og finansministermøde den 7.-8. april 2006 i Wien  

På det uformelle økonomi- og finansministermøde den 7.-8. april 2006 ventes følgende punkter behandlet:

 

1.       Den økonomiske situation og finansiel stabilitet

Der ventes en drøftelse af den seneste internationale økonomiske udvikling samt en status for den finansielle stabilitet i EU med fokus på tilsynskonvergens og krisestyring. Endvidere ventes punktet bl.a. at inkludere forberedelsen af en fælles EU-udtalelse i forbindelse med forårsmødet i IMF i april 2006.

 

2.      Globalisering

Der ventes en drøftelse af globalisering, herunder 1) hvordan man sikrer et attraktivt erhvervsklima i Europa 2) hvordan man sikrer en lige fordeling af gevinsterne og udfordringerne ved globalisering samt 3) fælles social ansvarlighed for internationale selskaber.

 

3.      RÃ¥dets (ECOFIN) arbejdsmetoder

Der ventes en drøftelse af ideer til tilpasning af ECOFIN’s arbejdsmetoder i forhold til bl.a. sammensætningen af dagsordener og den konkrete organisering af rådsmødediskussionerne.

 

4.      En fælles selskabsskattebase i EU og ”Home State Taxation”

Der ventes en udveksling af synspunkter vedrørende en fælles konsolideret selskabsskattebase i EU og eventuelt en drøftelse af Kommissionens forslag om ”Home State Taxation”, der indebærer at skattepligtig selskabsindkomst for koncerner med aktiviteter i flere medlemslande beregnes efter skattereglerne i det land, hvor moderselskabet hører hjemme og er skattepligtig.

 

Derudover er der lagt op til en frokostdrøftelse om betydningen af iværksætteri for vækst og innovation.