Besvarelse af KOU ad B50 - Spørgsmål 1

Spørgsmål:

 

”Ministeren bedes redegøre for de konkrete forhold, der for hvert amt og hver kommune har givet bidrag til regeringens samlede vurdering af størrelsen af den ønskede nedsættelse af statstilskuddet for 2006 efter amternes og kommunernes korrigerede budgetter pr. den 15. februar”

 


Svar:

 

Regeringen og KL er enige om, at afvigelsen mellem niveauet for serviceudgifterne i de nye budgetter og i aftalen for 2006 ligger inden for et acceptabelt niveau i forhold til den oprindelige aftale. Der vil derfor ikke blive foretaget en reduktion af statstilskuddet til kommunerne på baggrund af de nye budgetter. Der henvises endvidere til brev til Finansudvalget af 13. marts 2006.

 

Amterne havde ligesom kommunerne frist den 15. februar 2006 til at indmelde vedtagne tillægsbevillinger og pålæg om nedsættelser af bevillinger for budgettet for 2006 til Indenrigs- og Sundhedsministeriet.

Den videre proces for amterne er imidlertid anderledes end for kommunerne. For amternes vedkommende vil de myndigheder, der pr. 1. januar 2007 skal overtage amternes hidtidige opgaver, skulle godkende de foreslåede tillægsbevillinger.

Med hensyn til tillægsbevillinger på de områder, der overgår til regionerne, vil det være de nye regionsråd (forberedelsesudvalgene), der forestår godkendelsen. Indenrigs- og Sundhedsministeriet behandler tillægsbevillinger på de områder, der overgår til stat og kommune.

Først efter denne godkendelsesprocedure vil der igangsættes en nærmere gennemgang af de genåbnede budgetter.