Medlemmerne af Folketingets Europaudvalg

og deres stedfortrædere

 

Bilag

Journalnummer

Kontor

 

1

400.C.2-0

EUK

6. juli 2006

 

 

 

 

 

 

KOMITÉSAG

 

Til underretning for Folketingets Europaudvalg vedlægges Miljøministeriets notat samt grundnotat vedrørende Kommissionens direktiv om ændring af direktiv 76/769/EØF for så vidt angår begrænsning af markedsføring og anvendelse af arsen med henblik på tilpasning til den tekniske udvikling af direktivets bilag I.

 

Forslaget er sat til afstemning i Forskriftskomitéen den 12. juli 2006.

 

Danmark arbejder generelt for at indskrænke mulighederne for at anvende arsen mest muligt. Danmark mener at den definition af CCA forbindelser, som Kommissionen lægger op til bør være mere restriktiv, og Danmark mener, at der bør gælde strengere regler for anvendelse af brugt træ, end forslaget indebærer. Med hensyn til påvirkning af beskyttelsesniveauet, er der elementer der peger i begge retninger. Forslaget vurderes dog samlet at have negativ konsekvens for beskyttelsesniveauet i Danmark.

 

Regeringen agter derfor at lægge afgørende vægt på, at definitionen af CCA forbindelser skærpes, og at direktivet udformes så kravet om kun at acceptere en bestemt type CCA-forbindelse også gælder for brugt træ.

 

Materialet er tillige sendt til Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg.