Organisation & Jura

J.nr. 2034-0209

Ref. LWJ

 

 

 

 

 

 

 

 

Notat til Folketingets Europaudvalg og Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg om besvarelse af åbningsskrivelse om badevand

 

Kommissionen har 10. april 2006 sendt en åbningsskrivelse i sag nr. 2006/2161 (skrivelse nr. SG-Greffe (2006)D/201751) om direktiv 76/160/EØF om kvaliteten af badevand.

 

Kommissionen finder, at Danmark ikke har gennemført direktiv 76/160/EØF om kvaliteten af badevand, hvad angår undtagelsen fra direktivet af badeområder, der figurerede i de årlige badevandsrapporter, som Danmark i medfør af direktivets artikel 13 tilsendte Kommissionen i perioden 1992-2004. Kommissionen peger på i alt 279 områder, som tilsyneladende er undtaget.

 

Kommissionen har fremsendt tilsvarende åbningsskrivelser til de fleste andre af de gamle medlemsstater.

    

Det fremgår af de oplysninger, som Miljøstyrelsen har indhentet fra kommunerne om de enkelte badevandsområder, at de fleste af de målestationer, som Kommissionen har registreret som undtaget, enten slet ikke er undtaget, eller at undtagelsen ikke er udtryk for, at det pågældende badeområde er undtaget, men at det overvåges af andre stationer. Der er dog også sket enkelte fejl i indberetningerne, som der nu er rettet op på.

 

I de tilfælde, hvor badeområder rent faktisk er undtaget, er begrundelsen for undtagelse ikke, at vandet ikke opfyldte direktivets krav, men at det pågældende område af andre årsager ikke anvendes til badning. Vand, der ikke anvendes til badning af et stort antal badende, er ikke omfattet af direktivet. 

 

Det vurderes derfor, at de pågældende badeområder er undtaget fra direktivet af gyldige grunde.

 

Regeringen har besvaret Kommissionens åbningsskrivelse i overensstemmelse med det ovenfor anførte.